АКТУЕЛНО

Проф. др Слободан Чикарић: Држава да прогласи NATO бомбардовање из 1999. за „геноцидну радњу“


95628

Проф. др Слободан Чикарић

• Председник Друштва за борбу против рака Слободан Чикарић: „Стручним анализама смо дошли до података да је уранијум 238 одговоран за 15.000 новорегистрованих малигних тумора свих локализација, оба пола, свих узраста, а за умирање најмање 10.000 становника Србије“

• „Актуелни министар је у интервјуу једном недељнику потврдио да је бомбардовање осиромашеним уранијумом утицало на пораст малигних обољења, али је исто тако рекао и да се мора гледати у будућност, а прошлост заборавити“

 nato kolaz1

ПРЕДСЕДНИК Друштва Србије за борбу против рака Слободан Чикарић изјавио је данас да држава треба да стане иза тврдњи да је NATO бомбардовање Србије 1999. године било геноцидна радња, да би те тврдње имале тежину и да би држава добила одштету.

Он је, на конференцији за новинаре, казао да су се он и други лекари који стоје иза тих тврдњи, обраћали страним организацијама, али речено им је да појединачна писања појединаца или удружења не вреде, уколико држава не стоји иза њих.

„Актуелни министар је у интервјуу једном недељнику потврдио наше тврдње, да је бомбардовање осиромашеним уранијумом утицало на пораст малигних обољења, али је исто тако рекао и да се мора гледати у будућност, а прошлост заборавити“, рекао је Чикарић.

Он је поновио уверење да је NATO, користећи уранијум 238 и неодређене количине плутонијума 239, који се користи за израду атомске бомбе, нанео велику штету Србији, будући да је познато да ови радиоактивни елементи штетно утичу на организам, као и на настанак малигнитета.

Према његовим речима, број људи који су оболели и умрли због уранијума је „бројка много већа од бројке одраслих мушкараца страдалих у Сребреници“.

„Међународни суд је то прогласио геноцидном радњом. А овде се радило о деци, женама, младима, старима, целокупној популацији“, рекао је Чикарић.

Према његовим речима, време дејства је споро и може трајати годинама, а симптоматично је то што је број оболелих од неке врсте канцера у Србији знатно порастао у периоду од 2001. до 2010. године, односно регистровано је 330.000 оболелих.

„Ми смо стручним анализама дошли до података да је уранијум 238 одговоран за 15.000 новорегистрованих малигних тумора свих локализација, оба пола, свих узраста, а за умирање најмање 10.000 становника Србије“, рекао је Чикарић.

Он закључује да уранијум споро делује и да се не може предвидети када његово дејство може да утиче на развој малигних ћелија.

Чикарић додаје и да су методе за лечење малигних обољења промењене у односу на период пре 2001. године, када је најзаступљенија била метода лечења радиотерапијом.

Та терапија је, каже он, давала резултате и уклапала се у европске стандарде лечења.

Међутим, од 2001. године, на препоруку страних Институција, почиње да се форсира инванзивнија метода лечења хемотерапијом, рекао је Чикарић и додао да су на жалост, листе пацијената који чекају да лечење почне све дуже.

Председник скупштине Друштва за борбу против рака и бивши дипломата Владислав Јовановић истакао је да се то Друштво, иако је једино те врсте у Србији, суочава озбиљним финансијским проблемима, јер од пре две године не прима државне субвенције.

Март је у Србији проглашен месецом борбе против рака, а статистике говоре да је код мушкараца у Србији највише затупљен рак плућа, а код жена рак дојке.

По броју оболелих, Србија се налази у врху Европе.

nato kolaz

————

ПОВЕЗАНО:

РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: Проф. др Мирјана Анђелковић Лукић – Специјални, ХЕМИЈСКИ и РАДИОЛОШКИ рат НАТО алијансе над Србима 1999. уништавањем здравља народа и природе хиљадама година унапред!

—————-

23. 3. 2016. Бета/ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

5 replies »

 1. “ „Актуелни министар је у интервјуу једном недељнику потврдио да је бомбардовање осиромашеним уранијумом утицало на пораст малигних обољења, али је исто тако рекао и да се мора гледати у будућност, а прошлост заборавити““

  Neka tu pricu o buducnosti ide da isprica onome sto je dobio rak…

  Свиђа ми се

 2. Isprva htedoh da pitam da li je tip nato zlocina prekoracenje ovlscenja prilikom kaznjavanja, ali podatak sa neeksplodiranih tomahavka gde stoji datum unosenja koordinata navodi na druge teorije.

  Свиђа ми се

 3. 23 03 2016

  ГЕНОЦИДАН ПРОЦЕС ПРОТИВ СРБСКОГ НАРОДА

  Хрватски нацисти су спроводили непрекидан геноцидан процес против Србског народа у периоду 1941 – 1945. година. Титова КПЈ/СКЈ власт је то заташкала ради остваривања братства и јединства, ради равноправности људи и народа, што је једна врста геноцидног односа према Србима.

  Од 1992. до данас се на западу спроводи геноцидан процес против Србског народа. Он је почео лажном оптужбом да су Срби започели грађански рат у СФРЈ. Даље је наставио да се одвија непрекидно. Наметнуте су неоправдиве исцрпљујуће санкције Србији и Црној Горие. На лажима засновано у светским размерама непрекидно демонизовање Србског народа да би се укинуло Србском народу право на одбрану. Настојање да се тиме Срби прогласе најјзлочиначкијим народом кога треба слистити с планете. Заташкавање свих злочина над Србима у Хрватској, Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији. Непрекидна подршка џелатима и њихова заштита за злочине над Србима. Помоћ тим џелатима НАТО бомбардовањем Срба у Републици Српској 1995. Геноцидна оптужба против Срба да су извршили геноцид над Муслиманима у Сребреници која је добила законски статус на западу. Ничим изазвано, потпуно неоправдиво непрекидно 78-даноноћно НАТО бомбардовање Србског народа и свих осталих становнка Србије и Црне Горе 1999. Веома дуготрајно затровање, загађивање, свега од неба до земљине утробе забрањеним уранијумом.

  Сматрам својом обавезом да потпишем предлог професора др Слободана Чикарића да Република Србија, а и Република Српска и Република Црна Гора, прогласи НАТО бомбардовање из 1999. за „геноцидну радњу“, за геноцидно деловање, против Србског народа као једну од тог непрекидног геноцидног процеса против Србског народа.

  Потписник предлога професора Чикарића
  Др Љубомир Т. Грујић, професор у пензији
  Џона Кенедија 31/15
  11070 Београд

  Liked by 1 person

 4. Да тако треба,да да БОГ да се на овим изборима трајно отарасимо вUCKића и његових дос деривата и да прекинемо дипломатске односе са свим нато државама које су биле део тог крвавог фашистичког пира.Такође од сваке државе
  учеснице ратну одштету…

  Liked by 1 person