ДРУШТВО

Председник Николић да оправда високо одликовање руског Патријарха – повратком владике Артемија и монаштва на Косово и Метохију!


ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР
ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ
ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

Покрајински одбор Демократске странке Србије поздравља одликовање председника Републике Србије које је добио од руског патријарха Кирила за свој допринос јединству православних народа. Добро је што председник Србије поседује ово високо признање добијено од Руске православне цркве, али остаје горак утисак, да онде где је председник требао и могао да учврсти јединство, а то је Српска православна црква, Томислав Николић је заказао.

predsednik_nikolic_sa_patrijarhom_kirilom

Наиме, има томе неколико година како је преосвећени владика Артемије са више од 120 монаха и монахиња прогнан из Епархије рашко-призренске. Српски манастири су због тога данас полупразни, што је много утицало да се смањи српски отпор настајању још једне албанске државе на Балкану. Занимљиво је да је смену владике Артемија и његов прогон са Косова и Метохије четири месеца раније најавио и командант НАТО базе из Бондстила, амерички пуковник Џефри Литен, на састанку КФОР-а у Пећи. Разлог томе је борба владике Артемије против устројства самопроглашене републике Косово.

Ова подела у Српској православној цркви само иде у корист онима који се боре за независност Косова, а то су пре свега Брисел, Вашингтон и сепаратистичка власт у Приштини, јер се на тај начин много лакше реализују сецесионистичи захтеви сепаратиста.

Покрајински одбор Демократске странке Србије сматра да актуелни председник Србије мора да покуша да поврати раније јединство, како у Епархији рашко-призренској тако и у целој Српској православној цркви, јер не треба заборавити да би се слогом и договором скоро 150 монаха и моњахиња вратило са владиком Артемијем на просторе Епархије рашко-призренске.

То би у многоме охрабило и повратак многих Срба који су од `99. године у континуитету напуштали простор Косова и Метохије. Нашим непријатељима би тиме показали да се Србија није одрекла Косова и Метохије, јер се српски народ и његови духовници на њега враћају.

Задатак председника Србије јесте да ствара јединство и међу народом и међу верницима а оно је пре свега најпотребније у јужној српској покрајини нападнутој од стране Запада и њихових миљеника албанских сепаратиста.

Покрајински одбор Демократске странке Србије зато и сматра да би председник оправдао високо одликовање мора пре свега у свом доворишту, а то су српска држава и српска црква, створи слогу неопходну у одбрани угрожених националних и државних интереса.

 

У Косовској Митровици
09.04.2016. године

Председник покрајинског одбора
Демократске странке Србије
др Ненад Којић

________
Графичка опрема текста: СРБски ФБРепортер

Извор фотографија:
Сајт Председника РС,
Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска у егзилу

5 replies »

 1. Prvo, Kiril je skliznuo u jeres (to je jasno) a Tomislav je skliznuo u veleizdaju. Stana je dala vrlo dobar komentar o njima.A sto se tice Preosvestenog Vladike Artemija, on treba da se vrati na svoje Kosovo i Metohiju ali ne pod okrilje onih koji se zovu Srbska Pravoslavna Crkva jer su i oni sleteli u jeres duboku. Jedino da se obrate i da ih Vladika prihvati kao obracene.

  Свиђа ми се

 2. Може само са војском 5 година је прошло, али како?
  Отето војно, 1999 само се војно може и вратити.
  Може после уласка србско- руске војске и само тако св у Призрен ако Бог да ове године.

  Свиђа ми се

 3. Најбитнија ставка је да се СПЦ и сви паписти и екуменисти одрекну ових јереси и врате се Светосављу и православљу , канонском потерку, и поштовању свих одлука како Васељенских сабора тако и опдлукама синода, нарочито у одрицању новотарија папистичких у службама !

  Свиђа ми се

 4. Ви сте или наивни или не познајете довољно психологију домаћих издајника !Тај ће се свуда увући и сагнути зарад личних интереса а о народу нека брине неко други.Колики је он патриота није ни близу Кирила који издаде православље подчинивши се ватикану.Али су од истог кова зато се фрљају ордењем….

  Свиђа ми се