АКТУЕЛНО

Реаговање Међународне комисије за истину о Јасеновцу – ПОВОДОМ ОДЛУКЕ МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ СРБИЈЕ ДА ОРГАНИЗУЈЕ КОНФЕРЕНЦИЈУ О ГЕНОЦИДУ НАД ЈЕВРЕЈИМА И РОМИМА БЕЗ ПОМЕНА О ГЕНОЦИДУ НАД СРБИМА


Streljanje_u_logoru_Sajmište

Фото у наслову: детаљ из логора Старо Сајмиште; извор: „Википедија“

ПОВОДОМ ОДЛУКЕ МИНИСТАРСТВА КУЛТУРЕ СРБИЈЕ ДА ОРГАНИЗУЈЕ КОНФЕРЕНЦИЈУ О ГЕНОЦИДУ НАД ЈЕВРЕЈИМА И РОМИМА БЕЗ ПОМЕНА О ГЕНОЦИДУ НАД СРБИМА

Запањени смо одлуком Министарства културе Републике Србије да организује конференцију о геноциду над Јеврејима и Ромима крајем априла 2016 године, без помињања ужасног геноцида над Србима у току Другог светског рата.

Сувише је добро познато да су римокатолици Хрвати у Независној држави Хрватској извршили страшан геноцид над Србима, док су Немци извршили ужасан геноцид над Србима у окупираној Србији. Министарству културе Србије мора бити познато да су само у немачком концентрационом логору на територији Хрватске, на старом сајмишту у Београду убили преко 40 000 Срба. Стрељања у Краљеву, Крагујевцу, Шапцу, Ваљеву итд. вршили су Немци као окупатори. Бомбардовање Београда 6. априла 1941 године почело је уништењем Народне библиотеке, као прве жртве немачког геноцида. На овој конференцији ће се говорити о страдању 6000 београдских Јевреја, а неће се споменути страдање преко 40 000 Срба само на саром сајмишту.

Међу позваним особама налазиће се на овој конференцији и немачки ревизиониста Александар Корб, који је познат у Немачкој по својој дисертацији, коју је одбранио на немачком универзитету, у којој негира насилно покрштавање Срба од стране римокатолика Хрвата, негира геноцид над Србима итд. Он пише да Хрвати нису убили ни једног православног свештеника и сл. Према налазу Међународне комисије за истину о Јасеновачком систему хрватских логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома, римокатолици Хрвати су убили у јасеновачким логорима преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреја и 80 000 Рома, међу којима је било 110 000 деце испод 14 година старости. Хрватска је била једина земља у свету која је имала концентрациони логор за убијање мале деце који су водиле римокатоличке часне сестре. Александар Коб сада пориче ове чињенице, а то му један немачки универзитет омогућава. Министарство културе Србије прелази преко ових познатих факата, а запањује и чињеница да ће на овој конференцији главни говорник бити православни српски епископ Славонски, г.Јован Ћулибрк, који се јавно огласио као особа која умањује број јасновачких жртава и геноцид извршен над Србима у Хрватској, а себе сматра за познаваоца холокауста Јевреја. Ипада да СПЦ заборавља свете мученике српске, страдале у Јасеновцу од римокатоличких хрватских кољача, Св. мученика из Клепаца и других, Св.Петра Зимоњића, митрополита Дабро-Босанског кога су римокатолици Хрвати страшно мучили, па онда убили, Св.епископа Бањалучког Платона, кога су ужасно мучили, Хрвати су му ложили ватру на грудима, убили и бацили у Врбас, Св.мученика, епископа Саву Трјајића, кога су убили и бацили у Катину јаму и многе друге. Мучено је и убијено скоро 200 православних свештенiка, а на овој конференцији неће бити речи о геноциду над Србима.

Министарству културе Републике Србије је добро познато да у целој Србији не постоји ни један споменик Јасеновачким Србима, нема ни једног споменика геноцида над Србима, а зна се да су Сава и Дунав избацивале на обале десетине хиљада лешева јасеновачких жртава, које су сахрањиване на локалним гробљима као НН особе. Ни у Београду није обележена масовна гробница тих жртава из Јасеновца, код куле Небојше, о којој су говорили епископ Атанасије Јефтић и архитекта Пеђа Ристић. И та гробница је зарасла у коров.

Међународна комисија за истину сматра да треба да се говори о страдању Јевреја и Рома, али се не сме прелазити олако преко геноцида над Србима. Поред геноцида над Србима који су извршили римокатолици Хрвати и њихови муслимански помагачи у Независној држави Хрватској, не сме се заборавити да су и у окупираној Србији геноцид извшили немачки окупатори. Немци су извршили стрељања Срба у Крагујевцу, Краљеву, Шапцу, Ваљеву итд. У логору на Старом Сајмишту су убили преко 40 000 Срба итд. Бомбардовање Београда 6.априла 1941 год. које су извршили Немци започето је спаљивањем народне Библиотеке. Српска православна црква сада путем свога епископа Јована Ћулибрка прелази преко чињенице да су Немци заточили српског патријарха Гаврила Дожића и српског епископа Св.Николаја Жичког и Охридског и многе свештенике и монахе. Министарство цултуре Србије не би смело да организује конференције о геноциду на којима се не спомиње геноцид над Србима, нити пак да дозвољава учешће особама попут Немца Александра Коба или епископа Јована Ћулибрка.

Професор др Србољуб Живановић

Професор др Србољуб Живановић

Проф. др Србољуб Живановић,

Председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу,

Лондон, Велика Британија

——————-

7. 4. 2016. Борба за веру, за ФБР приредила Биљана Диковић

 

5 replies »

 1. Хвала професоре ,хвала брате Милоје на интервјуу хронологији

  ___

  Свиђа ми се

 2. Модерним грађанима ,модерног новог света :

  Они народи који не познају или неће да знају и прихвате сопствену историју и страдања у њој и од којих се скрива Истина, могу само да очекују понављање историје и нова планска и још већа страдања !
  Они који из своје ближе историје ништа нису научили осуђени су да им се она понови.

  Народ који то ћутањем својим одобрава и очекује од других да му кажу шта је Истина или није у стању да истиниту историју прихвати и подржава ћутке лажи,није ни способан као народ да живи и опстане и сам је за своја евентуална пострадања пред Богом и људима и крив за своју евентуалну пропаст и нестанак.

  Такав народ ( већина) а у не знању или свесно и своје државе и територије као по правилу пре тога одрекне јер није достојан државе и изгуби пре пострадања државотворност и постаје недржавотворан народ.
  Уколико је под хитно не поврати а политпичка демократија му остане преча ,такав народ ће изгубити и то законски и демократски и самога себе.Јер је насео на разна замајавања и изгубио компас у времену и простору и опасно је преварен и увучен у самоуништавајуће лажи и у континуитету наставља да ради на сопственом уништењу.

  Таквим народима непријатељи нису ни потребни осим да их под контролом усмеравају и путем законског и демократског самоуништења глобално воде.
  Такви народи постају сами себи непријатељ и у свом проклетству свако је против сваког.
  Такав народ је обично незнабожачки или плански обезбожен народ и пристаје да га непријатељи воде и о њему одлучују.Нити уме непријатеља да препозна па му се понизно у службу ставља.

  Такви народи су без Божије помоћи немоћни да се одупру „злом духу“ и његовим „ванземаљцима“ који су над људска бића и далеко супериорнији.Из тог разлога им је и главни посао обезбожење и од Бога и вере одвајање људи и народа.Да не би умели и знали како да им се глобално одупру те их замајавају свим и свачим и у лажима држе да им не побегну ка Истини. По идеологијама својим Богоборачким итд.

  Такви народи уче децу своју лажној антинародној и погубној историји непријатеља својих и нису способни да тај континуитет лажне и погубне историје прекину и на тај начин дајући непријатељима својим за право да са таквим народом који признаје кривицу своју и предака својих ЗАВРШИ јер и сами признају светски суд и морају да се колективно жртвују за светску правду и добро света који се на њихове очи ствара.

  Грађани из таквих народа воле свет,волели су свет и у континуитету иду ,беже у свет мислећи тако да ће од правде светске у свету побећи пошто су својом љубављу свет довели себи? Свет њима таквима а они „свету“ и у свет на радост и задовољство тога истога света?

  Такви народи по закону и по светској правди законски треба да изгубе и своју децу као своју будућност и на добро и располагање свету на корист предају и ставе у службу свету против самих таквих народа.
  353 године под Турцима се то звало данак у крви у случају историје срПског народа СРП – Слово Реци Покој и српске историје које се срПски народ сећа јер је СрБску заборавио и академско-грађански и „учено“и гордо ,вођен светским вешто приземљеним ,злим духом учених, одбацио.
  И сама та „ситница“ је довољна да се СрПски народ нађе у опасности попут неких других народа кроз историју несталих а горе поменутих и као пример датих.

  Модерни народи у модерно глобално време морали би да знају своју историју макар од Христа на овамо у хришћанској ери за ових 2016 година.Првих 5508 година од постања света су по опстанак НЕ БИТНИ и само на ШТЕТУ као и свим народима презреним од Творца и одбаченим,проклетим и од Бога кажњеним из времена пре Христа..
  И ОСНОВНО да знају а не да све ПОБРКАЈУ и збуњени остану на истом у не знању и на путу у пропаст тоталну.

  Нека би дао Господ да ово свим народима за почетак на корист буде јер непријатељу свих народа ,мрзитељу људског рода сви су народи исти и сваки уједињен само чека свој ред и преварен је сваки спрам греха својих народних и сваки народ чека суд овоземаљски од „злог духа“ „ујединитеља“ али све их чека и Божији суд ,Христа Бога Мироносца а то је онај главни васељенски Праведни суд,зато и Страшни о ком би сви народи требало да брину и једино Бога да се боје и од Божијег суда плаше.
  Тако би се једино и смирили и постали добри а тако као ЈАКИ и опстали. Срби конкретно имају пример братске Русије.

  Свиђа ми се

 3. Значи,дошла су баш задња времена,кад унутра у држави они који би требало да бране истину и шире је онима који не познају историју раде на скривању и обмани сопственог народа то може бити и значити само једно.Или ћемо устати и бранити да по ко зна који пут у веку убијају невине жртве или ћемо нестати са лица земље као олош који није достојан својих славних предака!

  Свиђа ми се