ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

Представљена књига италијанске новинарке Марије Лине Века о злочинима над Србима


БЕОГРАД – Нова књига италијанске новинарке и списатељице Марије Лине Века о албанским злочинима над Србима представљена је јуче у Удружењу породица жртава киданпованих и убијених са Косова и Метохије. 

Правда 20. фебруар 2016

knjige-lina-veka-dzeletovic-650x390

Две књиге у једној – с јенде стране „Вучје срце“, с друге „Српско срце Јоханово“ (фото: Правда)

Њена књига „Вучје срце“ издата је у заједничком издању са већ познатом књигом Веселина Џелетовића „Српско срце Јоханово“.

Председник Удружења Симо Спасић није могао да задржи сузе пред Српским зидом плача – бројним слила српских жртава у просторијама Удружења.

– Опростите ми, ово је један емотиван тренутак за мене и за све породице жртава. Желим да захвалим Марији Лини Века, која већ 15 година истражује злочине над Србима. Опростиће ми господин Џелетовић што сад нешто већу пажњу посвећујем њој, али јој морамо одати признање што се она као странкиња бори за истину о злочинима над нашим најмилијама – рекао је Спасић, док му је глас подрхтавао.

simo-spasic-knjiga-lina-veka-dzeletovic-650x390

Симо Спасић говори о књизи (фото: Правда)

Спасић: Хоће да ме убију

Симо Спасић је подсетио да је невин робијао четири и по године јер је сметао својим захтевима да се гоне албански злочинци. Он је изнео да данас покушавају Албанци да му наместе ратне злочине, иако никад никог није повредио, већ само тражи правду за српске жртве, међу којима су и његова два рата.

Сада желе да ми наместе злочине и да ме српско правосуђе ухапси и изручи у Приштину где би требало да скончам у њиховом затвору – открио је Спасић.

simo-spasic-knjiga-lina-veka-dzeletovic3-650x390Симо Спасић (фото: Правда)

Марија Лина Века, која је за ово време у знатној мери савладала српски језик, објаснила је како је самостално 15 истраживала злочине над Србима, а да никад није имала никакву помоћ од државе Србије.

marija-lina-veka-650x390

Марија Лина Века (фото: Правда)

– Морам да кажем, да Министарство за Косово и Метохију, касније Координациони центар, никада није помогло моје истраживање, нити се икада интересовало за резултате мог истраживања. То се односи на све владе које су биле – истакла је ова списатељица којој је „Вучје срце“ већ пета књига о злочинима над Срима на Косову и Метохији.

dzeletovic-lina-veka-650x390

Марија Лина Века лево, Веселин Џелетовић десно (фото: Правда)

Лина Века је препричала и неке од потресних прича.

– Једној мајци који је син отет и није се знало ништа о њему, дошао је једног дана амерички официр који јој је тражио слику сина. Она је имала само једну слику и рекла је да не може да му да једину слику сина. Он јој је рекао: „Дајте ми слику, а ја ћу вам је вратити“. Она је пристала, али никада више није видела ни сина, ни ту једину његову слику – испричала је италијанска новинарка.

Веселин Џелетовић је открио да је његова књига „Српско срце Јоханово“ о Немцу којем је спасило живот срце једног од отетих Срба који је био жртва трговине органима, преведена на руски језик и да се продаје у десетинама хиљада примерака.

dzeletovic-650x390

Веселин Џелетовић говори о Косову  (фото: Правда)

Он је рекао да ћемо поново повратити Косово и Метохију.

– Косово је ушло у ген српског народа и више се не може заборавити. И ми ћемо се поново вратити на Косово – истакао је Џелетовић.

putin-zrtve-srbi-kim-650x390

Путинова поред слика српских жртава (фото: Правда)