Избори

Патриотски блок КиМ – Дешава се велика изборна крађа на Косову и Метохији


ПАТРИОТСКИ БЛОК
КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Сходно предвиђањима Патриотског блока, о чему је јавност благовремено обавештена, да ће се на Косову и Метохији десити велика изборна крађа у организацији Српске напредне странке, нажалост то се и потрврдило данас приликом спровођења гласања.

Најизраженија нерегуларност дешава се у Косовској Митровици и Звечану као и у општинама Косовског Поморавља. Бројни су примери изборних марифетлука Српске напредне странке. Они се огледају у томе да једне те исте особе гласају више пута на различитим бирачким местима, да се приликом гласања не користе УВ лампе и спрејеви, да се не траже личне карте и остала идентификациона документа, да се члановима бирачких одбора, који нису из СНС-а, прети да морају да ћуте пред крађом гласова, да параполицијске снаге из редова СНС-а прете грађанима да гласају за Српску напредну странку.

Конкретан пример, на изборном месту број 5 у Косовској Митровици је примећено да је одређени број Срба гласао под албанским именима, што не чуди имајући у виду да је на том бирачким месту Ивана Вулетић испред Српске напредне странке, иначе шеф кабинета председника привременог органа Александра Спирића, коју су припадници OSCE-а у више наврата упозорили да не омогућује гласање под лажним именима.

Као пример бахатости СНС-а говори и чињеница да се и руководство Социјалистичке партије Србије у Косовској Митровици жали да се њиховим члановима бирачких одбора претило и захтевало да не дођу на изборна места.

Такође је тзв. градоначелник у режији Приштине Горан Ракић са телохранитељима упао на бирачко место број 2, изазвао неред и инцидент, са намером да створи атмосферу за крађу гласова, због чега је гласање пола сата било прекинуто.

Очита је чињеница, као што је Патриотски блок ДСС-ДВЕРИ упозоравао, да OSCE нема капацитете да организује регуларно гласање, што се данас у пракси и потврдило. Чак се на бројним бирачким местима види шуровање између представника СНС-а и посматрача OSCE-а који затварају очи пред крађом гласова партије Александра Вучића.

С обзиром да се избори одвијају у недемократској и нерегуларној атмосфери, уз очигледну крађу гласова, Патротски блок тражи да се понове избори у Косовској Митровици, Звечану и Косовском Поморављу. Подразумева се да много већи број посматрача мора да буде присутан током гласања, да се не би дешавала изборна крађа.

 

У Косовској Митровици
24.04.2016. године

Председник покрајинског одбора ДСС-а
др Ненад Којић

СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ
Горан Миленковић

2 replies »

 1. 24/04/2016 у 19:01

  НЕ САМО ТО

  Не само да се понове избори на Косову и Метохији, већ, без обзира какви укупни резулатати буду објављени, не сме да се дозволи да људи који су нас довели у овај јад – који позивају окупатора да појачавају окупацију Србије, буду на државним положајима. Зато и даље остају актуелне петиције:
  http://www.peticije24.com/sssss ,
  http://www.peticije24.com/zabrana_ds_sps_sns
  и захтеви Уставном суду:

  Click to access 2013_12_27i29UstZlbZhtv01a1.28853826.pdf


  и

  Click to access 2014_03_05LTG_UsZlbIdeoSacuvajmoSrbiju.28840217.pdf

  Liked by 1 person

 2. Космет иако издат и продат,служио је а и даље ће служити за крађу гласова,ништа ново а а са запада ћуте да се одуже актуелној власти за потпис Бриселског споразума.Кумано вски споразум је био претходница коначног потпасаног Бриселскога споразума који деф инитивно решава статус Космета.Ми још нисмо свесни шта је све у том споразуму потписано.Плашим се да није коначно све отписано.

  Liked by 1 person