Дискриминација

Заветници: „Тражимо нове изборе и руске посматраче!“


izbori_ilustracija_srbijaizbori_2-620x330

30.4.2016. Српски Сабор Заветници 

Представник листе “За слободну Србију-ЗАВЕТНИЦИ-Милица Ђурђевић”, адвокат Драгослав Љубичановић, гласао је у Републичкој изборној комисији за понављање целокупног изборног процеса. Он је принципијелно бранио став да су избори покрадени и да не изражавају вољу грађана Србије.

Заветници су у свом претходном обраћању јавности изнели низ примера који сведоче да је наш изборни резултат брутално прекрајан.

Чињеница је да су ови избори од самог расписивања у потпуности били нерегуларни и да је постојао читав један систем манипулативних метода и вршења притиска на бираче.

Ми смо уверени да је једини пут ка демократији и поштовању воље бирача понављање избора, али под другачијим условима, уз строго поштовање законских прописа и уз обавезно присуство руских посматрача. Као неопходну меру за поштене и слободне изборе видимо и комплетно ажурирање бирачког списка.

Такође истичемо да сваки вид сарадње са лажном опозицијом која као и актуелни режим служи западним центрима моћи није пут којим ће Заветници као државотворни покрет да иду.

2 replies »

  1. Због велике медијске блокаде на РТС први круг избора се може сматрати скупо плаћеном анкетом. Све ово показује предност коју имају двокружни изборни системи под условом да је нижи цензус у првом кругу.

    Свиђа ми се