АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Опасне игре болесног вође!


Саша Касаловић, 3.4.2016.

Некако у човеку надјача потреба да се огласи и да се бори, када покушају да га омаловаже и уплаше, да му запрете и да га пљуну! Управо због тога, у име свих нас којима то покушавају да учине, упућујем ове речи и шаљем их у етар како би се пркосно супротставиле безумљу болесног “вође“ који се опасно заиграо са нашим животима овде на Косову и Метохији.

Повод овог мог писанија је вест да се у раним јутарњим сатима, непосредно пред долазак “великог вође“, у Зубином Потоку догодила ексползија и пуцњава на објекту где је “велики вођа“ планирао да одржи свој “историјски говор“, и то онима које је унесрећио, издао, продао и над њима извршио злочин!

Па да почнемо онда!

Значи, непосредно пред долазак “великог вође“, коме већ данима претходе велики комунални радови у све четри општине Севера КиМ (уз прање улица и лепљење плаката у бесконачном броју са ликом “вођиним“), за разлику од неких ранијих сличних ситуација, овога пута се отишло и корак даље јер је требало зауздати, уплашити и изоловати све оне који би евентуално засметали тој великој “идолопоклоничкој процесији“. И то се и догодило!

Када се мало боље замислимо над тим шта би то могло да најбоље задржи код куће оне који не воле “великог вођу“ и који га се не плаше, сасвим је легитимно помислити да би један овакав сценарио напада на објекат у коме ће “вођа“ говорити а потом и дизање велике медијске халабуке око тога, на најбољи начин задржати непожељне што даље од “вође“, таман онолико колико је “вођи“ и његовом “циркуском тиму“ потребно да своју накану изведу до краја и све то лепо сниме, а затим лепо намонтирано и напаковано данима убацују у подсвест оних који још нису схватили сву озбиљност последица које ће уследити због “вођине“ болести!

О ефекту одлуке “великог вође“ да и поред “реалне“ претње ипак дође у нападнути објекат и храбро одржи свој “историјски-патриотски“ говор, мислим да и не треба посебно говорити, као ни о томе да се организатори једног таквог манипулаторског чина надају да ће то, приде, обезбедити још неки гласић за “неустрашивог вођу“ од оних који су подложни манипулацијама.

Једно овакво размишљање, које вам управо износим, је нужно из разлога оличеног у већ утврђеној и доказаној способности “великог вође“ да различитим лажима манипулише туђим животима! После оволико времена проведеног са “великим вођом“, ваљда је постало свима јасно на шта је све он спреман када су манипулације у питању!?

Међутим, поводом овог догађаја мени је запарала уши и ударила у очи једна сасвим друга вест изговорена од једног “вођиног папучара“ који своју функцију обавља на месту директора канцеларије за КиМ. Обратите пажњу на то како је тај, очигледно дебиласти лик, непосредно после напада на објекат изјавио како је то учинила још увек непозната група појединаца које је назвао терористима! Да! Директор неке тамо канцеларије, која је некада била чак и министарство за КиМ је обзнанио целом свету да су напад на “великог вођу“ извршили терористи јер је, како је рекао, учињен терористички напад и то на месту где ни теоретски не постоји шанса да су то урадили, рецимо, “шиптарски терористи!?

Да, сасвим је јасно да је акценат стављен на Србе терористе и не могу се отети утиску да је оваквом изјавом “директора тамо неке канцеларије“ (која је некада имала и статус министарства) Марка Ђурића, уједно упућен јавни позив онима из Приштине који су до јуче били једини терористи на КиМ, а данас су “легитимни представници власти косове“ са којима “велики вођа“ и дебиласти Ђурић сарађују, да предузму све потребне кораке и обрачунају се са појавом тероризма!

Због свега овде изреченог, покушавајући да рашчланимо догађај на евентуалне узроке који су до њега довели, немогуће је не извести закључак да после узрока неумољиво долазе и последице којима је врата широм отворио управо “велики вођа“ са својим дебиластим папучаром Ђурићем!

Да ли су ове моје конструкције претеране!?

Па, не бих рекао! Присетићу се већ једног таквог позива Приштинским властима од стране истог “великог вође“, када је на северу КиМ код Бањске у терористичком нападу убијен литвански ЕУЛЕКС полицајац Шенавичијус! И тада је “велики вођа“ тражио допуст од шиптара из Приштине да га пусте на север КиМ да за једну ноћ похапси међу Србима одговорне за напад, па је нас двадесет петорица завршило пред истражним ЕУЛЕКС-шиптарским судом за чин убиства члана међународне мисије! Као доказ да се то заиста и догодило, прилажем позив на саслушање које сам добио од ЕУЛЕКСА по препоруци “великог вође“ и његових људи!

И шта још додати на све ово осим само констатовати: много си се заиграо “велики вођо“! Опасне су то игре које ће тек да нас коштају! Знамо ми то из искуства!

Али не заборави, кад тад, то ће коштати и тебе!

Срам те било!

_____________

12920958_10207953666911804_1413571819_n

 

 

1 reply »

 1. На лидера од снс г-дина Шојитћа организован атентат у одсуству.
  Атентат у одсуству има млого непознатих, ал и три познате, то су

  1.НН „терористи“ унапред означени да су Срби ; 2.Дежурна метчка Божана означена као Шојитћ; 3. Професионални лжови од снс странку

  Путујући циркус с напреднога Шојитћа, организовано спонтано се реализује по целу Србију са све шофери и цел возни парк. С полупразни аутобуси раздрагани и весели путују по земље Србије, нормално на туђ трошак да шире патетику, лжи и јефтину демагогију.

  Путујући караван шојићеваца се за ђабе возу, грицну сендвитч, попију по сокитћ, добију и цревндаљку и сити се изарлаучу за Шојићка, све на наш рачун. Пет у једно – мало ли је.

  Снс Шојић не ради само са свој памет, он има и туђ памет, е а тај памет он највише слуша.

  Представаљамо вам драги моји и драге моје – даме и госпођо тај памет : То је памет од његову ексенцију тони блер и ми 6. Не ми шест из Србију, него они 6 из енглеску.
  Шојитћу шошотће, што ексенцији у уши шошотћу они из ми6. Тако се они шошоћкају од давно, охохооо, и то много пре од вишепартијску демократију, уши им се искиселише.

  Зато Шојик зна који шта њихови жандари треба да одраде, и да за то оптуже мрске Србе. Изшошоћено му унапред шта треба да одради,шта да говори, шта да лаги, где да клеветће, тако је то њи у енглеску с њину демократију . Извините енглези због мало слово , не ради ми типка Е на рачунар.

  Зато Шојик увек унапред зна, да су Срби терористи : кад се ломе гласачке кутије, кад праве „антентате“ пуцају и бацају бомбе у удсуству жртве . Тако је то код њи у европу, увек машу с лажне заставе.

  Мистер Шојику је изшошотћено и да су Срби из ДБ они „терористи“ који су у Пећи убили 6 момчића у кафићу „Панда“.

  А како ли ? Него ли тако да се оправдају и шипци и његови суфлери за милосрдни злочин , тако је то мој брајко у јевропу, еу таназија из милосрђа, то је тако cool и протестантски.

  Мистер Шојик је одувек Мистер Шојик, само то тада нисмо знали. Тада је мистер Шојику шошоћено да буде голем Србин од Карловца, Карлобага, Вировитице и остали авиони и камиони, и то већи false flag великосрбин чак и од војводе од Батајнице – Србија до Токија – јеа.

  У аморалној ружноћи, овај лик не преза да именује своје дете именом анђела страдалог на ноши, и то од бомби истог оног злочинца, који му данас суфлира и дахће на уво, како да за њихов рачун урнише Србију.

  Зато се, после ових сазнања извињавамо Сретћку Шојитћу из Беле лађе, у улози политичара преваранта који је ипак наш, а не њихов.

  Он изгледа готово невино и симпатично у односу на персонификовано зло, које се уз спољну помоћ наметнуло Србији као да је наше.

  Извињавамо се Шојићу што смо га увредили. „Јунак“ наше трагедије је толико ружан, грбав, гадан, љигав да са делима својим, персонализовано у метафоричном смислу, може да буде само К В А З И М О Д О !

  А ви Срби сендвичлије шећкајте се по Србији са Квазимодом, арлаучите за њега, гласајте и не мислите на проклетство – Бог постоји.

  Свиђа ми се