Злочини над Србима

Мунира Субашић претила „Чувај се Спасићу“ – дан касније угашена је ФБ група „Косметске жртве“


8.4.2016 Правда

БЕОГРАД – „Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији обавештава домаћу и страну јавност да је са Фејсбука обрисана наша група „Косметске жртве“, чиме смо блокирани у нашем раду и борби за истину и правду, а таквим чином су српске жртве поново убијене“, каже се у најновијем саопштењу овог удружења.

Мунира Субашић, Симо Спасић и српске жртве на КиМ (илустрација: Правда)

„Остаје нејасно да ли је брисање ФБ групе са сликама српских жртава и објавама о раду нашег удружења – плод деловања хакера или је у питању званична политика Фејсбука да не сме да се зна ништа о српским жртвама на Косову и Метохији. Упозоравамо да је овакав чин позив на узбуну, јер је гушење истине о злочину једнако почињеном злочину!“, истиче се у саопштању.

Ипак, како се наводи, „симптоматично је то да је фејсбук профил „Косметске жртве“, нестао само дан након телефонског позива Мајке Сребренице Мунире Субашић.

„Она се претећим тоном обратила председнику Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, Симу Спасићу. Разлог за њено незадовољство и претећи позив било је саопштење у којем смо критиковали Бакира Изетбеговића, јер тражи ревизију тужбе против Србије, и подсетили да је његов отац Алија доводио муџахедине у Босну да изврше геноцид над Србима. Као и то што смо навели да су мајке Сребренице добиле сатисфакцију за муслиманске жртве кроз пресуде у Хашком трибуналу, али да српске мајке жртава из Метохије и Косова нису добиле никакву сатисфакцију ни правду јер ниједан злочинац још није кажњен за злочине над Србима“, каже се у обраћању и наставља:

„Дан након телефонског позива Мунире Субашић у којем је претила речима: ‘Чувај се Спасићу, имаш децу. Ето вам га Шешељ па се сликајте!’, угашена нам је фејсбук страница ‘Косметске жртве’.“

У Удружењу истичу да су убеђени да њихово деловање и јавно спомињање криваца за породичне трагедије, „а то су НАТО агресори и албански злочинци терористичке УЧК-а“, јесте разлог због којег је „убијена“ фејсбук страница удружења.

„И поред свега, ми поручујемо да ћемо још јаче наставити борбу за истину и правду за српске жртве. Нема помирења у региону без правде за српске жртве по командној одговорности!“, поручују у Удружењу.

1 reply »

  1. Само падом НАТО-а пашће и антисрбска политика на друштвеним мрежама, пашће и лажи о Сребреници и Космету, пашће и Мунира Субашић и њене националистичке претње..НАТО је генератор зла у свим аспектима охрабривања напада на Србе.

    Ближи се дан.
    Када дође тај дан једино што могу зауставити правду јесу антисрби међу самим Србима.

    Свиђа ми се