АКТУЕЛНО

ЗАВЕТНИЦИ: Европска унија у страху од анти-НАТО протеста!


за-сајт-2

Само неколико дана након успешно одржаног свенародног протеста на којем је преко 15 хиљада грађана Србије поручило да се не слаже са политиком увлачења српске државе у НАТО војни савез, ЕУ затражила је од режима у Београду да се под хитно дистанцира од сваког даљег покушаја јачања војне сарадње са Руском Федерацијом, запретивши у супротном заоштравањем услова у процесу придруживања Србије Унији.

Званични Брисел је очигледно запрепашћен масовним одазивом грађана Србије на анти-НАТО протест са којег је јасно поручено да се Република Србија приближавањем НАТО пакту одриче свог суверенитета и територијалне целовитости и позван државни врх Србије да у што скоријем року распише референдум на којем ће се грађани изјаснити о интеграцијама Србије у НАТО пакт.

Српски сабор Заветници упозорава актуелни режим да је евентуално потичивање захтеву ЕУ и одустајање од пружања дипломатских привилегија и повластица особљу Руског хуманитарног центра у Нишу додатни корак ка издаји виталних државних и националних интересе, пре свега јер је геополитички и војни потенцијал тог центра вишеструко значајан за очување суверенитета и уставног поретка Републике Србије, безбедности њеног народа на КиМ и заштиту државних граница.

Заветници ће наставити са анти-НАТО скуповима широм Србије,  пружајући прилику грађанима да јасно искажу своје противљење даљим евроатлантским интеграцијама српске државе и захтевајући јачање војно-безбедносне сарадње са Руском Федерацијом у оквирима смерница из Резолуције Народне Скупштине о војној неутралности.

 

—————

25. 2. 2016. ЗАВЕТНИЦИ

2 replies »

  1. Draga braco i sestre zavetnici, jedno ozbiljno upozorenje. U okupatorskim koridorima zajedno sa izdajnickom vladom vec se prave planovi kako da se Milica ukloni. Molim vas stavite njenu bzbednost na prvo mesto.

    Свиђа ми се