ДРУШТВО

Аларм! Укидањем факултета, СНС ће раселити Србе са Косова и Метохије!


СНС РАСЕЉАВА СРБЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

28.3.2016.

Последња изјава Марка Ђурића о укидању Приштинског Универзитета са седиштем у Косовској Митровици додатно је изазвала узнемиреност, огорчење и очај, како међу студентима и запосленим на факултетима, тако и међу самим грађанима српске националности на Косову и Метохији.

Fakultet u Pristini

Професори и остало службено особље факултета су одмах затражили смену директора канцеларије за КиМ, но до тога сигурно неће доћи из простог разлога што то није мишљење Марка Ђурића већ званични став Владе у оставци и владајућег СНС-а, који не престаје да, брже боље, наврат на нос, испуњава жеље својих западних ментора.

Господо професори, студенти и сви ви који радите на факултетима, ако хоћета да смените Марка Ђурића мораћете да смените, пре свега, ову неспособну СНС власт а предстојећи избори су одлична прилика за то.

Укидање факултета је очигледно предизборни програм СНС-а и уколико наставите као и до сада да подржавате ове несретнике зарад уско личних интереса, а они Вам после избора стварно укину Ваша радна места која су неки други (читај власт ДСС-а), са много муке и труда успели да вам их задрже, онда кривца тражите у вама а не у неким неспособњаковићима типа Марка Ђурића.

Но, нисте ви господо са факултета, ни толико битни у овој причи, колико су то последице које ова изјава може да има по српски живаљ на Косову и Метохији.

Са нестанком једне од последњих институција државе Србије на овим просторима, неминовно је, поред исељавања 10 000 студената и комплетно исељавање Срба, како са севера КиМ, тако и са читавог простора КиМ.

Жалосно је да се овим чињеницама са нивоа државе нико не бави, па стога позивамо све студенте (некада давно авангарду овог друштва, а данас успавану и уплашену младост без воље за спас своје отаџбине), професоре и запослене, да смогну снаге и отворено се својим неслагањем и протестом супротставе овој немани тј. заступницима страних и личних  интереса оличених у Влади Републике Србије.

Поставља се логично питање које треба упутити и Председнику Републике Србије, Томиславу Николићу – шта се десило са његовим предизборним обећањима да ће све српске институције вратити на КиМ, чим дође на власт.

Господине Николићу, да ли Ви мислите да владате државом која је сачињена од будала и идиота, који не виде ништа даље од носа, или сте можда Ви у стању тешке болести и депресије, па не видите шта Вам је снашло сопствени народ или сте и Ви, као и Влада, Председник и заступник нечијих других интереса а не сопственог народа.

Користимо се приликом да поред студената, професора и запослених на факултетима, позовемо  све грађане Косова и Метохије па и уже Србије да своје неслагање и незадовољство са ставовима званичног Бограда искажу свакодневним јавним протестима и тиме покажу спремност у одбрани како својих факултета тако и читавог Косова и Метохије.

У супротном, врло брзо имаћемо још један егзодус српског живља са ових простора, захваљујући својој индолентности и неодговорности према сопственој и судбини својих поколења.

Како радили, тако нам и Бог помого!!!

27.03.2016 год.                               

ОО СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ
ЛЕПОСАВИЋ

2 replies »

  1. А шта сте друго очекивали,па нису доведени на власт да чувају Србске интересе,већ интересе глобалиста и екумениста,а територија им одговара да је сведу како су им очеви говориоли „ужа Србија„само да остану на власт.А ви браћо будите њихови ботови,возите се џабе,једите сендвиче једнога дана ћете горко зажалити.

    Свиђа ми се