АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

То што се данас догађа, представља завршни чин самоубиства европске цивилизације


Европа: финални самоубилачки чин

1438474943230-700x494

22.3.2016.Фонд Стратешке Културе

Дозволићу себи да се не сагласим са теоријом завере. То што се данас догађа, представља завршни чин самоубиства европске цивилизације. Баш самоубиства, а не убиства од било кога.

У Европи се из друштвеног морала плански чисти хришћанство. У мери ослобађања од хришћанства, јачале су содомија и наркоманија. Дозвољени су абортуси и еутаназија. Несвесно, услед губитка моралних орјентира, јавља се култ у коме човек постаје за себе Бог. Притом, приликом глобалног регулисања политичких или економских процеса, људи немају утицаја. Њима је дозвољено самоубиство, али не и одлучивање о каматним стопама централних банки.

Толика количина миграната у Европи,  такође се појавила и због тога што су велики европски “мислиоци” рачунали да нема разлике између староседелаца Минхена и Триполија. Зато што нема ни Христа, ни Алаха. Електронски век, свет високих технологија ће све помирити и у резултату тога ће настати просечан Европљанин.

Замајац дехристијанизације се у почетку споро окретао, али је постепено он повећавао брзину свог окретања. И ето, већ уједињена Европа одобрава рат у Сирији и Либији, учествује у њима на различите начине. У резултату тога, “у госте” Европљанима који су навикли на размажени начин живота, стигле су стотине хиљада нових миграната.

Карактеристично је да код тих миграната нема абортуса, еутаназије, али има Алаха. И они нису спремни да се одрекну својих уверења окусивши чари европског живота. Они се и не спремају да кушају чари европског живота. Њихово расположење је јасно: одмазда Европи. Одмазда за све, чак и за оно за шта Европа није крива.

Ми видимо да хришћанска Европа силази са историјске сцене. На њено место долази хаотична Европа. Да ли су за то криви Меркелова или Оланд? Тешко. Много већу одговорност сносе ти непознати чиновници који извлаче Христа из образовања, медицине, опште културе Европљана, који су им дозволили да постану размажене овце без икаквих моралних орјентира.

И сад је овчицама стигло у госте мноштво вукова. Сусрећите их. Ако издржите.

 

Превод са руског: News Front
Извор: Велики Брат, специјално за News Front

2 replies »

 1. ……….У Европи се из друштвеног морала плански чисти хришћанство. У мери ослобађања од хришћанства, јачале су содомија и наркоманија……. ТАЧНО, АЛИ КАДА СЕ КАЖЕ „ПЛАНСКИ“ ОНДА ТО НЕКО ПЛАНИРА И СПРОВОДИ …… ДАКЛЕ НИЈЕ САМО ОД СЕБЕ  !

  ДР ИНГ БОЖИДАР МИЛОСАВЉЕВИЋ http://skrivenosaznanje.blogspot.com

  >Вторник, 22 марта 2016, 22:46 +01:00 от „СРБски ФБРепортер“ : > >РЕДАКЦИЈА posted: “

  Европа: финални самоубилачки чин

  22.3.2016.Фонд Стратешке Културе

  Дозволићу себи да се не сагласим са теоријом завере. То што се данас догађа, представља завршни чин самоубиства европске цивилизације. Баш самоубиства, а не убиства од б“ >

  Свиђа ми се

 2. EU pravac razmisljanja ima sledecu logiku: mi vama, na nacin koji nama odgovara, mozemo da radimo sta nam se hoce, ali vi na to ne smete da reagujete na svoj nacin nego samo na nas – jer mi propisujemo pravila igre i standarde (koji naravno samo nama odgovaraju).

  Zato, kada ona druga strana pocne da odgovara svojim nacinima kojima jedino moze da odgovori – e to je terorizam, to nije po nasim pravilima igre! … a naravno „nije terorizam“ kada bombarduju Libiju recimo, jer iz toga stoji nekakva zvanicna politika.

  Ja bih rekao da se u oba slucaja radi o terorizmu, samo da je onaj prvi koji se desava po volji neke zvanicne vlasti, mnogo GORI od onog drugog jer je LICEMERAN: mi smemo da radimo ono sto vi ne smete jer smo vojno-tehnicki jaci od vas, pa zato MI sudimo o tome sta jeste a sta nije terorizam…

  Za to sto se desava po EU, krivi su ISKLjUCIVO njeni politicari. Primer: da Kurdi imaju svoju drzavu, ne bi bili u Turskoj to sto jesu: problem – krivi su oni sto su krojili granice… i tako dalje…

  Свиђа ми се