ДРУШТВО

Док је Вучић помагао Тачију да победи, неки су дували балоне…


ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР
ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ
ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Избор председника самопроглашене „Републике Косово“ Хашима Тачија, уз свесрдну подршку Александра Вучића, председника Владе Републике Србије, који је на тај начин реализовао наредбу америчке амбасаде, ипак није био довољан да сепаратистичка власт у Приштини дозволи премијеру Србије да 28. фебруара 2016. године посети север Косова и Метохије.

tači

Да цинизам и иронија буду још већи, новоизабрани председник самопроглашене „Републике Косово“, се у свом првом обраћању за свој избор захвалио тзв. посланицима листе „Српска“ и свом ментору Адему Јашарију, док је амерички амбасадор у Приштини громогласно ускликнуо да је избором Тачија на Косову победила „демократија“. О каквој је демократији реч најбоље потврђује извештај Дика Мартија и нигеријског Гувернера, који директно сумњиче Хашима Тачија за трговину људским органима Срба, као и централна потерница надележних органа Републике Србије која је расписана за Хашимом Тачијем за убиство пет припадника МУП-а на Косову и Метохији.

До само пре пар дана, председник Скупштинског одбора за КиМ и високи функционер Српске напредне странке господин Милован Дрецун је затражио да се због злочина Хашим Тачи хитно процесуира. Нажалост, председник Владе Републике Србије не да га није поцесуирао већ га је својом подршком аболирао.

Као разлог, због чега је ускраћен боравак премијеру Србије у јужној српској покрајини од стране Иса Мустафе председника самопроглашене републике Косово а уз препоруку Запада, наведена је лоша политичка ситуација на Косову и Метохији, због сукоба власти и опозиције. А у ствари прави узрок отказивања посете је тај што власти у Приштини Косово третирају као независну државу и да би евентуални тако замишљени долазак Александра Вучића нарушио независност и државност.

Недолазак Александра Вучића на север Космета је онемогућио његово србовање у леру. Тиме се показало Александру Вучићу да је он добродошао на Косово и Метохију, само и онда када треба имплементирати издајнички Бриселски споразум. Садашње његове посете ако нису међудржавне могу да имају само верски карактер, тј. да му се омогући долазак у Пећку патријаршију или неки други манастир на Косову и Метохији, где би он могао да окаје своје издајничке грехе.

Припреме за дочек председника Владе Републике Србије на северу Косова и Метохије биле су гламурозне. Све четири општине на северу Косова или боље речено од административног прелаза Јариње, преко Митровице до Зубиног Потока биле су излепљене плакатима са сликама Александра Вучића. На плакатима је још писало „Добродошао председниче на српски Космет“. Био српски док на власт није дошао Александар Вучић!

Тог дана је обезбеђен аутобуски превоз за превожење 7.000 Срба са Косова и Метохије од Штрпца, Косовског Поморавља, до Грачанице и Пећи, који су требали да присуствују митингу Српске напредне странке у Зубином Потоку. Наручено је на хиљаде сендвича, које је требало поделити присутним грађанима. А у петак 26. фебурара сви радници општине Зубин Поток са председником Привременог органа Стеваном Вуловићем дували су балоне са којима је требао да буде окићен град. Такође, у свим државним органима и јавним предузећима је била уведена радна обавеза за недељу, са обавезом присуства страначком митингу Српске напредне странке у Зубином Потоку.

Цео гламур коштао је више десетина хиљада евра, новца пореских обвезника Републике Србије. Сигурно је да је у ову сврху потрошен и део новца одузет од плата и пензија грађана Републике Србије.

 

У Косовској Митровици
29.02.2016. године
Председник покрајинског одбора

Демократске странке Србије
др Ненад Којић

_____________
Графичка опрема текста: СРБски ФБРепортер

4 replies »

 1. За век који смо промашили,јер нисмо имали национални циљ,обезбожени,разједињени,подељени,разбијени,поражени ми не можемо ништа боље да очекујемо.Стижу нам рачуни наше пропасти.Сваки будући мандат победника на изборима Србија ће бити краћа за по један део државе.

  Свиђа ми се

 2. Vest koja APSOLUTNO SIGURNO nece biti izrecena na TV Pink, TV StudioB i u zutom Informeru:

  „Избор председника самопроглашене „Републике Косово“ Хашима Тачија, уз свесрдну подршку Александра Вучића, председника Владе Републике Србије, који је на тај начин реализовао наредбу америчке амбасаде, ипак није био довољан да сепаратистичка власт у Приштини дозволи премијеру Србије да 28. фебруара 2016. године посети север Косова и Метохије.“

  E bruke li velike … VEOMA velike!!! … Taj „covek“ bruka Srbiju gde god stigne!

  Свиђа ми се

  • Kоју Србију? АП Косов под шиптарима? АП Војводину титову југословенску? Ужу комунистичку срПију са границама југословенских комуниста? Земљу неможе нико да брука може само да изда а себе да брука уколико је тај неко Србин а није Југословен или из неке братске нације. Ово је Југославија у малом , остаци те титове комунистичке интернационалне државе а мора да блате пред светом Србију и Србе па „остатке“ тако зову јер треба Србима свим судити а континуитет мора да траје? Насели су Срби на ИМЕ зато и морају како од сатане тако и од Бога пострадати јер БЛАТЕ свето србско име Божије Србија демонизовани и преварени уместо да објаве свету да такве државе нема од 1945 а нарочито од 2000 са налетом светске демократије али ГЛУП и обезбожен народ је Богоборачки народ и на Бога је кренуо НОЖЕМ па тај нож самом себи у СРЦЕ зари на радост света и глобалиста јер тако оста без Божије заштите један народ који на Бога вечито ХУЛИ не може више да има Божију заштиту. Зато и мора да руши Божије србске светиње да се „докаже“ сатани. Барем овде на овом месту би Срби могли да ПРЕСТАНУ да Богохуле и нешто где нема Србије зову именом Србија? Било би боље народу и Бог би помогао таквом народу. Овако ће пострадати у нај горим глобалним мукама.
   Праштајте !

   Свиђа ми се