АКТУЕЛНО

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ: Влада донела одлуку о повезивању радног стажа


radna-knjizica-radni-staz_660x330

БЕОГРАД – Влада Србије је донела је одлуку о повезивању радног стажа за запослене који су остварили услов за пензију и по том основу раскинули радни однос у предузећима у поступку приватизације и предузећима где су запослене особе са инвалидитетом, саопштило је данас Министарство привреде.

Како је саопштено, стаж ће бити повезан и за запослене који ће до краја 2016. године да испуне један од услова за пензију, а којима послодавац није уплатио доприносе, под условом да нису тужили предузеће и да нису донете пресуде.

Радни стаж ће, одлуком Владе Србије, бити повезан и свим бившим запосленима у стечајним дужницима над којима је стечај отворен у 2015. и 2016. години и у којима је суд за стечајног управника именовао Агенцију за лиценцирање стечајних управника.

Основица за повезивање радног стажа је минимална основица за обрачун доприноса.

У саопштењу се додаје да се послодавци, предузећа у поступку приватизације, предузећа у којима су запослени инвалиди и стечајни дужници не ослобађају обавезе уплате доспелог доприноса, као ни осталих обавеза по основу рада за периоде за које није повезан радни стаж.

———–

4.3.2016. РТВ, за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. „Како је саопштено, стаж ће бити повезан и за запослене који ће до краја 2016. године да испуне један од услова за пензију, а којима послодавац није уплатио доприносе, под условом да нису тужили предузеће и да нису донете пресуде.“

    Kakve veze ima tuzba sudu preduzeca sa radnim stazom – ?

    Ovo je tek da se kaze nesto – „evo povezujemo staz, vidite kako mi mislimo na vas“, a zahteva je toliko da ce da se nakupi citavih 10 slucajeva koji zadovoljavaju sve uslove…

    Свиђа ми се