АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Др Јована Стојковић, о вакцинама – Aкo лаже коза, не лаже рог…


Др Јована Стојковић, 10.3.2016.

1.„Многе вакцине, које се већ деценијама успешно користе, припремане су БЕЗ ВЕЋЕГ или чак БЕЗ ИКАКВОГ познавања функционисања имуног система и начина на који на тај систем треба деловати да би се добио жељени имунски одговор. Деведесетих година прошлог века имунолози су се укључили у РАЗВОЈ вакцина“. (153. стр. Епдемиологија, Медицински факултет Универзитета у Београду)

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Да ли то значи да 30 година нисu знали шта убрзгавaju? Ако је тако да ли су то рекли пацијентима? Ако је тако, како знају да се „успешно“ користе када не знају како и шта раде?

2.„Иако је у модерној производњи вакцина све мање нежељених ефеката, ипак се  може рећи да ниједна вакцина није потпуно безбедна“ (160. стр. Епидемиологија, Медицински факултет Универзитета у Београду)

Да ли то значи да је свако давање вакцина „руски рулет“? Како је могуће да је дозвољено неког присилити да игра руски рулет, а при том немати никакву одговорност? Како бисте се осећали да вас неко присили да пуцате свом детету у главу, знајући да је унутра један метак?

3.„Према нашим законским прописима, контрола неуспеха имунизације врши се само за једну вакцину, против туберкулозе“, 160. стр. Епидемиологија, Медицински факултет Универзитета у Београду.

Да ли то значи да и поред вакцнације можемо остати без имунитета на дату болест („неуспех имунизације“)? Да ли то значи да је вакцина осим што је небезбедна и нееефикасна? Како се онда може знати који је проценат „имуних“ у колективу када нема контроле“ успеха“ имунизације?

4.“Клицоноша је особа која у одсуству видљиве клиничке болести носи специфичан инфективни агенс и служи као могући извор инфекције… инапарентна инфекција , мада потиче без видљивих знакова и симптома болести, доводи до сероконверзије, као објективног и сигурног знака заражавања … најбројнија су обољења код којих пацијент у инкубацији није заразан (вариола, варичела, морбили, пертусис, грип). (135. стр. Епидемиологија, Медицински факултет Универзитета у Београду)

Зашто онда к(л)ажете да су невакцинисана деца од горе наведених болести  главни извор заразе, када:
1. Пре обољевања ( у инкубацији) нису заразна,
2. Када се разболе, што је јасно видљиво,  бивају измештена из колектива до оздрављења (и зато не могу да заразе осталу децу)
3. Након прележане болести имају ТРАЈНИ имунитет,

док вакцинсана:
1. немају препознатљиве симптоме болести , јер вакцинацијом агенси улазе неприродним начином у организам и тело не реагује на видљив начин,
2. имају инфективни агенс у крви и долази до сероконверзије – дете је инфицирано, али то није клинички видљиво и оно борави у колективу и када је заразно,
3. вакцинални „имунитет“ је пролазан и после неколико година нестаје.

5. “Основно питање које се поставља је: „Како знамо да је учесталост болести у популацији неуобичајена, односно како знамо шта је уобичајена учесталост? На ово питање не постоји прецизан одговор.“ 41 стр. (160. стр. Епидемиологија, Медицински факултет Универзитета у Београду)

Да ли то значи да је појам епидемије релативан и да се њиме може манипулисати? Како нас онда прецизно обавештавају кад је епидемија када „не знамо прецизно која је уобичајена учесталост“?

6.“Колективни имунитет представља отпорност неке популације према појединим болестима и изражава се као пропорција ИМУНИХ у колективу… такође се постојањем колективног имунитета може објаснити процес САМОРЕГУЛАЦИЈЕ епидемије“ (151 стр. Епидемиологија, Медицински факултет Универзитета у Београду)

Да ли нам то кажу да свака епидемија  природно пролази када већина људи преболи одређену болест? Како су онда вакцине одговорне  за „искорењивање болести“  када малопре рекоше да:
1. не знају на који начин делују,
2. могу бити нееефикасне,
3. не обезбеђују трајни
имунитет,
4. епидемија се саморегулише
?

A student receives a measles vaccine injection at the Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) in Ecublens near Lausanne March 23, 2009. Both the University of Lausanne (UNIL) and EFPL have started a three day vaccination campaign to help eradicate a growing Swiss measles epidemic, in which more than 28 cases were discovered in both schools, out of a total of 370 in Switzerland since the start of the year. REUTERS/Valentin Flauraud (SWITZERLAND HEALTH EDUCATION)

7.“Неопходно је поменути и питање евентуалне улоге вакцинације (живе атенуиране вакцине – морбили, рубела, пертузис, дифтерија, паротитис) у КОМПРОМИТОВАЊУ имуног статуса деце и следственог учешћа у збивањима око појаве аутизма“ (214. стр. Психијатрија, Медицински факултет Универзитет у Београду)

Зашто онда к(л)ажу да то нема везе једно са другим и да се знаци аутизма и вакцинације „случајно“ појављују истовремено?

8.“У медицинској пракси, принцип аутономије подразумева не само спремност, него  МОРАЛНУ, а у многим земљама и ЗАКОНСКУ обавезу медицинских професионалаца да поштују мишљења, процене и одлуке, дакле ВОЉУ пацијента у вези да њиховим третманом, и то у свим сегментима медицинског поступања (ПРЕВЕНЦИЈА, дијагноза , терапија, рехабилатације, истраживачки процес). (70 стр. Увод у медицинску етику, Медицински факултет Универзитет у Београду)

Зашто онда не поштују нашу вољу?        

9.“Информација пацијенту мора бити ПОТПУНА и исказана на начин да је пацијенту сасвим РАЗУМЉИВА. У супротном, евентуални пристанак је добијен на начин који се ни на који начин не може етички оправдати, а за такво је чињење у развијеним правним државама, углавном предвиђена ЗАКОНСКА САНКЦИЈА.(72. стр. Увод у медицинску етику, Медицински факултет Универзитет у Београду)

Зашто нам онда не дају потпуну информацију и не одговоре на оно што нам није јасно?

10.“Показује са да продирање права, то јест правне регулације у подручје медицинског морала и етике, не значи увек и ојачавање морала и етике, право их каткад и анулира“ (77. стр. Увод у медицинску етику, Медицински факултет Универзитет у Београду)

Зашто је онда одговор на свако од претходних питања – „то је по закону“.

11. Женевска декларација – „ни под претњом нећу користити медицинска знања тако да кршим људска права или угрожавам грађанске слободе“

Нирнбершки конгрес – „Особа треба да буде у ситуацији да слободно може да врши избор, без икаквог утицаја СИЛЕ, ПРЕВАРЕ, ЛУКАВСТВА, ПРИНУДЕ, ПОГРЕШНОГ ПРОЦЕЊИВАЊА или других прикривених облика приморавања.

Интернационални кодекс лекарске етике: “Лекар мора поштовати право компетентног пацијента да прихвати или одбије лечење“.

Зашто нас онда страше, плаше, прете и кажњавају?

____________

П.С. Цењени ботови, свако ко ми одговори на наведена питања, а да то не буде:
1. ова није лекар,
2. лупа глупости,
3. ово је параноја;

добиће два сендвича и 2000 динара.

8 replies »

 1. 1. Da li protiv bolesti koje se vakcinišu postoji efikasan lek?
  2. Da li mogu roditelji da izvrše selekciju pa da ne vakcinušu decu protiv onih bolesti protiv kojih postoji efikasan lek?
  3. Da li postoji nešto, ali efikasno, protiv ovih trovača dece vakcinama, a zna se za rad čijih
  interesa?

  Sendviče zadršite, na dijeti sam, a 2000 poklanjam u humanitarne svrhe!

  Свиђа ми се

 2. kad su vakcine bezbedne zasto je sve vise tesko bolesne dece, svake godine uvode poneku novu ,a pogledajte nasta nam lice deca sve su vislja sa ogromnim glavama a zar vas to ne podseca na tovne pilice koji ne mogu da stoje na nogama a tek na ono sa menjanjem organa pitam se kako se niko od struke ne zapita zasto brzo propadaju organi i da se to spreci . pa mi ljudi nismo masine mi smo duhovna
  bica

  Свиђа ми се

 3. 1. Da li protiv bolesti koje se vakcinišu postoji efikasan lek?
  2. Da li mogu roditelji da izvrše selekciju pa da ne vakcinušu decu protiv onih bolesti protiv kojih postoji efikasan lek?
  3. Da li postoji nešto, ali efikasno, protiv ovih trovača dece vakcinama, a zna se za rad čijih interesa?

  Свиђа ми се

 4. вакцинални „имунитет“ је пролазан и после неколико година нестаје.
  na osnovu cega ovo tvrdite? i o kojoj bolesti pricate kada ovo kazete? koliko vakcinisanih osoba oboli od bolesti protiv kojih su vakcinisani?

  Свиђа ми се

  • Сви носе те болести у свом организму. Оне су им преко вакцина и убачене? Ми смо грађани пролетери , радници и полу писмени сељаци светски и модерни имамо свој менталитет и очигледно нас је неко преварио што нам је казо како вакцинама убацују лаболаторијске вирусе и не знамо шта још јел смо глупави и несмо учени и школовани …ако неко зна нека нам каже сад и овде и нека нам помогне јер и ми имамо демократско право на избор а не да нас сви лажу и краду и стављају у своју службу као обичну стоку. Данас није свима ни за веровати ево на пример како да верујемо ми обичне гоје педеирјатрима кад ни они сами не знају састав вакцина које дају нашим децама и немају никакву одговорност а гоје имају одговорност? Ми као пролетери и настављачи светске комунистичке револуције ипак не желимо да нас газде фармаколошке индустрије оптуже да смо иако смо гоје без мозга и разума оптуже да нешто радимо својим децама која су стално болесна и „кљакава“ иако они дају нашим децама вакцине да буду здраве гоје? Запитаће се па шта ми то радимо својим децама када су и поред толико супер корисних вакцина јако нолесна и оптужиће нас фармаколози и њихове газде да „нешто“ раде гоје својој деци и казниће све такве родитеље као у америци која је наша земља пролетерска као и енглеска а тамо шаљу родитеље на робију јер и поред вакцина умиру им и разбољевају им деца и омладина цела а омладина је наша светска пролетерска будућност па ће газде корпорација са правом послати све родитеље на робију и у луднице јер малтретирају и трују своју децу на неки скривени начин те ће морати да докажу и открију шта раде својим децама које су они вакцинисали ти родитељи криминалци и убице своје деце. По нама грађанима то нису само криминалци него и светски терористи који тероришу своју децу док им фармација даје пуно вакцина и труди се да помогне деци јадних и глупих и несретних родитеља. Ми бар кодирани са биометријом пролетери смо ипак изнад таквих криминалаца и терориста и за то смо да се заиста сви оптуже и похапсе и да им се узму деца и ставе под контролу. А ви Дано?

   Свиђа ми се

  • Видите, не треба вам стручна поткованост да би схватили да нити један људски организам нема исти имуни систем, односно нити један људски организам неће реаговати исто на вакцину. Конкретно на ваше питање се не може одговорити, јер је то немогуће. Неке пројекције се крећу од 7 до 10 година.
   Колико вакцинисаних оболи? Можете погледати на пример овде:
   http://www.greenmedinfo.com/blog/2013-measles-outbreak-failing-vaccine-not-failure-vaccinate1

   Свиђа ми се

 5. Znate kako, u poljoprivredi se biljne kulture prskaju herbicidima i pesticidima, što nužno dovodi do pojave sve otpornijih (super)korova i insekata, mutiraju. To ima za posledicu korišćenje sve većih količina otrova i sve jačih vrsta otrova (GMO takođe zahteva povećavanje ovih količina iz gdine u godinu). U kakvom je stanju zemlja posle svih tih otrova, biljke, šta jedemo, to je tek triler. Pitam se, da li iko od pobornika „obavezne vakcinacije“ razmišlja o ovome na ovaj način (ako za trenutak zanemarimo sve ostale gluposti oko „obavezne vakcinacije“), kada je preventivno špricanje protiv nepostojeće bolesti u pitanju? Virus će da nadje način da preživi, mutiraće…

  Sa prirodom nema zajebancije, daće vam odgovor na vaše megalomanijakalne pokušaje da je „kontrolišete“ na ovaj način.

  Znate li da „učinkovistost“ vakcine traje nekoliko godina-do 7 godina? Dakle, šta posle? Ako se vakcinišemo svi, 100%, nakon ~7 godina taj mit o „kolektivnom imunitetu“ prestaje da važi, kako to da svi nismo do sada pomrli u aramegedonskom scenariju, grčevima i bolovima, kako nas plaše ovi priglupi mediokriteti i poltornčići, ta puka progresistička, izbezumljena, euforična masa sa platnih spiskova ko zna kakvih organizacija?

  Doživotni imunitet se jedino stiče ako se bolest preleži. Pričati o bilo kojoj vrsti boginja, velikog kašlja, difterije u 21. veku kao „opasnoj pošasti“ je suludo i opasno! Znam gomilu ljudi koji su preležali i boginje i zauške, iako su redovno vakcinisani.

  Da sumiram i pitam pobornike obavezne vakcinacije: Da li ste ikad, lutajujući bespućima sopstvenog uma, razmatrali mogućnost da postoje vrlo jasne i tesne veze između „naučnih dokaza“ i profita farmako industrije? Da li je zdravlje danas biznis, pa prema tome bolest nužda? Bolesnih je odavno ponestalo, sad moraju i zdrave da naprave/ubede da im nešto fali.

  p.s. Hrvatski imunolog, Srećko Sladoljev:
  http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/na-djelu-je-neprijateljsko-preuzimanje-citave-zemlje-142652

  Свиђа ми се