ДРУШТВО

Коментар: Кад Хаг ослободи Србина, ту нешто не ваља…


sudija-u-haagu-ne-postoji-sistem-nadzora-koji-bi-osigurao-da-se-seselj-vratiti-u-tribunal_1415723006Срђан Васиљевић, 31.3.216.

Апсолутно је логично да Шешељ буде ослобођен по већини, па и по свим тачкама оптужнице. Чак и да је осуђен по некој од тачака, казна би се преклопила са временом које је већ провео у притворској јединици трубунала, тако да је, у сваком случају, он од данас, са становишта Хага и ЕУ, слободан човек. Таман пред изборе, да припомогне свом пулену Вучићу у даљој разградњи Србије.

Несумњиво је да ће прикупити велики број гласова разочараног дела српског народа, а да ће их након избора, великодушно (у неком модусу) прелити напредњацима, с којима ће вероватно ући у неки вид коалиције. Опробан рецепт и једна велика игранка за просту рају. Имајући у виду политичке прилике последњих 25 година, све је ово аполутно предвидиво.

Иронично је што сад (приликом ослобађајуће пресуде) нико не алабуче на трибунал и сад је одједном као легитиман и правичан. Зашто онда ономад осудише Караџића и десетине других Срба? А ослободише и Готовину и Харадинаја и разне друге доказане злочинце.

Све то само говори да политичка каријера Војислава Шешеља не само да није готова, већ да им је још потребан, тачније потребнији него икад, да се придружи овом самопрокламованом месији и тако балансира у српском бирачком телу, истовремено учвршћујући деструктивни европски пут Србије. Следи лагано и лицемерно слизавање Вучића и Шешеља у току ове године.

Шешељ је управо навукао ореол невиног мученика са огромним утицајем на припросто бирачко тело и то онај његов најризичнији део. Најгрлатији и антиевропски део пропатриЈотског блока, који није мали, од данас је стављен под контролу невиног и намученог, самопрокламованог Војводе.

Уопште се не ради о томе да ли је крив или не (сви знамо да није и да је Хаг политички суд за Србе углавном), већ о томе да је његова ослобађајућа пресуда политичке природе и са правом и правдом никакве везе нема, као и ниједна друга, нарочито за Србе.

Нажалост, у складу са политичким приликама, кад Хаг ослободи Србина, ја с правом сумњам у његове патриотске и часне намере.

ОСВРТ ФБР УРЕДНИКА НА ОСЛОБАЂАЈУЋУ ПРЕСУДУ ДР ШЕШЕЉА У ХАГУ И НЕКЕ „ПРИСТРАСНЕ КОМЕНТАРЕ“ – М. Новаковић

Инфоратници- Ђоровић- Новаковић- Шешељ
Ова пресуда дакле није доказ никакве „великодушности“ трибунала или неке наводне закулисане политичке завере, већ просте чињенице да им др Шешељ својом правном презентацијом и аргументацијом није оставио други избор- истовремено она […]

12 replies »

 1. По мом скромном мишљењу аутор је погодио центар…зашто? Па једноставно следио је ред логичних потеза,знамо ми Шешеља добро и никакав његов мученички ореол не може заклонити његову демагогију коју спроводи поодавно на радост страних служби.А и лепо је живео од обећања,капало је и од расејања и од буџета ове јадне државе…а одговорност,никаква!
  По иверу познајемо какав је и пањ!
  Ако и намакне неки број посланичких места биће му то основа за политичку трговину са оним истим издајницима свега србског као што је то уосталом увек и радио.Другим речима,агонија се продужава све док се све не распадне у комадиће али вешти политиканти ће онда рећи,па ми смо само дали предизборно обећање да ћемо спасавати Србију, други су већ издали, како ми да сад ту нешто да урадимо!?!
  Зато,упамет се народе…Не каже џабе Свето Писмо; проклет нека је онај који се узда у човека!
  А у Србији је то једина вера и уздање….јер смо Бога заборавили па изгледа и Он нас!

  Свиђа ми се

 2. ПРЕСУДА КАО ТЕМПИРАНА ИЗБОРНА БОМБА?

  Шешељ је српски великомученик, српски великан.
  Он је победио Хашко тужилаштво давно пре објаве пресуде, и то је Великом брату одмах било јасно.

  И зато САД прелази на другу опцију, а то је његово убиство, а онда на трећу, а то је контрола над њим. У њиховим је рукама даљински управљач. Клик на црвено и оде Шешељету у вечна ловишта.

  Ни остали Срби се у Хагу нису лоше бранили, па их стигоше максималне казне.

  Али, Шешељ јер нешто посебно. Треба се поиграти са њим, понизити га и помоћу њега деловати на вољу оног дела Срба на које не делују хемија, фреквенције и прппаганда.

  Дакле, пресуда је овде темпирана изборна бомба која треба да убије вољу тог, ****** дела изборног тела.

  Свиђа ми се

 3. Па ако преносите различите углове, преносите онда и изјаве Наташе Кандић и свог осталог ….. у који спада аутор овог текста.

  Свиђа ми се

 4. Слажем се са критикама овог веома једностраног и може се рећи „пристрасног“ текста. Али ми из ФБР редакције се и даље држимо принципа да на овом порталу треба презентовати и различите углове гледања на кључна национална питања, док интелигенцији наших читалаца препуштамо да сами извуку закључке и изразе свој став- јер једино слободна расправа на свим нивоима (не само у оквиру политичких партија и институција) може да доведе до разрешења овог нашег политички замршеног и медијски затрованог националног спора…

  Код мене нема сумње да је ослобађајућа пресуда Хашког трибунала по свим тачкама несумњива победа др Шешеља и његовог бриљантног ума. Истовремено је ова пресуда несумњиви доказ да је Хашки трибунал политички пристрасан и доказано анти-србски квази-суд. Не смемо да сметнемо са ума да је он невин одробијао 12 година, током којих је дошло и до покушаја његове „медицинске ликвидације“ (што је у случају неколико других високо-профилних србских политичких сужњева успешно реализовано). Дакле нема говора о било каквом „кокетирању“ ове НАТО институције и др Шешеља- он им једноставно својим стручним аргументима и дискредитовањем тужилаштва и његових сведока, није оставио други избор.

  Очигледно је да су се неки часнији појединци у овом трибуналу забринули за своју судску репутацију ако би очигледно невиног човека по други пут казнили робијом- они се колико већ следеће године враћају у своје матичне судове и друге институције у западним земљама- овом пресудом покушавају да са себе и трибунала бар делимично сперу љагу. Иначе оно чега нема у глобалистичким медијима- међународна правна стручна јавност (и на истоку и на западу) је била веома критична на рад овог пристрасног трибунала, и у тим круговима Хашки квази-суд нема никакву репутацију.

  Ова пресуда дакле није доказ никакве „великодушности“ трибунала, већ просте чињенице да им др Шешељ својом правном презентацијом није оставио други избор- истовремено она је најбољи доказ, у светлу чињенице да је др Шешељ невин робијао 12 година, да је хашки квази-трибунал ништа мање него, политички пристрасан (западно инструментализован) и анти-србским сентиментом (који већ пар деценија доминира западном политиком и глобалистичким медијима, па чак и „холивудском индустријом“) опседнут „суд међународне неправде“…

  ФБР оснивач и уредник Миодраг Новаковић

  Свиђа ми се

 5. Нисам знао за пресуду када сам јутрос на моју страницу ставио текст о политичарима. Желим само да кажем да ми је драго што је Шешељ остварио свој циљ. Волео бих више од тога да је Караџић остварио свој, и добио ослобађајућу пресуду. Али то су само моје жеље! Аутору и свима који мисле попут њега имам само једну поруку:Никад не верујте политичарима (рецимо Вуку као парадигми…), верујте само њиховим резултатима у раду и животу. Ако тај за кога гласате, ништа у животу није створио и постигао, немојте да гласате за њега и верујете да ће вам он створити бољу будућност. Да би дошло време племенитих људи, скромних и вештих мајстора, оданих породици, стваралаштву и отаџбини њих ће пре тога неко морати таквима да створи. То ће бити мајке, обдаништва и школе. Тате су већ толико тога упропастиле заједно са феминизираним женкама пројектованим по свом подобију, и докторантима са револуционарних факултета.

  Свиђа ми се

 6. Logika tog nazovi „suda“ je u ovom slucaju – a i u svim ostalim – kako sto vise naskoditi Srbiji,
  tj. u ovom slucaju posto je Srbija emenacija Seselja – kako sto vise naskoditi istom, jer da je dobio i jednu godinu nekakve presude, veci bi heroj bio nego sto je ovako … razvlacen 12-13 godina za dzabe, jer i to se moze sa srbima…

  Свиђа ми се

   • Да цитирам паметнијег од себе “ …Прво ноторна је глупост и ситна (или крупна) људска злоба сугерисати да је Проф. др Војислав Шешељ добровољно робијао 12 година у Хашком казамату, и руинирао своје физичко здравље и ментално здравље и добробит своје породице, само зато да би могао у погодном тренутку да се врати у Србију, и да онда „по задатку“ истих оних који су га мрцварили 12 година у Хагу, наводно подржава и одржава у политичком животу Вучићев патетични и умирући издајнички режим….“

    Свиђа ми се