АКТУЕЛНО

Бивши високи функционер обавештајних служби: КОСОВО, АЛБАНИЈА И БОСНА СУ ЕМБРИОН ПРВЕ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ У СРЦУ ЕВРОПЕ


Иван Бабановски, професор факултета безбедности, Скопље, Македонија.

Иван Бабановски, професор факултета безбедности, Скопље, Македонија.


Исламска држава – Калифат, коју западне тајне службе именују као ДАИШ, планира операције и терористичке нападе широм Европе и у регионима бивших совјетских република на Кавказу и на просторима НР Кине који су насељени муслиманским живљем, у току летњих месеци 2016. године.

Велики број бораца ИД је већ прокријумчарен у ЕУ и пенетриран у различите институције помоћу лажних и фалсификованих докумената које су припремале криминалне структуре сиром Турске. Најстабилнија и најбоље организована логистика за прихват бораца Ал Каиде и других радикалних исламских организација и група из Ирака и Сирије налази се на територијама Албаније, Босне, тзв.Санџака, Косова и Македоније. Границе су између ових држава сасвим порозне и необезбеђене, а безбедносно-полицијске службе дезорганизоване и растурене. Балканске државице немају кадровски, технички нити организациони потенцијал да се са успехом супротставе радикалним муслиманско-исламским и арапским терористима које су тренирали инструктори из САД и НАТО.

Балкански простор је само колатерала у планираним операцијама АОЗ, ЕУ је главни циљ за дестабилизацију операционализацијом плана ЕГЗОДУС – трансфер избеглица са Блиског истока и Северне Африке. Међу рефуџистима тајне службе арапских држава пласирају своју агентуру, а исто то раде и Турска, Грчка и Израел. Домаће тајне службе претварају се у рецепционерске институције. Расте популарност десних расистичких, ксенофобних, исламофобних и фашистичких организација широм Европе, али и Америке. А, ИСИЛ и Ал Каида баш то и траже – Радикализацију Европе и САД са Канадом. Бомбама се уништавају борци ИД-Калифата на терену али идеологија радикалног ислама јача. ИДЕОЛОГИЈА ИД-а ће се распламсати оног тренутка када Европа одговори са истом мером, када ће почети прогон муслимана само зато што су муслимани. Страхоте рата у Ираку и Сирији подгревају Ал каида и 150 терористичких група.Забринути обични људи и грађани широм света, питају се – има ли наде, да се ово зло звано ДАИШ – порази. Има. Сада све зависи од западних лидера. До промена не долази ради мртвих на улицама, већ онда када се елита на власти уплаши за властити опстанак. А од кога? Од радикализације реакције која ће и њих сматрати за одговорне… Ако су западни политичари и државници схватили то, онда је крајње време да се приступи бескомпромисној борби против ИД. И, то одмах, јер време ради за терористе и истиче до краја 2016. године…

Иначе, ИД за промоцију ИД КАЛИФАТА не планира да запали ЕУ што значи и Балкан, оружјем и активирањем бомбе против невиних људи. ИД планира да запали цео свет изазивајући радикализовану реакцију, која ће се клети у сукоб цивилизација, а истовремено ће тврдити и позивати да је КУЦНУО ЧАС…

Бан Ки-Мун је позвао Русију и САД да удруже снаге и вољу у борби против ИД. ПОРАЗИТЕ ИХ У ИМЕ ЧОВЕЧАНСТВА. То је био ехо говора на ЕАС-у Источноазијском самиту у Куала Лумпуру у Малезији…На истом самиту Барак Обама је лицемерно рекао:
УНИШТИЋЕМО ИХ. ВРАТИЋЕМО ПРОСТОРЕ КОЈЕ СУ ЗАУЗЕЛИ. ЕЛИМИНИСАЋЕМО ЊИХОВЕ ФИНАНСИЈЕ, ГОНИТИ ЊИХОВЕ ВОЖДЕ И 
РАСТАВИТИ ЊИХОВЕ МРЕЖЕ И ЛОГИСТИЧКЕ РУТЕ…“

ЧИСТА ПЕРВЕРЗИЈА. Данас и деца у обданишту знају да је ЦИА са трабантима организовала, обучавала, наоружавала и слала радикалне џихадисте у редове АРАПСКОГ ПРОЛЕЋА са циљем рушења секуларних режима и враћања реакционарних влада које ће омогућити западним мултинационалним компанијама да експлоатишу у бесцење нафту, гас и минералне сировине на просторима Северне Африке, Блиског истока и Централне Азије.

Ако су ЕУ и Балкан таргет, задатак за одбрану од терориста ИД – Калифата пада на ЕУ без разлике што мисле САД и НАТО. Русија са савезницима мора војно интервенисати против Исламске црне интернационале колико због заштите хришћанског становништва на просторима Блиског истока и Балкана, исто толико и због заштите властитих граница и својих грађана. План БАЛКАН 2020 и ПЛАН 3000 које је израдио др Ал Завахири, шеф Ал Каиде, предвиђа исламизацију Балкана до краја 2020 године, а План 3000 је крајни рок за исламизацију света у првој фази од Португалије до Урала, затим до Владивостока и америчких простора…

БАЛКАН ЈЕ НОСАЧ АВИОНА ЗА ПРОДОР РАДИКАЛНОГ ИСЛАМА У ЕВРОПУ. КОСОВО, АЛБАНИЈА И БОСНА СУ ЕМБРИОН ПРВЕ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ У СРЦУ ЕВРОПЕ.

ruski ekspres

Иван Бабановски, Катарина Лане

—————-
23. 3. 2016. Руски Експрес, за ФБР приредила Биљана Диковић