АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Проф. др Љубомир Т. Грујић: За кога да гласам? Одлучићу кад видим њихове јасне јавне одговоре на следећа питања…


ljubomir-grujic-izbori8-s

Проф. др Љубомир Т. Грујић

(НАРОДУ:) ТРЕБА ДА ГЛАСАМ!

(СВИМ ИЗБОРНИМ ЛИСТАМА:) ЗА КОЈУ ОД ВАС?

_______________

Србија побеђује

ако ни једна до сада владајућа странка

од сада више њоме не влада

Треба да гласам

Свако од нас, држављана Републике Србије, има право да гласа. Да тајно гласа. Да слободно гласа. Да једино Бог и гласач знају за кога је гласао. Глас сваког од нас подједнако вреди и утиче.

Свако право повлачи одговарајућу обавезу. Моје право да гласам повлачи обавезу да гласам. Ја сам појединац који са свим осталим држављанима Републике Србије представља извор и носиоца њеног суверенитета. Ми, сви заједно, смо њен суверен. По вољи народа, она треба да буде демократска држава. Све записано у Уставу. Избори треба да искажу слободан став већине њених држављана. Гласањем испуњавам своју обавезу да се утврди тај став.

Садашњи властодршци су после првог изборног круга 2012. громогласно тврдили и износили разноразне доказе о великој крађи гласова. Обећали су да ће то све да разјасне и санкционишу ако дођу на власт. Власт је велика сласт кад нема одговорности. Они су заборавили на ту своју обавезу народу. Они су тада, у сред гласања, већ око 16 часова, добили честитку из Брисела да су победили! Зато сада многи сматрају да ће и ови избори бити намештени, да ће бити много лажних гласова, да ће бити објављен резултат како западне владе одреде.

Могућа је крађа гласова, али највише до 15%. Многи се сада жале на изборни Закон. Закаснили су. Не може он да се мења у току изборног процеса. Нисмо га променили на време. Сада смо обавезни да га поштујемо. Републичка изборна комисија је обавезна да обезбеди јаван рад сваког бирачког одбора. Све време. Јавност се постиже тако што ће њихов рад бити јавно сниман, и што ће јавно објавити резултат гласања на том изборном месту одмах по утврђивања тог резултата. Ово гласање није ништа нелегитимније него било које друго од 1945. године до данас.

Проблеми се не решавају звиждањем, ударањем у шерпе, лонце, клепетањем, или чак батином, пушком, у руљи. Тада ни један појединац не сноси личну одговорност. То не води добру. То је рушилачки прилаз. Нама је то непотребно. Превише је тога било. То омогућава многима који су непријатељски расположени према Србима и Србији да подстичу њено рушење, а и да изазову теже сукобе, можда и грађански рат. Апсолутно сам против тога.

Ако не гласам или ако гласам тако да све прецртам, ако поднесем неважећи листић, онда и нежељено подржавам странку која је сада на власти. То подржавање је нежељено јер да желим да је подржим гласао бих за њу. Својим негласањем или подношењем неважећег листића онемогућавам да се добро утврди став већине народа. Онда препуштам другима да у моје име одлучују о мојој судбини, о судбини моје породице, народа и државе. Зашто то да урадим?

Закључио сам да треба да гласам. Гласаћу. За кога? 

Ни за једну до сада владајућу странку.

„Народ који бира корумпиране, лажљивце,
 лопове и издајице није жртва. Он је саучесник“
Џорџ Орвел

Од 1945. до 1990. вођство КПЈ/СКЈ нам је обећавало светлу будућност. Ова садашњост је та обећавана светла будућност.

Од 1991. до 1999. самовољно су владали СПС и ЈУЛ, касније им се придружила СРС. Њихова вођства и вођство СПО су се бусали и заклињали у свој патриотизам. Викали, драли се да би народ убедили у своје херојство. Исмевали су оне који су се залагали за мирнодопско решавање по Уставу. Нису захтевали да савезни државни врх поштује Устав, да председник савезне скупштине сазове Скупштину. Одбацили су да поштују савезни Устав. Председник Савезне Скупштине је није сазвао да би Скупштина решила питање како да се остваре уставна права народа на самоопредељење и на отцепљење. Савезни руководиоци су лагали народ да по савезном Уставу постоји само право на самоопредељење ДО отцепљења (чак је то „Печат“ тврдио и 2011. године и одбио да објави исправку!).

Председници република су одбацили Савезну скупштину-једино меродавну да решава државни проблем: како да југословенски народи остваре своја уставна права на самоопредељење и на отцепљење, на којима се заснивао Устав СФР Југославије и она сама (видети на овој вези, или у додатку овог текста). Та основа Устава СФРЈ и саме СФРЈ није давала ни једно од тих права републикама. Руководство Србије је прихватило мангупско узурпаторско властодржачко надмудривање председника република како да реше проблем без поштовања Устава државе. Обратило се странцима за утврђвање ко има право у СФРЈ на самоопредељење и отцепљење, уместо Савезној скупштини и/или Уставном суду СФРЈ. Тиме се оно безразложно и неоправдано обавезало да поштује и спроводи противуставно тумачење Устава које је дао Бадинтеров арбитражни комитет, потпуно игноришући напред наведену основу тог Устава и саме државе СФР Југославије.

Руководство Србије је залуђивало Србски народ у Хрватској – у Крајини, а и у Босни и Херцеговини, да организује референдуме на основу уставног права, али супротно ставу Бадинтеровог комитета усвојеног у иностранству који је био једино меродаван став. Створили су страним владама подлогу да Србе и Србију потпуно неоправдано оптужују и проглашавају за агресоре, за злочинце, које треба или променити или уништити. Вршили су званично, било присилно било добровољно, мобилисање младића Србије да се боре на фронтовима ван Србије без објаве ратног стања у СФРЈ. Они, који су се такмичили ко ће више младих добровољаца да пошаље на фронтове у земљи у којој није било објављено ратно стање, они су и сада председници политичких странака или врховних државних органа. Хоће и даље да владају народом. Младићи Србије су слати да се боре зато што Државни врх СФРЈ (Председништво, Савет федерације, Савезна влада, Савезна скупштина) спречава, спутава, савезну војску да испуни своју уставну обавезу: да заштити народ и државу. Обећања Србима у Крајини, која су им давали ради њихове подршке на изборима у Србији, су изневерили у одлучујућој ситуацији. Дошло је до масовног егзодуса протераних Срба из Крајине. Преко 300.000 невиног становништва. Колики је број младих Срба који су се узалуд борили за очување Републике Србске Крајине? Наметнули су санкције Србима у Босни и Херцеговини зато што се они нису повиновали захтеву Председника Србије. Ту своју епоху су обогатили прихватањем 1998. да се повуче тешко наоружање с Косова и Метохије да би умилостивили тужитеља. Тиме су погазили реферндумску одлуку народа из марта те године. Нису умилостивили агресора. Убијао је кога је год могао. Уништавао је што год је могао. Тровао је све што је могао. Нашу земљу, воду, ваздух, наш народ. Лажима је тровао своје народе. Пропагандом, која је надмашила Гебелсову, тровао је друге народе против нас. После 78 дневно-ноћног злочиначког бомбардовања су, по наређењу свог врховног команданта и председседника Републике, што је озаконила његова Народна скупштина, у свечаним пуковничким или генералским униформама прихватили  противуставни Кумановски споразум као почетак предаје војске и државе и увођења окупације. Понизили су цео народ и све борце који су бранили народ и Отаџбину достојно наших предака. Започели су распродају државне имовине (поште) без сагласности народа. Њихова одлика је самовоља и непоштовање народне воље, одбацивање Устава, и комунистички (олигархијски) материјализам. Завршили су 29.09.2000. године ипак оправданом судском пресудом агресорима за злочине учињене неоправдивим бомбардоавњем.

Дошли су потом, 2000. године, други: ДСС, ДС, СПО, ЛДП, ЈС, касније и СПС, ПУПС, од којих су већина васпитавани у истом духу комунистичког материјализма. Њега су, као напреднији од претходних, заменили империјалистичким (олигархијским) материјализмом, заклињући се у демократију. Прогласили су себе демократама. Обећавали су слободу, демократију, напредак, као што је 1941-1946 обећавала КПЈ , која је државу примила без дуга, а 1980. је имала државни дуг од 40 милијарди долара. Наставили су да задужују државу страним кредитима. Одмах су поништили ту судску пресуду од 29.09.2000. године. Наставили су, без одговорности, без сагласности народа, самовољну распродају државне и друштвене имовине, и да гасе и оно мало индустрије што је било преостало. Све самовољно и противуставно. Ослобађали су злочинце над Србима. Распродавали су војну имовину. Уништавали одбрамбену способност наше војске. Демобилисали су и обезвредили способне и прекаљене официре. Омогућили су распродају скоро свих природних извора и добара без сагласности народа. Кредите нису користили за подизање производње, већ за јачање полиције и жандармерије како би народ држали у покорности да се не супротставља њиховим самовољним противуставним деловањима. Наносили су све већу срамоту народу и држави, на пример доношењем Декларације о Сребреници и војно-техничким споразумом са САД. Председник Републике је својевољно, у иностранству, одбацио став Народне скупштине и у договору са странцима заузео, у име Републике Србије, супротан став. Прерогативе Уједињених Нација је пренео на Европску Унију. Самовољно, противуставно, су у име Републике Србије поднели пријаву за њено учлањење у Европску Унију и потписали економско-царински споразум. Почели су да преносе, супротно Уставу, државна својства шиптарској терористичкој организацији УЧК на Косову и Метохији. Њихова одлика је такође самовоља, непоштовање народне воље, одбацивање Устава, и империјалистички (олигархијски) материјализам. Обамњивали су народ.

Потом, 2012. године, неке од њих су заменили садашњи властодршци из СНС,  докј су СПС и ПУПС  остали у власти. Они су се заклињали да ће се борити за ослобађање Косова и Метохије, и понављали под јавним заклетвама пароле о слободи, демократији, рашчишћавању с тајкунима… Одмах по устоличењу на власти почели су да раде све супротно од онога што су говорили до избора. Највећа превара једне власти у нашој историји. Одмах су се потпуно повиновали лажима о Србима и Србији. И све се дубље њима клањају. Прихватили су лаж да смо ми изазивачи рата. Прихватили су лаж да смо геноцидан народ, да смо геноцидна држава. Да би се лично заштитили од суда у Хагу, обећали су да ће све захтеве окупатора да извршавају. Хвале се да су сада поштовани у иностранству. Јесу поштовани онако како господар поштује свог потчињеног покајника оптуженог за грехе. Прихватили су да окупатор све јаче отима наше срце и нашу душу Косово и Метохију. Помажу прогањању стотина хиљада Срба – преко 300.000 Срба из њихових домова и имања с територије Косова и Метохије, што са прогнаним Србима из периода 1995. – 1999. чини преко 600.000 прогнаних невиних људи досељених у део Србије ван Косова и Метохије.

Наши властодршци су се утркивали, и све више се утркују, како ће да задовоље растуће прохтеве окупатора. Уништили су нам војску способну за одбрану. Сада је уздижу за ратовање против других ван Србије. Уништили су нам индустрију. Уништавају и пољопривреду. Омогућавају странцима да купују за будзашто сва добра која су нам Бог и природа дали на чување и која су наши очеви и дедови чували и нама оставили. Странци нам намећу лажну историју. Наше власти је прихватају. Прихватили су универзитетски образовни систем који одговара страним потребама и тиме школовање наше деце подредили захтевима за рад у иностранству. Све то спроводе и хвале се. Захтевају да се променимо, јер су се они променили. Нису више бусаџије. Сада су кусаџије свега онога што им окупатор наложи.

Обманули су нас као ни једна досадашња власт. Шта више, и сада, у току ове изборне кампање, нас безочно обмањују. Јавно. Преко медија, преко јавног ТВ сервиса. Погледајте само РТС и њихов прилог који се завршава речима „Србија побеђује“ што је слоган владајуће странке. Избегавају то да кажу у тој емисији. Покушавају опет да преваре народ. Том емисијом народу уносе мисао да треба да гласа за странку која гарантује да „Србија побеђује“. Како може Србија да побеђује ако се одрекне себе, што они захтевају? Како може Србија да побеђује ако не успе њих да уклони из власти? Онемогућавају да друге странке то објасне народу. Немилосрдно користе државне институције, положаје и средства за своју предизборну кампању. Превазишли су сваку досадашњу информацијску тортуру. Не износе податке о својим годишњим приходима од последње године пре доласка на власт до данас. Не износе податке о задужености државе у време када су дошли на власт и данас. Не износе податке на шта су утрошили сваки добијени кредит. То не спомињу. Били су обећали да ће то бити јавно доступно народу. Нису спремни да народу положе рачун за све што су радили од доласка на власт до сада. Продубили су самовољу претходних узурпатора владајућих положаја.

У ком проценту су смањили своје плате, кад су пензионерима самовољно отели део зарађених пензија? Сада се захваљују пензионерима што се нису бунили. Те генерације се не буне. Њих је умртвила Титова КПЈ/СКЈ као једина дозвољена странка у држави. Несаглашавање с њом се кажњавало. Супротстављање њој је награђивано робијом или смртном казном. Зато су те генерације умртвљене. Помирљиве. Те генерације су трпељиве само да не би на њихов отпор властодршци изазвали рат: „На власт смо дошли с пушком, само с пушком можете да нас смените с власти“. Председник Владе је поручио радницима да могу да протестују колико год хоће, да могу да уђу у просторије Владе и да све поломе, разруше, али да они неће променити своју политику. Њих штите полиција и жандармерија плаћени од кредита из иностранства. Они ни не могу да промене своју политику. Имају обавезе према кредиторима да је наставе.

Сви они, који нам владају од 2004. године до данас, не спомињу своја кршења Устава, нити своја кривична дела, због којих је од Уставног суда тражено, с доказима, да им забрани рад.

Њима је потребно да остану владајућа странка са већином посланика у Народној скупштини да тврде да су добили народну сагласност са свим њиховим противуставним деловањима и кривичним делима. То треба да им омогући да све то прогласе уставним и законитим, и да онда, ради усклађивања са Уставом њега мењају у том смислу. Тај смисао је да се њиховим новим Уставом држава одреди без Косова и Метохије. То је и смисао њиховог захтева да треба као народ да се променимо. Ако у томе успеју – успели су да више нисмо Срби, Србкиње, већ њихови изроди, отпадници. Ко у свету воли, цени, поштује такве? Нико. Једино их прихвата за своје слуге. То је светла будућност коју они припремају нашој деци. Ту нашу децу хоће да васпитавају да је хомосексуализам природна, Богом дата, појава. Тако се убрзва уништавање србске породице, србског народа, потпуно нестајање Срба и на Балкану и завршава тај хиљадугодишњи процес искорењивања Срба из северне, западне и јужне Европе. То треба окупаторима да олакша да искорени, по њиховом плану, потомке стародревних Срба и у источној Европи – Русе. То није геноцид, то није холокауст? То је једноставно истребљивање свих потомака стародревних Срба! Ми то треба свесно, добровољно и драговољно да прихватимо, подржимо. Да учествујемо својом вољом израженом на овим изборима подршком њима. Ја не могу то да чиним.

Зато не могу да гласам ни за једну странку која је до сада била на власти.

За кога да гласам од вас који нисте били на власти или у власти?

Да бих знао зашто да гласам за неког од вас који нисте били до сада на власти или у власти, треба да видим ваше јасне јавне одговоре на следећа питања шта бисте и како радили ако бисте дошли на власт или били у власти:

 1. Хоћете ли се борити да се у целом свету сазна и поштује истина да су право на самоопредељење и право на отцепљење у СФР Југославији по њеном Уставу из 1974. године имали једино југословенски народи, а не републике, да су на тим правима саздани и тај Устав и сама СФР Југославија и да се о тој истини предаје у нашим школама и на факултетима?
 1. Хоћете ли се борити да се у целом свету сазна и поштује истина да Срби и Србија нигде нису започели рат у СФР Југославији већ да су били принуђени да се бране и штите од понављања нацистичких злочина над њима из доба Хитлерове окупације 1941 – 1945?
 1. Хоћете ли тражити ратну материјалну одштету нанету Републици Србији НАТО бомбардовањем 1999. године да буде исплаћена, најправилније у току 78 дана, најдуже годину дана?
 1. Хоћете ли тражити ратну војну одштету нанету Републици Србији НАТО бомбардовањем 1999. године тако што ће све окупаторске, стране, оружане војне јединице (све које нису одређене Саветом безбедности) напустити територију Републике Србије одређену њеним Уставом, такође најправилније у року од 78 дана, најдуже за шест месеци?
 1. Хоћете ли тражити ратну моралну и хуману одштету нанету народу Републике Србије њеним демонизовањем заснованим на гнусним лажима и убијањум њеног невиног цивилног становништва НАТО бомбардовањем 1999. године?
 1. Хоћете ли захтевати од Савета безбедности да безусловно обезбеди испуњење свих одредби његове Резолуције 1244 (што укључује потпуно разоружање свих шиптарских оружаних јединица и васпостављање суверенитета Републике Србије на Косову и Метохији, безбедан повратак прогнаних тамо, безбедан миран живот и слободно кретање свих, повратак свих имања њиховим власницима, а тиме и Српској православној цркви, на Косову и Метохији….)?
 1. Хоћете ли повратити суверенитет и самосталност, независност, Републици Србији пре свега ослобађањем од диктата страних влада и од њиховог учешћа у раду наших државних органа?
 1. Хоћете ли се борити за васпостављање суверене и самосталне државе остваривањем јединствености територије, правног, електро-енергетског, информацијског, тржишног, просветног, војног, саобраћајног, језичког, … система свим мирнодопским средствима, поступцима и процесима, заснованим на Уставу, Повељи УН и Резолуцији СБ УН 1244?
 1. Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о укидању противнародне и противистините Декларације Народне скупштине о Сребреници?
 1. Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о замрзавању (све док ЕУ не испуни своје обавезе према Србима, Републици Српској, Републици Србији, а тиме и према својим народима, износећи им истину о нама и дајући нам ратне одштете изнете у тачкама 3. – 5.) / о укидању (ако ЕУ не испуни те своје обавезе према нама) самовољне противуставне пријаве у име Републике Србије за њено чланство у Европској Унији?
 1. Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о укидању противуставне Резолуције Народне скупштине од 13.01.2013. којом је сва државна власт на Косову и Метохији предата шиптарској терористичкој организацији УЧК?
 1. Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о укидању противуставног Бриселског споразума којим је продубљено одвајање Косова и Метохије од осталог дела Републике Србије?
 1. Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о укидању самовољне противуставне одлуке да се ингеренције Уједињених Нација на Косову и Метохији пренесу на Европску Унију?
 1. Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о укидању споразума („СОФА“) о војно-техничкој сарадњи са САД и о укидању закона о том споразуму?
 1. Хоћете ли укинути или барем расписати референдум о укидању свих споразума с НАТО-ом (од „Партнерства за мир“ до „ИПАП“-а) и одговарајућих закона?
 1. Хоћете ли здруживати, уједињавати, Републику Србију и/или њену војску у државни и/или војни савез с другом државом и/или војском без референдумске сагласности народа?
 1. Хоћете ли прекинути задуживање Републике Србије без референдумске сагласности народа?
 1. Хоћете ли забранити распродају странцима природних извора и добара као што су: земља, шуме, рудници, водни извори, реке, језера, бање, и повратити противуставно распродато?
 1. Хоћете ли забранити продају власништва странцима над свим организацијама од општег значаја (нпр.: Железница Србије, Телеком, Електропривреда Србије, организације за производњу и/или продају хране и воде; водне, копнене и ваздушне саобраћајнице)?
 1. Шта ћете учинити за ослобађање од привредне окупираности, за развој домаће производње засноване на природним изворима, за домаћи научно-истраживачки развој наше привреде?
 1. Шта ћете учинити за увођење и развој просветног и научно-истраживачког система за домаће потребе, као и за развој оригиналне домаће уметности, културе уопште, засноване на нашим оригиналним уметничким, општим културним, традицијама?
 1. Шта ћете учинити за стварање нових законских могућности за отварање производних капацитета, постројења, на пример давањем кредита с ниском каматом (нпр. 1%) сваком ко испуњава услове, младима до 30 година без камате с повољним роком отплате, а људима од 30 до 35 година с минималном каматом (нпр. 0,5%) и повољним условима отплате, али и с јасном њиховом обавезом према држави и народу.
 1. Које стимулативне законске одредбе и услове ћете увести за повећање запослености, посебно младих, и за заустављање одлива младих, за јачање породице, за помоћ породиљама, за помоћ породицама с децом а с ндеовољним приходом по члану породице, и за заустављање демографског пропадања Србског народа?
 1. Какву ћете увести законску заштиту радника од беспоштедне експлоатације и од неоправданих отпуштања и мотивисати их за квалитетан рад, као и за мотивисање послодавца да запошљава добре раднике на дуже време или и трајно?
 1. Хоћете ли увести строг закон да сваки послодавац мора да за своје запослене на време уплаћује за њихово здравствено и пензијско осигурање?
 1. Хоћете ли увести референдумско одлучивање о фиксираном односу између највише и најниже плате тако да:

– у државним организацијама и институцијам то буде фиксирани однос између највеће плате у свима њима (плате председника Републике) и најниже плате у Србији,

– у свакој недржавној организацији и институцији то буде фиксирани однос између највеће плате и најниже плате у њој?

 1. Хоћете ли увести строги закон за производњу здраве хране, те за забрану ГМО производа и ГМО хране?
 1. Хоћете ли увести строги закон за забрану популарисања, пропагирања, педофилије и хомосексуализма?
 1. Хоћете ли усвојити строге законе за забрану велеиздаје, издаје, понижавања Србије, за крађе и корупције?
 1. Хоћете ли донети строг закон за забрану уцене, силеџијства, тероризма?
 1. На основу чега могу да вам верујем да ћете се борити за остварење ваших ставова које сада заступате у предизборној кампањи?

Надам се да ћете својим јавним одговорима објављеним на вашем ипростору („сајту“) на ова питања да помогнете не само мени већ и свакоме ко жели да сазна ваше ставове да бих направио добар избор на гласању 24. априла ове године.

Београд, 02.04.2016.
Др Љубомир Т. Грујић
Џона Кенедија 31/15
11070 Београд
http://www.ssssseternal.org


Додатак: Почетак прве реченице Устава СФРЈ из 1974.

ustav

 

9 replies »

 1. Сада немамо други начин да покушамо са променама осим избора. А избори имају смисла ако се и разочарани и увређени део становништва не укључи да подржи нове снаге.
  А млади су нам једина шанса и данас и сутра. Можда испадне боље од овог данас? Са овима, који су на власти задњих деценија, може да буде само лошије и лошије.
  А ко не жели да гласа нека се не гласа и нека се испише из бирачког списка. Ако не прихвата обавезу нека се одрекне и права. Када се предомисли нека се поново упише.

  Свиђа ми се

 2. „Народ који бира корумпиране, лажљивце,
  лопове и издајице није жртва. Он је саучесник“
  Џорџ Орвел

  Чини ми се да у овој изреци Џорџа Орвела лежи разрешење дилеме учествовати или не учествовати на „изборима“
  Добро је позната чињеница да је аутор ове изреке припадао глобалистичким круговима који су повели, у то нема никакве сумње један свеобухватан рат против човечанства, и да је написао још далеких четрдесетих година књигу“ 1984″ која практично представља сценарио за филм који се одвија пред нашим очима, али овога пута не на малим екранима него у стварности.
  Они су схватили да ће овај рат најефикасније добити ако наведу противника да саучествује у својој пропасти.
  Један од најефикаснијих метода за ово навођење, по мом скромном суду су избори.Осмишљена је игра у коју се увлаче читави народи са правилима игре која учесници у овој игри, дакле народ није у прилици да провери дали се поштују.На овај начин народ својим добровољним пристанком да учествује на оваквим изборима бива предпдређен да буде преварен.Да би народ постао саучесник у сопственој пропасти, следствено горњој изреци потребно је да бира, то јест да изађе на изборе јер једино тако бира. и да сви кључни играчи у странкама које народ бира буду корумпирани лажљивци,лопови, и издаице .То је основни задатак глобализма који он веома успешно обавља јер чврсто држи у својим рукама две кључне полуге које му ово омогућавају . Једна од ове две полуге су МЕДИЈИ без чије слободе, дакле без слободних медија нису могући слободни избори.Слобода медија је једно од кључних правила изборне игре које је, сведоци смо сви, на најгрубљи начин прекршено..Познат је податак да је 60% медија у Србији у власништву ккр групе на чијем је челу бивши директор ЦИЈЕ Дејвид Петраус.Да и ових других 40% медија нису слободни најбоље се види на примеру РТС“ јавног сервиса грађана Србије“који неможете да укључите а да на његовом програму не угледате Александра Вучића .Главна улога медија је да приволи народ да изађе на изборе, Само ова чињеница да нема слободе медија, за једну странку која има часне и поштене намере да служи интересима народа морала би да буде довољн разлог да не учествује на таквим изборима,
  Ово се не дешава јер су све странке и позиционе и опожиционе на истом платном списку, корумпиране посредством друге кључне полуге НОВЦА кога глобалисти имају у неограниченим количинама јер су узурпирали право да га чтампају без покрића. Овако корумпиране странке су под контролом глобалистана,обавезне да извршавају наређења која добијају како би победник на изборима био онај који је пројектован у глобалистичким центрима.Тако је контрола изборног процеса препуштена странкама и глобалистичким институцијама ,разним СЕСИДИМА и сличним,а једини који трпи последице лоших изборних резултата је народ.
  Да би странке пристале да учествују на оваквом изборима неопходно је да буде испуњен још један услов а то је да не постоји никаква одговорност странака за неспровођење изборних обећања на основу којих су добијали гласове народа.Тако смо сведоци да странке пре избора причају оно што је у интересу народа а када дођу на власт раде оно што им глобалисти наређују у интересу глобалиста а на пропаст државе и народа , што је дијаметрално супротно од онога што су обећали пре избора.Доласком на власт они добијају велика права и овлашћења из којих проистичу , како то професор Грујућ лепо рече и обавезе да испуне оно што су пре избора обећали.Отуда оних 31 питања професора Грујића немају никаквог смисла ако не постоји законом утврђена одговорност за неиспуњавање предизборних обећања.Једнако тако нема никаквог смисла ни учествовање на изборима са становишта интереса народа ако нема никакве законске одговорности за владајућу странку и полагања рачуна народу, за учињено и неучињено током свог мандата,јер једини који трпи последице погубне политике владајуће странке је народ.
  И на крају да закључим и да тиме одговорим на тврдњу професора Грујића да се неизласком на изборе подржава владајућа странка. :ЈЕДИНИ СИГУРАН НАЧИН ДА НЕ БИРАТЕ ПОД ОВАКВИМ ИЗБОРНИМ УСЛОВИМА КОРУМПИРАНЕ,ЛАЖЉИВЦЕ,ЛОПОВЕ И ИЗДАИЦЕ, И ДА ТАКО НЕ БУДЕТЕ САУЖЕСНИК, ЗАЈЕДНО СА ЊИМА, У СОПСТВЕНОЈ ПРОПАСТИ КАКО ТО РЕЧЕ ЏОРЏ ОРВЕЛ ЈЕ ДА НЕ УЧЕСТВУЈЕТЕ НА ОВАКВИМ ИЗБОРИМА.

  Свиђа ми се

  • Поштовани!
   Све сте у праву, као и остали који су се огласили поводом овог чланка али.
   Осврните се на први и последњи пасус Вашег прилога. У првом се не укључује сав народ који бира, већ само онај део народа који бира издајнике, … И позив професора Грујића се односи на неопредељене. И, ако сте се нашли у некој од првих 30 тачака позив се односи и на Вас. А у 31. тачци се „тражи“ нека врста гаранције…
   (већ познато: прескочите) Ако неко очекује да ће моћи друштво да се промени изборима, поготово у условима окупације, вара се. Треба да се дође до Скупштине (изборима) у којој нису сви исти. У садашњој ситуацији окупације и отимачине медија чак ни РТС, којег МИ плаћамо непосредно, неће да извести да су се неки други окупили због било чега против власти а камоли да извести да је неко против лошег изборног закона, неравноправн заступљености у медијумима или, не дај Боже нешто страшније да је неко издао земљу потписом штетног документа, или приватизацијом, или гушењем привреде и пољопривреде…
   Пошто сте већина, која не излази на изборе, покрените се и промените друштво на боље. Шта год смислено да предложите, и ми из незатуцане и некупљене мањине ћемо да вас подржимо. Ја сам сигуран да су млади једино решење, или бар његов кључ. А њима није тешко да се повежу и да се покрену и изнуде промене. На нама старијима је да покушамо, задњим снагама, да победимо владајућу ЧЕТВРТИНУ тако што би смо омогућили и другима да учествују у раду Скупштине.

   Свиђа ми се

 3. Далеко смо ми од свих ових тачака,јер комунисти су нам убацили у свест анационални начин размишљања,где је све рађено да се уништи све оно што је вековима стварано.

  Свиђа ми се

 4. …i mene muci jos jedan „detalj“, a sistemske je prirode. Cilj glasanja je da se nadje najbolja garnitura politicara za sledeci period od nekoliko godina, jel tako … pa kako to onda da se svi smatraju isto pametni po tom vaznom pitanju ako to nije samo gola manifestacija jednakosti? … koje vise nigde nema sem kada se glasa!

  Ako neko slucajno zna odgovor, ali da je smislen i pametan, zamolio bih ga da mi ga kaze.

  Свиђа ми се

  • Имате ПРАВО да гласате и ОБАВЕЗУ да гласате. Имате право и да филозофирате, имате право и да питате али и обавезу да вам питање буде смислено.
   Ко гледа види, ко размишља разуме. Избор није тежак. Тешко је оправдати избегавање обавезе и отуд сав ваш труд.

   Свиђа ми се

 5. ЈЕДИНИ НАЧИН ЈЕ ДА СЕ ПРИКЉУЧИТЕ НЕКОЈ СТРАНЦИ И ДА ОДАТЛЕ ДЕЈСТВУЈЕТЕ ПО ОВИМ ПИТАЊИМА КОЈА СУ СВА ДО ЈЕДНОГ ДРЖАВОТВОРНА ! Заветници су једина странка која није била у парламенту и Двери који су у коалицији са Дсс. Можда Заветници ?….

  Свиђа ми се

 6. Svi trazeni odgovori na svih 31-no pitanje ce biti slatko i sa uzivanjem ignorisani, uz usputnu misao „vidi ovu budalu…“ … takav je odnos SNS-a prema svakom ko trazi istinu.

  Свиђа ми се