АКТУЕЛНО

Александар Вучић је брутално и организовано покрао ове изборе – покрадено 300.000 гласова


Oпозиционе странке позвале су своје бираче и грађане да сутра у 13 ч дођу испред седишта Републичке комисије у Београду на велики протест за одбрану изборне воље грађана и против фалсификовања резултата избора.

Представници коалиције ДСС-Двери, ДС, покрета Доста је било и коалиције СДС-ЛДП-ЛСВ то су одлучили на данашњем састанку након што је РИК ноћас саопштио резултате на 99,82% обрађених бирачких места по којима су ДСС-Двери испод цензуса за један глас.

***

29. април 2016. НСПМ

Александар Вучић је брутално и организовано покрао ове изборе. У току је крађа за 0,75 посто једног гласа – рекла је Санда Рашковић Ивић испред коалиције ДСС-Двери и нагласила да се ради о покрадених 300.000 гласова, што је поновио и лидер ДС Бојан Пајтић.

Сутра у 13 часова испред старе Народне скупштине (Краља Милана 14) где је седиште РИК-а, биће одржан протест против изборне крађе.

– РИК се претворио у продужену руку оперативца СНС-а. Све ово личи на систем у Северној Кореји – поручила је Рашковић-Ивић и додала да су изборни резултати проглашени са закашњењем што је кршење закона.

Пајтић: Обарање ДСС-Двери био би пораз демократије

Лидер ДС Бојан Пајтић је позвао присталице демократа да на предстојећим поновљеним изборима на 15 бирачких места заокруже листу Двери-ДСС.

Како је на конференцији за новинаре рекао Бојан Пајтић, подаци његове странке слажу се са подацима ДСС-Двери, да је проблем у 300.000 гласова.

– ДС ће се борити за право ДСС-Двери и сваке странке и сваког човека да има право на глас и слободно изразава – поручио је Пајтић и позвао гласаче да подрже ову коалицију, јер се како је рекао, та листа не сме наћи испод цензуса.

– То би био пораз демократије – истакао је Пајтић.

У седишту ДСС нешто после 13 часова почела је конференција за новинаре на којој су се окупили лидери опозиције, а тема је, како је саопштено из ове странке – изборна крађа. На конференцији за новинаре требало би да говоре лидери Демократске странке, покрета „Доста је било“, листе СДС-ЛДП-ЛСВ и ДВЕРИ-ДСС – Бојан Пајтић, Саша Радуловић, Чедомир Јовановић, Борис Тадић, Ненад Чанак, Бошко Обрадовић и Санда Рашковић Ивић.

Према подацима које је РИК прво објавила, коалције ДСС-Двери и СДС-ЛДП-ЛСВ прешле су цензус и тако ушле у парламент, да би се после неколико дана десио преокрет – према сада најновијим резултатима РИК, ДСС-Двери су пале испод цензуса, са освојених 4,99 одсто гласова.

Неизвесан је и коначни исход избора за коалицију Чеда-Борис-Чанак, с обзиром на то да су на самој граници цензуса, а избори се у среду понављају на 15 бирачких места, на којима право гласа, према званичним подацима РИК, има 19.631 грађанин.

Батинаши Звонка Веселиновића већ започели „рад“ на 15 изборних места

Санда Рашковић Ивић је изјавила да су активистима ДСС-а у Сремским Карловцима, где се на једном месту одржавају поновљени избори, већ претили људи које је организовао криминилац близак Александру Вучићу и главни организатор СНС батинаша, Звонко Веселиновић, иначе недавно ослобођен за крађу 32 камиона.

То говори да ће СНС наставити са покушајима крађе и претњи грађанима и на ових 15 бирачких места, саопштила је Рашковић Ивић

(Блиц-НСПМ)

___________

Видети још:

– Патриотски блок КиМ: Како је СНС покрао гласове на Косову и Метохији

– Опозиција: Неспорно да су избори покрадени и да је то масовна крађа; На Косову за Вучића гласали мртви и Албанци

– ДСС: Куповина гласова у више приградских насеља у Новом Саду

1 reply »

  1. Ako je ovo validno a izgleda jeste,krivicnu prijavu bi trebao da popije AV,glavom i bradom,jer tvrdi „da nikad nije ukrao ni jedan glas“. Pa koga zamajavas mungose Vucicu!? Odgovaraces narodnom sudu i sudu Boga Zivoga kad tad!

    Свиђа ми се