Видео

Небојша Јовић: Историја се понавља (или) КАКО ЈЕ ЛЕПО ИМАТИ КИЧМУ!


3. новембар 2013. – 3. април 2016.

ИСТОРИЈА СЕ ПОНАВЉА

Небојша Јовић, 3.4.2016.

Пред вама је један од мојих „иступа“ на који сам НАЈПОНОСНИЈИ!!! И који се требао звати „КАКО ЈЕ ЛЕПО ИМАТИ „КИЧМУ““!

Имати је тада, имати је сада и заувек. Тада, 3. новембра у време невиђених притисака од стране садашњег режима да се изађе на изборе за независно Косово и где су на једној страни УЧК, КФОР, ЕУЛЕКС, НАТО, ТАЛОГ ЛОКАЛНИ И… НАША (?) ДРЖАВА, и шизофрени напади медија, претње и притисци! А на другој МИ… И БОГ СА НАМА И УЗ НАС!!!

И дан данас „они“, та „секташка, нечастива коалиција“ не схвата да су управо они, а не ми, тада били у мањини, сами. И да није страшно бити у бројчаној мањини, у самоћи без људи – страшно је бити у самоћи без бога!!!

Данас је опет требало кичму показати. Свој остати. И образ сачувати. Жао ми је оних који су данас са осећајем понижења и стида, вођени као овце на испашу или логораши на „терен“, који су то учинили из страха или под претњом губитка посла, али најмање што могу колико сутра учинити је да од директора својих фирми и правника затраже одговор „који то законски основ обавезује раднике да у време нерадног дана, у време одмора, морају да се јављају на ткзв. радну обавезу“ и да као чергари крстаре од града до града како би сакрили чињеницу да онај ко их на тај начин искоришћава и политички организује, нема подршку а још мање симпатије нити наклоност народа.

И то се не односи само на Вучића данас, већ и на Тадића јуче и све оне који су ову срамну методу употребљавали пре њега.

Нека вам кажу правници у фирмама вашим – Који то тачно закон омогућава да вам се ремети мир ваш, ваш слободан дан? Шта је то радном обавезом допринето вама лично или фирми вашој? Шта је урађено, који је радни учинак и која добробит за вас и вашу фирму данашњом екскурзијом направљена? 

Разумем да је данас било и оних који су се по природи посла или функција на којима се налазе, морали наћи на местима дочека премијера. Какав год био, а лош је, ипак је „институција државе“ и као таквог га треба дочекати, али никако било кога насилно терати и претити да га „морају“ дочекати. Требало је то оставити радницима, грађанима, свима онима које природа посла не обавезује да му приреде дочек, да сами одлуче хоће ли изаћи и поздравити га, или не. Тим пре што је данас нерадан дан па је свако ко је хтео то могао да учини без присиле и наметања обавезе.

Тако да, сви ви који данас нисте штедели дланове и гласне жице, сви ви који 3. новембра 2013. гласасте за Тачијево независно Косово – гласајте 24-ог за свог вољеног.

А сви ви који остасте усправно данас, и не само данас, али и ви који се данас мимо своје воље, претњом других, осетисте понижено – казните „радну обавезу“ обавезним изласком на изборе и гласајући било за ДСС-ДВЕРИ, ЗАВЕТНИКЕ, СРС, за било кога од њих, само не за њега. Реците НЕ, не више само издаји, већ реците не и страху, не уценама, не претњама!

Кажу да у свему лошем има и нешто добро.

Ова власт, и претходна Тадићева, и све оне од 2000. до данас, показале су сво зло и све лоше што са собом носе… Хајде да 24.4.2016. лета господњег покажемо сво добро, сву поуку коју смо извукли из њихове поражавајуће страховладе уништења, и покажимо да ће коначно у србском народу, у Србији, добро победити зло и да ће добро коначно тријумфовати!

Јер „јарам стока трпи, а не људи. БОГ ЈЕ СЛОБОДУ ДАО ЗА ЧОВЕКА“!

2 replies »

 1. РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА
  ВЛАДА И СКУПШТИНА У ПРОГОНСТВУ
  11000 Београд, Змај Јовина 15 – Тел. 34-27-044, vladaukninu@gmail.com
  Тел. 063/495-051;
  Бр. 1858/16 – 4. април 7524 (2016)

  ШИПТАРА УПОЛА МАЊЕ, А ПОЛОВИНА СУ СТРАНЦИ

  Влада Републике Српске Крајине у прогонству препоручује председнику Владе Републике Србије, др Александру Вучићу, да обавести међународну заједницу, да су на Косову и Метохији, пре разбијања Југославоје (1990-1995) Шиптари на Косову и Метохији фалсификовали попис становништва и објавили, да је тамо 1.700.000 припадника шиптарске нације. Међутим, према увиду у те пописе становништва, утврђено је да су комисије уписивале једну породицу три пута – у селу, у Приштини и у Швајцарској – кобајаги на раду у иностранству.
  Том студијом је установљено, да Шиптара има само измаеђу 800.000 и 850.000 хиљада – упола мање, а да њих 400.000 упопште немају држављанство Србије, јер су избеглице и држављани Републике Албаније. Њих су из Албаније довеле италијанске фашистичке власти од 1941. до 1943, немачке фашистичке власти од 1943. до 1945. и комунистичке власти хрватског државника, Јосипа Броза Тита, од 1945. до 1980. године. Ниједна власт, па ни Југословенска их није насељавала у Босни и Херцеговини, Хрватској и Словенији – него само на Косову и Метохији и делимично у Македонији.
  Комунистичка (противсрпска) власт у Југославији је те избеглице из Албаније аутоматски уписивала у књиге држављана Србије – што је противно законима и уставима Социјалистичке Републике Србије и Социјалистичке Федеративне Републике Југославије. Ниједна породица шиптарских избеглица из Албаније није поднела молбу за пријем држављанства Србије, нити је иједна добила решење о том пријему. Они су и данас у Србији странци (избеглице) и држављани су Албаније.
  Влада РС Крајине је крајем 1992. године предложила Председнику Србије и Југославије, Слободану Милошевићу, да од УН затражи, да се, под међународном контролом, обави нови попис становништва на Косову и Метохији и да се установи број породица које су без држављанства Србије, те да им се издају личне карте и пасоши за странци. Нажалост, он то није прихатио. Влада РС Крајине је то исто предлагала свим владама Србије, од 1990. до данас, али јае свака поступила слепо – недржавнички, није схватила своју обавезу према свом народу и својој држави.
  Влада РС Крајине ово предлаже и данас – и влади Републике Србије и свим политичким странкама које учествује у тренутним изборима, да ову чињеницу унесу у програм деловања своје странке. Нека се позову и на Устав Сједињених Америчких Држава, који предвиђа да се из земље прогнају сва лица која су обавила фалсификате о поседовању држављанства САД.
  С поштовањем,
  Милорад Буха, премијер
  Проф. Рајко Лежаић, дипл. инж, председник Скупштине

  Свиђа ми се

 2. Па ајмо опаметимо се не гласајмо комунистичку децу,очеви су им започели са Брозом корак по корак отуђивати и на крају признати свету земљу Космет као државу шиптарску.

  Свиђа ми се