АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Небојша Јовић – Коментар поводом хаоса у Грчкој где мигранти пале православне иконе и траже забрану црквених звона!


kolaz Migranti

Небојшa Јовић, 26.3.2016.

Коментар на вест о хаосу Грчкој, где мигранти пале православне иконе и траже забрану црквених звона! (текст у прилогу)

***

Ово и много горе од овога нас можда чека, остане ли у Србији на власти „запад“, оличен у СНС-у, СПС-у или њиховом новом ДОС-у! Врло брзо ће се донети закон о убрзаном давању држављанства мигрантима.

Уз „родну“, убациће и „РАСНУ РАВНОПРАВНОСТ“, тако да ће приоритет запошљавања и свих других привилегија над вашом децом, сада уз хомосексуалце и педофиле, имати и мигранти.

Већ на следећим ванредним изборима биће изгласано да МИГРАНТИ МОРАЈУ ИМАТИ ЗАГАРАНТОВАНИХ 10 ПОСЛАНИЧКИХ И БАРЕМ ЈЕДНО МИНИСТАРСКО МЕСТО. Оно што наша срБска дијаспора читав век не може у Србији добити, добиће мигранти. И не би ме изненадило да и тај потез ова власт тада назове неком новом „поБЕДОМ од 5:0“ и да кажу да то није ништа чудно јер ето и Срби на Космету имају 10 гарантованих места у Парламенту, али у албанском, парламенту ткзв независног Косова.

Наравно, деца у школама ће, после избацивања Ђ. Јакшића, Ј.Ј. Змаја, Црњанског, Андрића, Његоша, сада уз „хрватски и албански поглед на историју“, хомосексуални поглед на морал и свест“, учити и о мигрантима и њиховој кључној улози у демократизацији нашег друштва. И уколико вам неко од њих претуче сина или напаствује ћерку, не смете му, а ни новинари, навести име или националност или одредницу „мигрант“. Јер, пуно име и презиме преступника може се навести ако и само ако је преступник Србин. А ако је рецимо Хрват, Албанац, хомосексуалац или Ром, онда смете навести само иницијале.

Због свега наведеног реаговаће наравно опозиција саопштењима. Навијачи ће се жестоко супротставити паролама, транспарентима и песмицама својим, у ограниченом простору, само на стадиону наравно. Студенти ће, када добију миг од државе изаћи и тражити да мигранти морају бити здравствено чисти ако већ желе да туку и силују. Неће дозволити да се млади Србије заразе у неком од тих и таквих напада. САНУ ће рећи да је све то реалност и да починиоци насиља не би требало да одговарају пред законом већ да „тихо“ буду поштеђени закона. Не верујем да ће Патријарх тада рећи да се то дешавало и раније… и да ће се нажалост, вероватно дешавати и убудуће. А народ… народ ће и даље јести сендвиче!!!

Али зато „ратници“ неће мировати, мислим на „фб ратнике – они ће се борити до последњег слова на тастатури. И да. На стадионима ће бити забрањено навијати за Србију а коментаторима да, рецимо, буду наклоњени Новаку у преносу. Јер, као што рече савремена „Шота Гаљица“ онако „гонорејски“ у сред Београда – не могу госте и дипломате дочекивати деца обучена у срБску ношњу, јер у Србији не живе само Срби (!).

А за Цркве и иконе… Сигуран сам да би их ова власт, уколико добије опет мандат, ефикасно заштитила. Као и цркве, ПРОТЕСТАНТСКЕ наравно, уколико их код нас има. И џамије. И Синагоге. И нормално је да све оне и треба да буду ефикасно заштићене.

Али ПРАВОСЛАВНЕ – то ће назвати вероватно колатералном штетом на путу до најављене нам „промене свести наше“.

И све су наши припремили у Србији, све вешто осмислили на западу (пре свих САД, потом је ту креатор Велика Британија, па савезник Немачка, а све под будним оком, чини ми се, Израела?!).

Али су само једно превидели… превидели су Онога који свим управља, превидели су чудне путеве Господње, превидели су славу Божију и самога Господа нашега Исуса Христа… а уз њега ПРЕВИДЕЛИ СУ И НАС ВЕРНЕ КОЈИ ЗНАМО СМЕМО И УМЕМО ДА СЕ ЗЛУ СУПРОТСТАВИМО, СТАНЕМО МУ НОГОМ ЗА ВРАТ И ПОБЕДИМО ГА…

А СВЕ УЗ БОЖИЈУ ПОМОЋ И У СЛАВУ БОГА!

***

ХАОС У ГРЧКОЈ: Мигранти пале православне иконе и траже забрану црквених звона!

Калавритски митрополит Амвросије је упутио хитно обраћање поводом ситуације у Грчкој, преноси AgionOros.ru.

mitropolit-iskra

Митрополит Амвросије (Фото: Искра / Православие)

„Из дана у дан постаје све очигледније да су «имигранти», «избеглице» и «илегалци» освајачи Грчке.“ – преноси речи митрополита Амвросија овај портал.

„Са своје стране, политички систем их прихвата, штити и ствара им повољне услове! Нико се ни због чега не секира…

Један министар из владајуће партије СИРИЗА је прекјуче рекао отворену глупост: «Уз помоћ имиграната решиће се демографски проблем Грчке.» Као што видимо, Влада брани освајаче наше земље.

Међутим, освајачи-досељеници су већ започели своју разорну делатност.

Скидају иконе са зидова храмова и капела и убацују их у ватру како би се загрејали.

Од митрополита Серафима су у луци Пиреј захтевали да скине православни крст.

У граду Кавала нелегални имигранти-муслимани су скинули са зидова школе икону Богородице и захтевали су да не звоне црквена звона!

Јуче су у Евкарпији у Солунском рејону муслимани делили брошуре на грчком следећег садржаја. «Грци, поверујте у речи пророка Мухамеда како бисте се спасили. Рат је дошао у вашу земљу. Крв неверника ће тећи као река. Потпис: ратници Алаха.»

На државној грчкој државној телевизији већ је приказано издање дневника на арапском језику!

Пробудите се! Устаните из летаргичног сна!

Погледајте шта се дешава унаоколо! Грчка пропада!

Полако умиремо. Нестаје наш православни и национални идентитет! Зар желите да се предате без битке? Размислите!“

 

Извор: Pravoslavie.ru / Искра

5 replies »

 1. КАД ХОЋЕ, НАРОД МОЖЕ СВЕ

  Можда jе “Србин са севера КиМ“ пренаглио и оптужио Небојшу Јовића без неког посебног разлога, а поготово што се види да Небојша сасвим исправно штити Владику Артемија и, у исто време, се залаже и за јединство у нашој цркви. То је тешко за све нас, јер сви који су пре неколико дана гледали снимак сусрета верника и Патријарха Иринеја испред Патријаршије, могли су да се увере да, на жалост, нашег Патријарха није брига што се потапа манастир Ваљевска Грачаница. Тиме се веома недвосмислено потврђује да је Владика Артемије био у свему у праву и да је разрешен како им не би сметао у предаји Косова и Метохије. Врх СПЦ је дао сагласност Вучићу за предају КиМ, исто као што су дали сагласност за потапање Грачанице и за тајни позив папи да посети Србију. Као верник могу само да жалим због свега овога.
  Нема места расправи, под условом да “Србин са севера КиМ“ није комуњара или неки Вучићев бот, јер су главни кривци на другој страни. Комунисти у садејству са усташама и јеврејима воде антисрпску политику од 1941. године до данашњих дана, званично почев од забране избеглим Србима да се врате на КиМ, па преко давања широке аутономије, Милошевићевог одбијања да потпише Закон о враћању СПЦ хиљаде хектара земљишта и шума и друге имовине на КиМ, Тадићевог убиства КиМ пребацивањем предмета из УН у ЕУ, па до Бриселског споразума и велеиздаје Вучића и Владе чији је он председник.
  На том дугом путу издавања КиМ, много наше браће са КиМ је подржавало српског злотвора Броза, Милошевића и сада Вучића. Није им довољно да схвате да је овај сада издао и КиМ и све њих појединачно. Не виде то, иако је увео царине, иако је увео тзв. косовске таблице, иако им је укинуо полицију, судство, здравство, а како видим припрема и укидање школства, прво универзитет па све остало. Знам да су ти наши Срби тамо сатерани у ћошак и да јадни не знају шта да раде и коме да верују, јер је издаја на све стране, али су, на пример, могли сасвим елегантно сви да бојкотују шиптарске изборе. А ови сада избори? Шта беше са српским општинским изборима на КиМ? С друге стране у Србији се Срби који су избегли са КиМ 1999. године оптужују за све и свашта, како су запосели поште, електро – дистрибуцију, МУП и тд., а не виде и не смета им кад овде по директиви и без конкурса запошљавају све друге осим Србе. Или се само праве да не виде. Живим у Нишу у коме је врло велика незапосленост, али и оно мало радних места што се укаже одмах се дају другима а не Србима. Ко не верује нека оде, на пример, у градску болницу и нека провери ко се запослио у задњих 10 година и каква је структура. У том смислу је Небојша Јовић апсолутно у праву када каже да ће се одмах запошљавати азиланти. Да, биће и расне равноправности, одмах ће отпочети мењање закона и биће спроведено све чега се досете. Тако нешто је већ најављено када је издајник Бранкица најавила да ће се празна имања и куће додељивати муслиманским избеглицама. Та изјава је био знак свим осталим сатрапима и плаћеницима у ком смеру треба да се крећу и како да се на време припреме за окупацију Србије.
  Ништа није случајно. У Грчкој су, као и у Србији, на власти комунисти, којима је све једно ко живи на некој територији. У ствари, они и воле да сукобе народе, јер тако лакше воде пропаганду и лакше владају. Мало сам изненађен дешавањима у Грчкој, јер сам мислио да је то народ са дугом традицијом и демократијом, али комунисти су ипак само комунисти. Писао сам и на овим страницама о грчким комунистима и предвидео да им ништа добо неће донети комунисти. Такво мишљење нема никакве везе што истински волим грчки народ и љихову историју. Тако и је и са нама. После деведесетих српски комунисти се довијају на разне начине да обману Србе па, како ко, маскирају свој комунизам. Они се маскирају иконографијом, а програм им је увек исти и антисрпски. Они чак, по потреби, глуме да су национално опредељени и тако најчешће варају народ. Они сада изјављују да су за Русију, а протеклих година све су радили против Русије. Нису хтели да сазову седницу ОЕБС-а иако је Русија тако рећи молила да то ураде, нису хтели да потпишу уговор о Јужном току, нису хтели да потпишу уговор о хуманитарном центру у мом Нишу, драстично су смањили извоз у Русију, што су невидљиве санкције, а хвале се како тобоже нису увели санкције Русији, ко да су Руси мала деца па не виде шта ови на власти раде. А то могу да раде јер су херметички затворили сва средства информисања. Дозвољава се да по неко каже да је Вучић ово или оно, али то је само варка да народ помисли да су средства информисања слободна. Много смо се борили против Милошевића, али кад ово видим морам да кажем да је тада било солидно стање. Милошевић је држао ТВ Бастиљу, али је чак и на тој ТВ Бастиљи два месеца пред изборе објављен распоред представљања странака и кандидата, организовани су округли столови, у разне емисије су позивани сви који су на политичкој сцени нешто значили па их је било и по петнаестак у емисији. Ма није то било довољно, протествовали смо и тражили више, али је у поређењу са овим што сада имамо то било 10 пута боље. Шта то све значи? Значи да ће избори бити недемократични и нерегуларни, а то се видело од самог почетка.
  Борба на политичкој сцени је таква да су сви јединствени против сваке странке и појединца који су национално опредељени. Главни циљ новог ДОС-а окупљеног око СНС и свих жутих, зелених, црвених, црних и осталих је да коалиција Двери-ДСС, Заветници и донекле резервна странка СРС не уђу у парламент. За то се залажу сви редом, и новинари, и водитељи, и једни те исти појединци који круже по телевизијама и разним емисијама, и некакви политички аналитичари и агенције које прогнозирају наручене резултате и тд. Али каква ће паника да настане ако, и поред свих блокада, ови национално опредељени уђу у Скупштину, а тек ако та национална опција освоји тридесетак или више посланика. Страшно. Па они би ове лажове и манипуланте на власти разбили на ситне парчиће. Из тих разлога је врло важно да се чује другачије мишљење, јер ови жути издајници ни прстом нису мрднули за било шта што је важно за српски национални интерес. Много је битно ако се макар и један једини посланик искрено бори против издаје. Сви су чули да је само један посланик гласао против Закона којим се дозвољава НАТО фашистима да несметано и са пуном ратном опремом пролазе, задржавају се по Србији и српским касарнама и некажњено напаствују српске девојке. Ако и силују не одговарају.
  Долазе много тешки дани и народ треба да буде паметан, мудар и проницљив. Важно је да се проникне у издају и њихове опаке намере и да се памећу и мудрошћу надвладају сви злотвори и све ТВ кутије које отворено раде против народа и против државног интереса. А народ може све. Замислите да се следеће суботе у 15.00 ч испред Патријаршије и Владе Србије окупи 50.000 људи, један стадион. Ваљевска Грачаница би била спашена истог дана. Сви да будемо мирни али да се појавимо у том броју. А тек ако би сви понели по хлеб и флашу воде и остали тамо до испуњења захтева. Наравно да је ово исувише идилично, али је могуће. Нема те силе која може да спречи народ кад се народ за нешто срчано и упорно бори.
  Поздрав свим антикомунистима и добрим људима који воле свој народ и своју државу!

  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 2. „ПРЕВИДЕЛИ СУ И НАС ВЕРНЕ КОЈИ ЗНАМО СМЕМО И УМЕМО ДА СЕ ЗЛУ СУПРОТСТАВИМО, СТАНЕМО МУ НОГОМ ЗА ВРАТ И ПОБЕДИМО ГА…“
  Када је већ аутор коментара овако јавно сам себе нахвалио и окарактерисао, што је туђе једном православном и скромном вернику, нека одговори како се он који зна, сме и уме супротставио и супротставља невиђеном злу у епархији рашко призренској, у којој је он верник, у бруталном и незаконитом прогону јединог законитог и канонског рашко призренског Епископа Артемија?

  Свиђа ми се

  • Ovako, „Srbine sa severa“, pretpostavljam da sebe smatras pravim i hrabrim vernikom (ili mozda gresim?!), pa bih da ti najpre kazem da danasnje vreme trazi verne, ali uporedo i hrabre koji se ne kriju iza pseudonima ili termina vec muski, srBski, stoje iza svog identiteta. Ovo ti navodim zato sto po pravilu ne polemisem sa onima koji nemaju hrabrosti da svojim imenom iza nekog svog stava stanu i takve osobe smatram ili kalkulantima prestravljenim da javno svoj stav iznesu ili frustriranim ljudima jakog kompleksa koji kao takvi ne zasluzuju paznju. Ali cu ovog puta napraviti izuzetak.
   Interesantno je da si od celog teksta izdvojio samo njegov poslednji 10-ti deo. Mozda ti je zasmetalo onih 90% gde prozivam i upozoravam na svo zlo koje nas ceka pobedi li ili SNS-SPS ili novi „DOS“?! Pitas me sta sam uradio i kako se suprotstaviou zlu na severu. Pa ako si zaista sa severa, trebalo bi da znas da se punih 15 godina suprotstavljam „zlu“, zlu kako od okupacije Mitrovice, samim tim i severa, od strane Albanaca, tako i suprotstavljanjem, od KFORA, PREKO UNMIKA, ZATIM EULEXA, PA DO NASE DRZAVE NAROCITO U BORBI PROTIV IZLASKA NA IZBORE tkzv. NEZ. KOSOVA. I hajde da ne nabrajam sve moje zasluge jer ce, bez lazne skromnosti, potrajati a tek onda ces me onako sakriven iza pseudonima ili epskog imena nekog, prozvati:P ukratko, radio sam za sever „Srbine sa severa Kosova“ sve ono STO TI IZGLEDA NISI SMEO ILI NISI URADIO, A TREBALO JE!!! Dalje, pitas me za Vladiku Artemija i njegov sramni progon. Interesuje me bas gde si bio ti tako bez imena i prezimena svih onih godina kada sam, ne samo ja, sa Vladikom saradjivao i kroz SNV se borio za opstanak Srba na Kosmetu??? Naravno, Vladiki Artemiju je bilo mnogo teze, borio se u neuporedivo tezim uslovima nego li mi na severu! Sto se progona tice, moj stav, komentar i misljenje o istom mozes procitati na mom fb zidu (a koji sam tekst poslao u dva casopisa da ga objave, niti jedan objavio nije. Jedan bez objasnjenja, a drugi uz obrazlozenje da je previse „jak“), gde pozivam SPC i Patrijarha da „ako vec traze da prastamo neprijateljima svojim, da i ona oprosti (ako uopste ima sta da se oprasta) Vladiki i vrati ga u oduzetu mu Eparhiju Rasko-Prizrensku! To je sto se Crkve tice, jedino sto mogu uciniti, da pozovem i na svakom mestu i svakoj prilici trazim navedeno od SPC i pozovem na jedinstvo, ali ne u jeresi vec u veri jedinoj pravoj PRAVOSLAVNOJ!
   Nadam se Srbine da sam ti barem do nekle odgovorio na tvoju opasku i nedoumice?!

   Свиђа ми се