ДРУШТВО

Матуранти даниловградске гимназије: Ви нама санкције – ми вама бојкот


26 март 2016. ИН4С

Матуранти даниловградске гимназије, који су јуче у знак сјећања на жртве НАТО бомбардовања извели перформанс пуштањем сирена за узбуну и бацањем папира, обратили су се порталу ИН4С и изјавили да ће уколико њихове колеге буду санкционисане они бојкотовати наставу.

DG-gimnaziju

Ученици даниловградске гимназије који су жељели да остану анонимни обратили су се порталу ИН4С и изјавили да не могу да вјерују како су реаговали из Министарства просвјете.

Умјесто да његове колеге буду похваљене као примјер и узор слободе, храбрости и чојства, умјесто да ђаци буду подржани да слободно изражавају свој став слично њиховим прецима који су увијек пружали отпор окупатору, силнику ко год он у току историје то био, Министарство просвјете покушава да угуши слободну ријеч и да застраши ђаке, казали су ученици.

DG-avion

Ученици истичу да умјесто да је само Министарство у школама организовало сјећање на НАТО агресију они покушавају да заташкају злочин који је НАТО започео управо у Даниловграду.

Већина матураната је, ваља подсјетити, рођена 1998. године дакле уочи НАТО бомбардовања. Сви ученици у перформансу Владимир Вуковић, М. Б., Јован Лазаревић, Јанко Стојовић, Драгослав Нововић и Душан Марковић су одлични и примјерни ђаци, а двојица од њих су ове године награђени за херојско дјело: спашавања утопљеника у ријеци Зети.

Градоначелник Даниловграда Бранислав Ђурановић их је наградио бесплатном екскурзијом.

Подсјетимо да је након њиховог перформанса реаговало је Министарство просвјете пријетећи са казненим мјерама. Из Министарства су обавијестили да је извођење перформанса неприличне садржине од стране поменутих ученика и да представља непоштовање образовног система и образовно-васпитне установе.

Из Министарства је такође наведено да ће бити предузете мјере не би ли се утврдило да ли су ученици имали подршку наставника.

Стога су матуранти данас изјавили да ће, уколико буду предузете санкције против њихових колега они бојкотовати наставу.

3 replies »

  • Vraćate nam veru u srpstvo deco i „ludi Milojko“ se prdružuje TOTALNOM BOJKOTU svega i svačega i izdržite nemojte da vas prevare kao „patriote“ ovde u Srbiju pa da vam na prevaru uvale anglosaksonska biometriska dokumenta novog poretka onda ste reš pečeni i imaćete samo lažnu „patrotsku“ borbu da vodite i izgubite sve bitke i rat. Crkavice iz njihovi banki povucite i to svaku paru.Izađite na ulice i organizovano kao jedan zovite Ruse u pomoć ovi se ne za…vaju. Čuvajte nam srbske Crne gore od turaka kao što ste to vekovima radili i bili rame uz rame sa Rusijom.
   Crna srpska gora iako malena je oduvek časna i poštena pokvarili su je turci i poturice. Čuvajte svetinje da vam ne poruše ili potope i neverujte nikom iako ima zvanje , uniformu ili čin.
   u 17 i 18 veku jednog momenta koji je trajao 150 godina ste non stop vodili rat sa turcma a oni su danas ojačali nato i mlečane i vrlo pazite na kukolj iz vaših redova i na vreme ga odvojite od žita.
   Toliko od ludog Milojka i neka vas Bog čuva.

   Свиђа ми се