Новорусија

Српски снајпериста Дејан Берић закачио је прву заставу ДНР-а у тек ослобођеној Авдејевки


Српски снајпериста Дејан Берић закачио је прву заставу ДНР-а у тек ослобођеној индустријској зони Авдејевке.  Са ове позиције Украјинци су дуго гађали трасу Доњецк – Горловка и кретали у нападе на насеље Јасиновата. Украјинци су кренули у напад да пресеку руту Доњецк – Горловка али су у контранападу снага ДНР-а претрпели тежак пораз.

Берић каже да су у чишћењу индустријске зоне учествовали и Срби.

– Наши Срби су такође учествовали у тим борбама, а остављам Украјинцима на вољу да погађају колико их је било. У страху су велике очи па ће да кажу опет да су ту биле стотине Срба. Показали су велику храброст и што је најважније користили су главу у борби за разлику од Украјинаца – каже Берић.

Он је за ову победу награђен од председника ДНР-а Александра Захарченка новом пушком..

poklon

Орис 338 (Фото: Фејсбук)

– Могу да се похвалаим да сам од председника Захарченка добио на поклон, ја то кажем на коришћење, занимљиву играчку. Пушку сам добио као награду за, како рече мој командант батаљона, савршен рад на терену – каже Берић.

Берић је на поклон добио снајпер Орис калибра 338.

Oслобођење, 11. марта 2016.

1 reply »

  1. Ziveo srbski junak Dejan Beric na mnogaja ljeta! Pozdrav i sve najbolje svim nasim srbskim borcima u raru protiv ukrajinskih fasista! Heriji koji su ponos naseg naroda. To su Srbi koji imaju gene nasih slavnih heroja iz nase istorije.

    Свиђа ми се