ДРУШТВО

Немачка више не прихвата пасоше грађана Србије са КиМ, издате у Координационој управи за КиМ, већ само „косоварске“!


Jovic

Коментар Небојше Јовића, 18.3.2016.

А САДА… КОНАЧНО СТРАЗБУР! Хајдемо сада сложно, да сви ми са Космета који имамо пасоше Координационе управе затражимо МОМЕНТАЛНО УКИДАЊЕ „КООРДИНАЦИОНИХ ПАСОША“, И ДОБИЈАЊЕ „РЕГУЛАРНИХ“ КОЈЕ ИМАЈУ И ГРАЂАНИ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ, па уколико нас (опет по налогу запада и плану предаје Космета ветеранима УЧК) одбију, а хоће, да се мало „дружимо“ и по Стразбуру!

И то не само по питању пасоша, већ и ускраћивању права да на локалним изборима државе Србије, у држави Србији (на Космету), бирамо и будемо бирани, И ДА КОНАЧНО МИ СРБИ СА КОСМЕТА НАРОЧИТО, ПРЕСТАНЕМО ДА БУДЕМО ГРАЂАНИ ДРУГОГ РЕДА ПО ВИШЕ ОСНОВА!

Могла би једна од тема да буде и противзаконито умањење плата и пензија и још што шта. А да се у држави нашој позабавимо кривичним пријавама против свих рушиоца Устава, државе, због непоштовања закона… почевши од Уставног суда, председника државе, Владе, преко министара и посланика, до локалног нивоа.

А мислим ДА БИ ТАЈ ПОСАО МОРАЛЕ И СТРАНКЕ ПАТРИОТСКЕ ДА ПОВУКУ И ПОДРЖЕ!

***

fotopasos (1)

18. март 2016. КоССев

„У поступку за издавање виза у Немачкој Амбасади у Приштини не прихватају се пасоши издати од стране Координационе Управе“, најновији је пропис Амбасаде Савезне Републике Немачке у Приштини.

Овај пропис, сазнајемо, уведен је прошле недеље, што је почетком недеље било наведено и на Интернет страници амбасаде. Како се имаоци овог пасоша у амбасади Немачке у Београду упућују на Приштину, тренутно сви грађани Републике Србије са пасошима који су издати у Кооординационој управи за Косово и Метохију, практично су непостојећи држављани за Немачку, односно не могу да путују у ову државу шенгенске зоне.

Министарство спољних послова Србије није упознато са променама процедура и прописа, потврдили су за КоССев из прес службе овог министарства.

У јучерашњем телефонском разговору, у 13 часова и 8 минута, са новинарком наше редакције која је ову амбасаду позвала у капацитету грађанке Северне Косовске Митровице и имаоца овог пасоша, а која је желела да преда захтев за издавање Шенгенске визе која је неопходна за пасош из Координационе управе за КиМ, службеница из одељења за визе потврдила је да амбасада Немачке у Приштини више не прима пасоше Републике Србије издате у Координационој управи за Косово и Метохију, већ искључиво „косоварске“.

preantscreanAmbasada

Фото: Принтскрин Интернет странице немачке амбасаде у Приштини од понедељка

У амбасади Савезне Републике Немачке у Београду, са друге стране, грађани се са овим пасошима упућују управо на немачку амбасаду у Приштини.

„Особе са Косова које имају пасош Републике Србије, издат у посебној служби за издавање пасоша у Београду (‘Координациона управа’), и даље подлежу визном режиму. Захтев за издавање визе треба, по правилу, поднети у дипломатско-конзуларном представништву у Приштини које је надлежно за место пребивалишта подносиоца захтева“, наведено је на сајту амбасаде.

Наша новинарка упутила је амбасади у Београду почетком недеље и мејл са истим питањем, на који још увек није добила одговор, али је редакцију КоССева у међувремену контактирао суграђанин који је покушао у овој амбасади да добије Шенгенску визу и имао исто искуство.

„Како су ми у амбасади Немачке у Приштини рекли да могу да аплицирам само са косовским пасошем, покушао сам да закажем термин преко немачке амбасаде у Београду мејлом, а од њих сам добио одговор – ‘захтев за добијање визе се може предати само уз доказ о пријављеном боравку у Републици Србији’,“ рекао је наш суграђанин, показујући на мејл и читајући одговор, инсистирајући истовремено на анонимности.

МСП Србије није упознат са променама процедура и прописа

Питали смо Канцеларију за Косово и Метохију да ли су упознати са најновијим прописом немачке амбасаде у Приштини да се грађанима Републике Србије са пасошима издатим од стране Координационе управе од прошле недеље не дозвољава могућност издавања Шенгенске визе неопходне за имаоце ових пасоша уколико желе, или треба да путују у земље које подлежу Шенгенској зони, као и да ли ће и шта Република Србија моћи да уради како би помогла својим грађанима да остваре права као и остали, одакле су нас упутили на Министарство спољних послова Србије.

Из прес службе овог министарства у телефонском разговору за КоССев наводе да нису упознати са променама процедура и прописа, обећавши да ће на питања, која смо им на њихов захтев упутили мејлом, у наредним данима дати детаљнији одговор.

Иако грађани Србије могу од 2009. да путују у Шенгенску зону без виза, Уредбом Владе Србије од септембра исте године, грађанима са КиМ-а онемогућено је да поседују биометријске пасоше који подлежу безвизном режиму. Грађани са КиМ-а који желе да добију српску путну исправу по њу морају у Београд.

4 replies »

 1. Сами смо свој коментар оценили са јединицу. Јер нам се чини да је срПски народ заједно са осталим братским нацијама и националним мањинама одабрао да биометрија буде срПска и диче се што су сами себи увели срПску биометријска документа и поносни су што нису опредељени за Брисел него за Србију и Русију. Него је њихов избор срПска биометрија. Покрали су и присвојили биометријска документа добивена на поклон од Брисела и Америке. Једна од заповести гласи , НЕ КРАДИ и не присвајај ТУЂЕ ?

  Свим таквима препуштамо њихову вољу и избор и извињавамо се Небојши и свима осталима и препуштамо да за свој избор и евентуалне грехе као и сви ми , на страшном суду пред Господом сами и дају. Ми нећемо никоме да судимо нити смо било коме судили јер се Бога једино бојимо и знамо за Истину коју нам је рекао да како судимо тако ће нам бити суђено.Сваком човеку је Бог дао слободну вољу избор и опредељење за шта ће се определити и ми то морамо да поштујемо.
  А ако својевољно тражимо биометрију, онда се ту брате Небојша ради о биометрији и реч је о биометрији.И не сумњамо да ће Вам дати њихову биометрију намењену Србима.Даће вам али морате „успут“ још да платите суду у Стразбуру којем је јако скупо прићи а још „папреније“ обратити му се јер „скупо кошта“ .Но , како србски народ каже на вољу нам.

  Поздрав браћи са Косова и Метохије и свако добро у борби за веру ,Србију и Истину, догодине у Призрену.

  Свиђа ми се

 2. На жалост све што си рекао брате небојша је контра,тј. обрнуто. И не треба се жестити што од два понуђена избора Србски народ на жалост свих Срба који су у не знању и годинама у кашњењу, недорасли непријатељима својим који су увек испред њих бар неколико корака , мисле и до сто година унапред и Србе незналице увек ставе под своје и пред свршен чин. Није ли то услед гордости Срба као и ината? Гордост је Богу од свиих греха НАЈ МРСКИЈА. А инат је , ЛОШ ЗАНАТ.
  „Уби“ Србе по Југославијама не знање?
  Па ко „веле“, „где сви турци ту и мали Мујо“?
  небојша / сам си своје Србско име написао малим словом па и сами то поштујемо те га исто тако пишемо Србине/ , Срби смо нијесмо Турци?
  Па знамо , биометрија нас веже сами и искључиво за оне и чија је и који су нам је на поклон дали, значи за Брисел. Не за Русију рецимо на пример или за Кину.Него за Брисел и нато јер је биометрија као и како рече „жиг звери“ а што је име за чип под кожом а који ћеш морати да примиш јер си својевољно узео и прихватио биометрију услед не знања и проривно вољи Божијој а твоја воља и избор постају и воља Божија и тако свима са нај модернијом и нај напреднијом биометријом коју су Срби први добили од свих и на време , свима „Србима“ а по законима овоземањским и вољи Божијој следи и ЖИГ . Са биометријом и засад имаш само БАР КОД и свој број плус број Звери 666 у Бар Коду.Значи нећеш бити Божији Србин јер си се определио за Жиг Звери / ђавола и његове дигиталне анђеле , демоне/ ? Сада ако разумеш за шта и за кога те веже са запада биометрија не мој у не знању да се бојиш али не срљајте Срби народе преварени , замајавани и напаћени Божији.
  И не бојмо се јер смо Божији народ а када смо код Божијег народа , Србскога , Вернога , такви нису већином ни узели биометријски амерички пасош.А многи које су преварили су га се, уз молитву која се тада чита Господу , РЕШИЛИ и урадили шта се тада са пасошем ради.
  Али не битно Божија воља , преко наше па ти одговорисмо као и осталим заблуделим , превреним и у не знању Србима.
  Као крштеним у вери православној , Србима, / не знамо да ли си крштен?/, од Свемогућег Бога Творца нам је Дато ПОКАЈАЊЕ као Божији Дар.Али само за биометрију која није хришћанска ни по Божијој вољи док то за Жиг Звери , НЕ ВАЖИ.
  Тада нас ни Сам Творац не може извадити из пакла / душе наше/. а преко Војводе Божијег Светог Архангела Михајла и архистратега Божијег, којем је Творац то Допустио нас крштених људи ради а што нам је и речено и на шта смо упозорени а по Вечној Правди Божијој а која се преноси из овоземаљског живота у вечни живот душе и Царство Небеско или већно мучење душе како је ко већ изабрао и како се сам определио. Јер Страшни Божији суд је и страшан зато што је Праведан и нема веза и познанстава и на тај начин извлачења и проласка или нисам знао јер не знање нигде па ни код Господа не оправдава.Из тога разлога ТРЕБА ЗНАТИ ? А сво знање што нам је на корист нам је у Вери Православној и Светосавској Дато.Шта нам је још дато? СВЕ нам је дато и све нам је на ИЗБОР али нам није све и на КОРИСТ. Напротив.Упозорени смо као прави и славни Божији хришћани да , како одаберемо тако ће нам и бити и не само у животу вечном него и у овоземаљском. Добрано размислимо чији смо ми држављани ,овако или онако и ко нам је крив што од оба избора ни један није наш?
  Сами смо криви , можда јер смо спавали а сигурно јер нисмо знали? А шта нам је рекао Господ? „Чувајте се да вас ко не превари“? Јер ако нас свугде и на све стране превари и чека онда је наш избор само он све са бројем својим , жигом звери , 666. Шта Господ онда има са нама преваренима таквима брате Србине а док се не покајемо и Њему не вратимо?Глобализам је „чудо“ али се мало ко у њ` разуме и нити зна чији је ни од кога је тај глобализам све са демократијом и екуменизмом.
  Зато смо као народ и несрећни и срљамо у све већи несрећу не знајући где је почетак а где крај.
  Жив био избор је ТВОЈ а не наш јер свакоме Господ избор и слободну вољу Новим Заветом , Уговором који је са људима склопио ДАДЕ.
  Не смемо у страху од Бога да кваримо али по речима светих отаца наших којима је СВЕ речено Духом Светим дужност нам је као хришћана Божијих, да оне који не распознају знаке времена на време упозоримо , јер народ је препуштен самоме себи и очигледно нема ко други те смо се ето ми из народа умешали те заповест Божију својој браћи и сестрама ИСПУНИЛИ.
  Слава Господу.

  Свиђа ми се

 3. Шта ће Вам браћо биометрија коју смо добили на поклон од еу 2006 после укидања имена Југославија и уместо југословенских пасоша? Где да путујете када није време путовања с визом или без виза?
  Зар пасоши у АП Косов нису биометријски са бар кодом какве имамо ми грађани уже републике и АП Војводине?
  Шта ће вам бар код,шта ће Вам број ,најмодернијих и технолошки нај напреднијих биометријских докумената?
  Нисмо ни знали да је биометрија са запада Србска а коју смо добили на поклон чим су нам допустили име Република Србија , тог момента и у право време.Можда је СрПска и срПовска али није СРБинова и није је Србин измислио или створио.Као таква није ни по Божијој вољи ни по Србиновој , Геџиној вољи.Ко нам је поклонио , његова је и он је и измислио. Како је кратко памћење у Срба и то беше пре 100 година , да се подсетимо а ионако „иду нови“ 3 д генерације

  .

  „Нај бољи технолошки говорећи пасош у европи“ ( еу) је српски пасош?

  Свиђа ми се

  • Ne radi se ovde o „biometriji“ vec o trenutno jedinom punopravnom vazecem dokumentu koji (po)kazuje da smo drzavljani Srbije!!! Ova igra sa postupnim nepriznavanjem „koordinacionih pasosa“ vodi nas dotle da ce vremenom i Srbija, navodno postujuci odluke i pravila EU, te „k. pasose“ proglasiti nevalidnim i naterati nas da uzmemo drzavljanstvo nepostojece drzave teroristickih tkzv. komandanata gde prestajemo da budemo Srbi, a postajemo Kosovari. Posedovanje pasosa koji imaju svi gradjani centralne Srbije vise nas vezu za Srbiju a drze na distanci od tkzv. nez. Kosova.
   Tako da, vasa opaska ne stoji, a ako mislite da ste u pravu, PA HAJDE VRATITE, ODREKNITE SE TIH VASIH BIOMETRIJSKIH PASOSA, ne budite deo „ziga zveri“! Jeste li to ucinili??? Nikada necemo pristati da mi budemo zigosani, cipovani, po ne znam kakvu cenu, ali ovo mora biti borba za dokument koji nas veze za Srbiju!

   Свиђа ми се