АКТУЕЛНО

НОВО У ЗАКОНУ: КАЗНА 50.000 динара ако паркирате дечја колица у улазу – „Како је почело, ускоро ћемо морати да плаћамо држави што имамо децу!“


BEBA-U-KOLICIMA.png

ОДЛИЧАН КОМЕНТАР СА ФЕЈСБУКА:

Весна Ћосић:
„Како су почели ускоро ћемо морати да плаћамо држави што уопште и имамо децу. Дајте лепо забраните рађање деце у Србији па да завршимо и са тим!“

***
Предлог закона о становању и одржавању зграда, а за чију израду је задужено Министарство за грађевину и инфраструктуру, предвиђа казну и до 50.000 динара за родитеље који колица и бицикле своје деце остављају по ходницима зграда.

Наиме, сматра се да се на тај начин угрожавају простор и слободно кретање комшија.

Маја Б., мајка двоје деце из Пожаревца, испричала је да у згради у којој живи има 30 станова и седам беба, па мајке током дана остављају колица за децу у ходнику зграде.

„Јуче кад се се враћала са децом из вртића, на улазним вратима појавила се налепница – забрањено за дечја колица. Ми у згради немамо подрум ни лифт, па је велики проблем мајкама да по неколико пута дневно дижу и спуштају колица“, каже саговорница листа „Ало“.

Да ово није усамљен случај, говори и то што су неки родитељи завршили на саслушању у Прекршајном суду, јер су оставили дечја колица и бицикл у ходнику зграде, испред својих улазних врата.

Наиме, довољно је да само неко од комшија позове комуналну полицију, која по пријави изалази на терен, фотографише колица, после чега родитељима у року од неколико дана стиже позив да се јаве на саслушање.

„Изгледа да су комуналној полицији једини проблем дечја колица. Не прође ниједна недеља, а да неком родитељу не покуцају на врата. Кад одем на саслушање, објасне ми да се ходник третира као заједничка просторија и да ту станари немају право да држе личне ствари“, прича Марија С. из Београда.

И Мира М. (65) из Београда каже да не разуме те који пријављују родитеље који држе колица у ходнику зграде.

„Шта некоме сметају колица. Да је среће, па да су на сваком спрату по једна. Не може ни мушкарац, а камоли жена, да вуче дете и колица од 15 килограма горе-доле неколико пута дневно“, огорчена је Мира.

izbor-decijih-kolica

Ангелина Р., чланица Удружења „Родитељ“ и мајка троје деце, каже за да живимо у друштву у којем је пристојније буљити у мобилни телефон током разговора, него подојити дете у кафићу и да су сви гласни кад су у питању дечја права, али да суштински, као друштво, мало тога чинимо да подржимо породицу.

„Ми као друштво немамо развијену свест о важности породице, родитељи су дискриминисана група и од државе, што овај закон и доказује, и од појединаца“, напомиње она.

Предлог закона о становању и одржавању зграда ушао је у скупшинску процедуру почетком године. Министарка грађевине Зорана Михајловић најавила је да закон доноси 19 новина и да у „живот зграда“ уноси економски и социјални развој и заштиту животне средине.

Међутим, закон не прави разлику између шпорета, ормара или фрижидера, које несавесни станари остављају месецима на ходницима, и дечјих колица и бицикала, јер се сматра да и једни и други угрожавају простор и слободно кретање комшија.

Тако су дечја колица стављена у исти кош са гласним пуштањем музике, певањем, лупањем у зидове и неплаћањем трошкова за одржавање зграде, јер су казне за све ове „прекршаје“ до 50.000 динара.

——————

20. 3. 2016.  Ало/novisadinfo.info, за ФБР приредила Биљана Диковић

16 replies »

 1. Па добро докле више све што имамо да „плаћамо“ и дајемо окупаторима? Пасиван народ који све прихвата „квари“ србски просек док им дају и док имају паре умисли су да су мали „богови“ а када им све узму и укину новац ? Шта ће онда заложити окупатору? Оно нај драже и нај милије ? Себе и своје ближње? Шта иде после „зулумћара“ и наса нортара које пасивни прихватају из свог проклетства према онима који немају и који су већ осиромашени? Јел то та „грађанска солидарност“? Људска права и слободе у демонокрадији?
  „Луди“ Милојко нема текста.
  Поздрав

  Свиђа ми се

 2. Ево како су после демократског глобалног „третмана“ прошли преостали „грађани“ у јужноамеричкој држаи Аргентини од истих који раде третман над „грађанима “ и родитељима овде. Повежимо ако имамо ума? Ћутање је одобравање онима који ће све оне што су их ћутањем штитили сутра посмењивати и заменити ове грађане света другим нацијама и грађанима света. То што ће они проћи као ми пре њих , не треба да нам је на „утеху“ већ на срамоту. Вијетнам, Аргентина…? Трећа генерација гмо ваца а ваца значи у преводу са латинског крава.

  Срби смо нијесмо Турци?

  Свиђа ми се

 3. За родитеље са децом и колицима .

  Како се борити против прислне вакцинације / без могућности избора/

  http://istokpravoslavni.org/?p=26347#more-26347

  А нормално је пецо у праву си. Све Гоје / стока / не смеју да трагају за Истином. То је ствар људи који ЗНАЈУ и имају право да трагају за Истином и да знају једини шта је истина и то Гојама пренесу и ови морају у ту њихову истину да верују и да их следе.

  Да се десио велики прасак и од праска се случајно формирала планета земља која се од почетка окретала и наставила да се окреће. морају да верују у еволуцију масног Дарвина боље речено његовога деде Еразма Дарвина чију је Чарлс теорију само разрадио. А какве то везе има са вакцинама и дечијим колицима питаће се Гоеми родитељи деце као и мали пеца? Па ево рећи ћемо им какве јер су дуго спавали и у не знању били па су се касно пробудили у „Зони Сумрака“ стављени пред свршен чин људи а планета лопта им се и даље „окреће“.

  Дотични деда друга Чарлса је био „парњак“ надрилекара из Јоркшира који је измислио вакцине а као лекар лечио људе од беснила нпр. тако што их је потапао у буре са водом и давио их , како би се беснило „удавило“а у људи „ђавоимана“ како ми Срби православни то кажемо.Звао се Едвард Џенет Џенер. На страну то што је дао своју вакцину своме сину и овај од исте убрзо умро,написао је подебелу књигу и енглески двор је уважио и прихватио његове вакцине.А диплому лекара је купио и добио накнадно од двора.

  Еразмо Дарвин и Џенер из Јоркшира су сањали заједнички сан како да сва деца у истом дану буду „крштена“ и у исто време приме Џенетову вакцину. И тада је народ енглески био кажњаван и бежао и насељавао се чак у Фанцуску да би сачувао своју децу и заштитио се од драстичних казни власти са двора. То се дешавало 1770 и неке године три века после пропасти православног царства ткз. Византије и Србског Царства.

  А у демократији и раније у комунизму родитељи су масовно своју децу давали на енглески светски језик а сада им није право што им енглези уводе своје законе? Болесни грађани а по правди Божијој и услед незнања сами су заслужни за оно што их је задесило.И то морају да исправе осим ако им се земља лопта и даље не врти и око сунца окреће а тако и њима у глави услед праска и случјног еволутивног настанка њиховога после Амеба и Мајмуна од којих су касније настали и држани за Мајмуне па и свиње / Гоје/ како их зову они који знају и који себе сматрају за јединим људима и није им по вољи да гоје имају децу и да се размножавају. Земља и народи се не освајају само ратовима него и „језиком“.

  Прихватили су енглески децу дају на енглески, земља им је лопта која се окреће око сунца, настали су случајно и не битни су у еволуцији која тече и где се земља ипак „окреће“ па морају да прихвате и вакцине и казне људима који знају и који то и не крију већ им пирамидално то дају отворено до знања знајући и држећи остале грађане за обичне Гоје које једино и могу да буду под њима и њиховим лажима вођене јер Гоје ионако немају ум и разум и нису у стању да мисле. А лажи је много и они их не разликују и вечито су под онима који ЗНАЈУ и људи који знају / из линка/ их као гоје воде путем еволуције послушне и покорене у светлу и лепу будућност од света преко броза обећану.

  Таман посла да мају ум и разум или мисле својом главом? Или да земља није лопта и поред силних вековних глобуса? Комплет еволуција а са њом и револуције,лажна историја а са овима и вакцине и Физика као наука и Астро Физика и астрологија и све остале науке ПАДАЈУ У ВОДУ. Науке и лажна учења оних који знају и који су остале људе и „научили“ да је земља округла па их због те лажи и сматрају за нељуде и гоје без мозга и који су насели на такву лаж. Гоје а „учени“?Не могу против самих себе тако „учених“ ,ради титула својих све ће им предати на жртву па и децу кпоју нај више и више од титула треба да воле?

  Како ће онда гоје веровати у хороскоп којим су опседнути? Сазнаће ли за Творца Бога који је све тако лепо створио под сводом небеским а архитекту овога света који их држи за Гоје одбацити а са њим и његове вакцине и законе који су против гоја и на сваку гоју појединачно „пикирају“?

  Не би ли тако комплет лажна еволуција пала у воду и све глобалне „приче“ и лажи о глобалном загревању земље лопте који изазива велики број гоја и остале глобалне лажи?Не би ли се Богу Творцу тако вратили и постали људи? Зато гоја мора да верује и зна да је Гоја. И да мора бити вођен и увек под онима који „знају“ како на „испашу“ / храну/ тако и на појило уколико зналци газде, људи сматрају да су им потребни. У супротном и то ће им забранити?

  Праштајте на оштрини речи наших али оне су у складу са стварншћу која је јако озбиљна по питању опстанка нас и наше деце. А у изборе Гоја под окупацијом се не уздајте и исте бојкотујте.Боље је ништа не чинити него ићи неспреман даље под онима који знају и у незнању као стока под законима њиховим пострадати и бити принет на жртву ономе злом духу и његовим савезницима људима који су нас и „научили“ да је земља лопта итд.

  А Реси ево чиста петица јер је он нама дао кеца кад му је већ тако јако стало. 🙂

  Да се подсетимо лекције?

  Живела Србија , Живела Русија .

  .

  Свиђа ми се

 4. Ja sam juce cuo najnovije – zemlje ne da je ravna nego je pride jos i udubljena u sredini… ali ne dovoljno izgleda, jer u tu udubinu ne mogu da stanu sve budale na njoj koje misle da je ista ravna…

  Свиђа ми се

 5. @Бојно лице и Праведници Србо Руси

  Ne shvatam ti napad, pa ga nisam ni citao, „dzaba si krecio“, to kazu… 🙂

  A da su placeni botovi poceli ovde da nose svoja cetvrtasta jaja – to je sigurno!

  Jel ti STVARNO mislis da je zemlja ravan tiganj? … ili si to sanjao, pa ti se svideo san? 😉

  Свиђа ми се

  • “ Купљени сте скупо,
   не будите робови људима“ ( 1 кор.6,20 ) , – Заповест је Божија хришћанима .
   А Срби су колективно примили хришћанство у 8 веку и постали крштен Христов народ а браћа Руси у 9 веку посташе крштен Божији народ када је крштена и Русија цела.

   Ништа није случајно грађанине Ресо и ко у случајности верује тај у Богане верује. А како знаш да је напад кад коментар ниси ни читао? 🙂
   Сањао си? И како да ти на „политички некоректно питаније “ одговоримо ако наше коментаре и не читаш , линкове не гледаш а судове о свему сам као да си „бог“ Боже нас прости о нама и не само о нама доносиш? Па још „ботовима опседнут“ – окупиран ? 🙂 А шта фали „ботовима“ и што си њима тако опседнут? Па и они су људи и Срби.А и зашто нешто корисно и у Истини чули овде на СРБском ФБ Репортеру чули не би? 🙂 И сад нам дође да ти овде пред васколиким Србством целим , даднемо име „Реса Бот“ хахахах јер испаде гори од „ботова“ којима си опседнут или нам се чини? Ако будеш ово читао схвати да је другарски друже,грађанине Ресо који србскијем писмом и не пишеш па не мореш ни Србскијем језиком причат. А ево ти оде први грађанин свијета на Кубу , Хусеин Барак Обама а кажу у линку на јо једином слободном медију да је „лоптоземљаш“ и штета што гледао нијеси? 🙂
   Значи модерним језком речено овај коментар је из љубави Божије и хришћанске СРБске.И нема напада јер напади међусобни још нијесу почели а кад почну , шта ће бити и ко са ким а ко против кога зависи од свих нас опредељења и Божије воље . А нема напада док нас не нападну као Србе и као људе? Напад је једна врста објаве рата а ми овде и немеремо ратоват како кажу наша браћа Крајишници и рат је овде немогућ те нема потребе за тим. Напротив пожељан је дијалог љубави и у Истини Божијој, као користан нам и на спасење и покајање нас свих јер је времена све мање а греха је у свију нас много.Зато ти и рекосмо не суди јер “ нема мањег греха од осуде али ни опаснијег“.
   Држећи се ове Истине Божије коју је дао створенима , ми овде никога нећемо нападати или судити. Због нас самих а не због било кога. Јасно свима ? Јасно. И као што нам још Творац рече: “ Никада не кунимо грешнике јер је сваки човек рођен са разлогом као што и сваки део тела људског има своју сврху па када нас заболи део тела , не кажемо Боже молим те одсеци га него ИЗЛЕЧИ га „.
   У нади да смо се у дијалогу љубави и Истине разумели завршићемо са још две светоотачке Божије истините мисли.
   “ Ето и грешници / незнабошци / су ипк чудотворци,успели су да им земља заклони небо“.
   “ Када ти цео свет шапуће на уши да си непотребан свету , вера ти говори , ти си потребан Богу“.
   То су светооталке речи проткане Духом Светим који светом влада упућене нама хришћанима Божијим и треба их знати и њима се руководити.
   А шта мислимо о „тигању“ 🙂 случајно набасасмо на овај линк ако будеш читао овај „напад“ ти га погледај па нам јави „како да мислимо“?

   Успут, још једна корисна а за народ светоотачка истинита мисао :
   „Музика описује душу народа , какав народ , таква и музика“ / у позадини/ 🙂

   Свиђа ми се

 6. Не, овој држави нећемо да плаћамо што уопште имамо децу. Овој наказној творевини белосветских криминалаца коју води најгори олош који је у датом тренутку могао да се скупи, плаћаћемо казну зато што смо се уопште и родили на овом месту. Зато што удишемо ваздух, зато што нам сунце обасјава дан, а месец ноћ. Милион разлога има да вам идиоти из власти завуку руку у џеп и под изговором бриге и увођења реда, да вас легално пљачкају. Te законе ове разуларене банде разбојника признаваћу само кад видим да се примењује закон
  ЗА ИЗДАЈУ ЗЕМЉЕ, а овај народ ће вам свима редом по таквом закону судити, кад за то дође време. Дубоко сте забраздили. И стрпљење подјармљене „раје“ има краја.

  Свиђа ми се

 7. to je EU … svaki moguci milimetar i svaki moguci sekund zivota se uredjuje suludim zakonima

  a to sto nema referenduma o ulasku u EU – ma ko te pita, to cemo da precutimo a narod nece da se seti za to da pita, osamuticemo ga rialitijima i skandalima iz Informera…

  Свиђа ми се

 8. Не да плаћамо. Робови „плаћају одавно“ не требају им паре од деце него сама деца а по закону који су сами грађани као велики безаконици у својој скупштини владајућој скупштини народа и деонели и демократски увели.Кршећи при томе све постојеће законе и устав ткз. РС.Грађани су „зомбирани“ ,већина неспособна да мисли својом главом па су видели да могу да раде шта хоће и убрзају свој нови законски поредак.
  На овај начин су омогућили а незаинтересовани за законе по којима ће морати да живе, глобалној светској демонкрадској власти да после Косова и Метохије уђу и у улазе зграда а тако и у станове грађана који ће им у оквиру глобалне службене дужности морати отварати.

  Знају они да су се грађани „осигурали“ и да имају камере и закључане улазе а сада по закону који су грађани себи увели сами, мораће да их пусте осим ако грађани од безаконика не постану законици који ће да поштују и спроводе још увек важећи устав који још грађани сами себи нису променули и под хитно се НЕ ОДРЕКНУ противуставних „закона“ које су у својој владајућој скупштини демократским путем увели па по основним постулатима демократије мораће да сносе и одговорност за њих ако их не ставе ад акта као народ који у демократији влада.

  Не бојте се грађани јер ни земља није округла нег под Небеским Сводом је Божијим , Куполом иако је демократски утврђено као и у комунизму и капитализму да је округла.

  Сад је демократски утврђено да је Србска Крушка? Глобална наша наса ради велики демократски посао.И има много авиона што шпартају небом а све то треба платити док нам на мале бебе и децу падају „витамини“на крушколику сад земљу падају у ваздух који дишу и воду коју пијемо.

  Откуда робовима 50 000 за казну? 150 000 за одбијање вакцине?
  НЕМАМО не наседајте да имате и не просите, не испомажите се како дали јер врло брзо нико неће имати ништа више да да сем онога што их занима. Јер време је новац чувајте га требаће вам.
  Немојте деда Никола Алексић да вам сам спасава вас и вашу децу?

  Како чинили тако Вам Бог помогао.

  Свиђа ми се

 9. И шта сада то значи?Због грађана уједињеног света и свију нација које су се млого размножавале кинези,индијци,шиптари,роми…Србин Геџа не сме више да рађа децу по жељи новог демократског господара света који је свим грађанима заповедио да нема размножавања и деце противно онога што нам је Бог рекао , размножавајте се људи ? А Срба нај мање има око 10 милиона?
  Какав је то онда нови господар Срба???
  Неки дерпе ?

  Свиђа ми се

 10. Робови у свету се буде а Ви Срби грађани света спавате ли „сном грађанских грешника“ ?
  Мали напор и истражимо , Срби смо нијесмо Турци па где сви турци ту и мали Мујо?

  Само Слога Србина Спасава !

  Свиђа ми се

 11. Тако је јер нови сексуални поредак је хомосексуални поредак.
  То је поредак из античке демократске Грчке. И који Србин или било који грађанин није хомо он треба да пплаћа порезе и таксе и да буде хемијски кастриран / можда и физички/ уколико има много деце како то више не би радио? Са Србкињама мајкама и осталим грађанкама је исто и слично са тим што би девојчице требало на време да се определе и да више не рађају децу и да се на томе поради као што се већ ради.
  А неко мора да плати „глобално загревање планете земље која више није лопта него слипса од силног окретања око сопствене осе и око Сунца ли вам јарког грађани? Како грађани чине народ , чине и популацију.А популација је крива за загревање елипсасте планете па је треба у новом поретку света и срПском поретку свести на нај мању меру и смањити рађање. За то је нај бољи мирни хомо демо пут? Јер није доста за спас планете само оно што до сада и сада давате. Планета је много велика и треба јој више новца да би се заштитила , можда и сав новац што поседују грађани?
  Сав тај глобални „спасилачки“ апарат планете такође много кошта а треба све грађане обухватити те сами грађани треба да сносе све трошкове спаса и спасилаца планете што је и праведно јер се са глобалним загревањем исте и слажу и у ту лаж верују. Треба правити нову државу мимо света као што је то написао Југослав у коментару испод „Контра спина …“ а чији нас је коментар одушевио онако демократски и светско-идеолошки и у чијем стилу смо одговорили др.Слободану Јарчевићу и рск владе у прогонству србске.А надамо се и све нас 🙂
  Ал` да почнемо од почетка ?
  Да ли су то вакцине или округла лопта земља која поста елипса као тесто од силнога врћења па се и нама „грађанима“ без статуса грађана света врти у глави дал од вакцина , пореза за планету ,гмо хране , прскања са неба или много жваћемо жваке и у њима аспартам или много седимо испод „штедљивих глобалних сијалица“ које дуже трају а и уопште не штеде / мерили електричари Србски/ него чусмо кажу изазивају канцер дојке у девојчица , девојака и жена ако испод њих уже обитавају?
  А и сами научници из насе признли да не живимо више на лопти?

  Научни врх иу насе признао грађанима да више не живе на лопти на којој су до јуче живели. А слику из свемира наравно не мењају јер ни сателити драги „грађани“ не постоје.А земља беше лопта и окретала се већ седамдесет година од пропасти Византије грађана новог Рима и Србскога Царства православнога. Од 1510 до 2014. 500 година ? Као Срби под турцима па се ослободисмо и ослободисмо од турака онда лопте мајмунолике округле земље за исти период? Јер прво је настала Амеба па Мајмун па Мајмун на својој земљи којом ходише поста човек или је Човек направљен Мајмуном проценимо сами? 🙂

  Свиђа ми се

  • Ovakvo komentarisanje bez ikakve veze sa temom clanka moze da dodje samo od placenih botova. Zasto moderator koji (kao?) odobrava svaki komentar – dozvoljava ovakvu propagandu sa zapada kojoj je cilj da zaglupi i dezorijentise…?

   Свиђа ми се

   • Друже „Деда Ресо“ да немамо хришћанскога поштовања као људи према старијима , да нисмо Срби и Руси, да нисмо Праведни и у Вери,ко зна шта бисмо ти рекли и како одговорили на ову твоју произвољну небулозу ,оптужбу и суд намењен нама.

    Овако ће мо те питати само једно , да ли си уопште КРШТЕН? А зашто то питаније теби? Због твога друже ресо , суда , осуде твоје за „плаћене ботове“. 🙂 Јер православни крштени Срби,људи, знају за речи истините Божије , „како судиш тако ће ти бити и суђено“.

    Није ли доста било вашега суда од 1945 на овамо и осуде без суда Србскоме народу ком сте лажи заменули за Истину ,те је на Правди Бога убијено око пола милиона Срба само зато што су били у Истини,Срби,у Вери, и бранили Истину од другова под руководством броза истог тог белосветског а из самог врха елитнога који те је и убедио како је земља округла те се окреће и како си настао од мајмуна те нас преваром ,лажима интернационале и држањем деценијама у лажима обезбожио и направио мајмунима , дебело нас подмитивши и потплатиши дебело другове и другарице и радни народ и пролетаријат плативши , дајући им незаслужене плате, пемзије и увукавши их у своју револуцију по глобалном плану и циљу, све стварајући „новога човека“/ Гоју/ у служби супер елите / оних у линку и оних изнад њих којих нема у линку/ и којима је допустио да „развлаче“ и КРАДУ његову вештачку Југославију те ови покрадоше преварени и подмићени, своју државу Србију иако је Србски Владика Свети Златоусти упозорио Србе рекавши „НЕ КРАДИ ДРЖАВУ СВОЈУ“.а где ми горе потписани не спадамо Богу хвала и никада нисмо Божијом вољом и промисли и Божијом милошћу ни спадали те нас као изузетке сачувао за ово време демократско где смо се боље „снашли“ ,боље разумели и разоткрили како непријатеље Србског народа тако и човечанства целога а од Бога отпалога.Тако нам је Дато , Богу благодаримо и шта ми ту можемо сем да смо надамо се на корист Србском и Руском народу у идеологијама сатанским комунизму и демократији поробљеном као и осталим грађанима.

    И немо` да те саблажњава Истина. Човека Божијег треба да саблажљавају лажи оног другог господара и његових савезника који ти се смеју јер си испранога мозга и за обичну Гоју / стоку/ те држе јер они ЗНАЈУ а ти не знаш , да земља није округла лопта и да се не окреће.
    Па те робом и стоком бескорисном изјелицом сматрају као и непријатељем само њихове планете земље, тровачем јербо пуно ждереш , подригујеш и прдиш па испушташ угљен диоксид и изазиваш „глобално загревање само њихове планете“? 🙂
    И много се размножаваш.

    Па морају ,законски , тако обезбоженог у идеологијама њиховим и тупавог да те склоне као канцер планете. То мораш сам да им финансираш, свако трованије своје.Сам, законе лажне анти људске и противно законима Божијим да имуведеш и да их поштујеш и Србију тако издаш и продаш.Да им верујеш и пропагираш њихове лажи. Да нападаш Истину.Јер они као Људи знају за земљу /равну пљоснату плочу у облику диска/ а ти као Гоја ниси у стању то да прихватиш и знаш. И то је непремостива разлика између Гоја и њих „људи! који себи на основу нај већих лажи глобалних тај стаус дадоше. И ти ту немаш приступ већ мораш да ћутиш и плаћаш све што траже уз све већу тоталну контролу,тебе , деце твоје и унука и како нико од твојих не може да им побегне.Мораш да им верујеш и отпадаш све више од Бога Христа у лажи које немају краја али имају почетак?

    Ти само фигуративно и спрам ситуације а односи се на уопште на оне који ће се можда и препознати кажемо УОПШТЕНО.А сам си се Божијом вољом коментаром својим „потурио“. 🙂 И то је Божиоја промисао а на корист теби надамо се и још многима, даће Бог.

    Па добро докле ћеш да им се кунеш кунећи се брозу њиховоме идолима њиховијем по идеологијама њиховијем,лажима њиховијем ако се за Србина издајеш? Докажи да си ЧОВЕК Божији „грађанине“ Ресо / без статуса грађанина а који ти нису као бескорисној изјелици дали него те преварили како га имаш и о нечему пак одлучујеш и за нешто се питаш ?/

    Покајати се треба , стати у одбрану Истине а овакве ствари као људи треба да истражујемо што да не ако нисмо прихватили да смо Гоје а све је ПОВЕЗАНО и у оквиру тебе али за то схватити треба имати минимум Ум а што „људи“ сматрају да га Гоје као ни Разума / попут животиња/ НЕМАЈУ.Стати у одбрану вере , светиње Божије а не кунећи се елити рушити као под брозом и потапати / око 150 за времеидеологије комунизма/ и подржавати сам врх „лоптоземљаша“.
    Разумеш друже Ресо покај се ИЗВИНИ се и постани ПЕЦА Србин , ЧОВЕК не остани обична по Србију бескорисна изјелица Гоја и мимо србскога писма Реса?

    А по питању Дуге Божије у другом коментару. 🙂

    Свиђа ми се

  • Нај еминентнији и светски признати стручњак Др. неуро-хирург Расел Блејлок који је пре времена отеран у пензију. Много корисних информација о вакцинама и планираном броју вакцина итд.

   Случајно набасасмо на овај линк у јутубу хвала Богу , па да погледамо о ком броју се ради и о каквим болестима .
   Срби смо нијесмо Турци? Грађани смо нијесмо роба ви и грбави?

   Родитељи смо нијесмо „зла маћеха и очух“?

   Људи смо са искуством имамо разум и знамо да препознамо истину од лажи оних који гледају само материјалну корист а на нашу штету?

   Или је обрнуто и јако нам се врти у глави од „лоптоземљаша“ чије су и wacce ( краве и волови) и остала ситна стока,еволуција,револуције и лажна историја?

   .

   Свиђа ми се