Избори

Патриотски блок КиМ – Позив грађанима пред поновљене изборе 4. маја


ПАТРИОТСКИ БЛОК КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Позив грађанима Београда, Ниша, Ужица, Јагодине, Врања, Сремских Карловаца и других градова у Србији где се одржавају поновљени парламентарни избори

patriotski-blok-kosovo-metohija

Поштовани грађани,

24. априла десила се велика изборна крађа у режији актуелног режима. Међутим, то није све. Власт преко Републичке изборне комисије разним манипулацијама покушава да поништи изборну вољу грађана Србије и да Патриотску коалицију ДСС-ДВЕРИ избаци из Скупштине Србије.

Разлог је двоструки. Први, боје се да ће у Скупштини Србије наши посланици стално износити истину о косовској издаји. И други, да је наша коалиција главна препрека у промени Устава Републике Србије из којег режим жели да избрише Косово и Метохију.

Уосталом, сви западни медији преносе најаву премијера Србије да у новом Уставу нема места за Косово и Метохију.

Наше Косово данас је у сличној опасности као и 1389. године.

Молимо Вас да нам помогнете да и даље останемо у Србији. Да бисмо опстали изађите 04. маја на изборе и закружите број 5. Тако се одужујете свим својим прецима и чувате темељ наше духовности и државности, а то је Косово и Метохија.

 

У Косовској Митровици
02.05.2016. године

Председник покрајинског одбора ДСС-а
др Ненад Којић

СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ
Горан Миленковић

***

 

У среду гласамо за поштовање сваког гласа и изборне воље грађана

zajednicki-poziv-na-ponovno-glasanje-2016-post-840x320

Позивамо све грађане Србије да на поновљеним изборима у среду гласају за поштовање изборне воље грађана, поштовање сваког гласа, ма како различити били. Изборне листе ДС-а, Доста је било и ДСС-Двери позивају грађане да заокруже број 5 на изборном листићу и тиме спрече СНС да доврши изборну крађу и себи приграби још 7 мандата које му грађани нису дали.

У среду гласамо за поштовање сваког гласа и изборне воље грађана
Представници све три листе подвлаче да позив грађанима да заокруже број 5 на овим поновљеним изборима није нити позив на коалицију, нити најава коалиције, нити позив да се гласа за ДСС-Двери.

Наше листе имају велике идеолошке, програмске и вредносне разлике. Али се у једном у потпуности слажемо: изборна воља грађана и поштовање свагог гласа је услов свих услова за једно слободно друштво. Ово је окупљање око једног јасног и неспорног циља: одбране изборне воље грађана.

Александар Вучић и СНС су највећи губитници ових избора. Освојио је 36% гласова, а његови коалициони партнери 12%. Од 128 посланика у Скупштини Републике Србије, колико је имао пре ових избора, СНС је спао на 98, док су његови интересни коалициони партнери добили 33 мандата. Ово га чини веома нервозним и рањивим. Могуће је формирати владу и без њега. Због тога и покушава да изборним манипулацијама приграби још 7 мандата.

И поред тога што је проширио своју коалицију, потрошио десет пута више новца него све друге листе заједно, малтретирао и уцењивао грађане на дан избора, и поред очигледних манипулација са записницима, џаковима, умрлим, фантомским станарима, бугарским возовима, Вучић је на изборима претрпео пораз. Овај изборни пораз је уједно и почетак његовог краја. Овај изборни пораз је уједно и главни разлог за цео изборни хаос који је креирао.

Вучић се надао да се опозиционе листе, због великих и неспорних идеолошких и вредносних разлика, неће организовати у заједнички наступ против изборне крађе. Надао се да ћемо ћутати, због чињенице да би и листа ДС-а и листа Доста је било добиле по још један мандат када би пустили да Вучић преваром и изборном манипулацијом у РИК-у спусти листу ДСС-Двери испод цензуса. И ту се преварио, као што се преварио када је превремено и без правог разлога расписао ове ванредне изборе.

Ако не поштујеш туђа права, онда тиме не поштујеш ни своја. Без обзира на идеолошке разлике. “Не слажем се са тим шта говориш, али ћу до смрти бранити твоје право да то кажеш” – говорио је Волтер. Ово је борба за поштовање изборне воље грађана и права сваког грађанина на глас.

Договорено је формирање заједничких мобилних тимова три опозиционе листе који неће дозволити да армија СНС-ових активиста на дан поновљених избора утерује страх грађанима и крши предизборну тишину долажењем грађанима на врата.

Позивамо грађане да нам се јаве и укључе се у ову борбу како бисмо заштитили право сваког грађанина Србије на слободан глас. О сумњи да је Вучић на овим изборима покрао преко 10% гласова ћемо разговарати после среде. У среду бранимо изборну вољу грађана. У среду бранимо слободу у Србији.

Информативна служба Двери-ДСС

***

Да ли Србија има Председника?

Пуних седам дана након одржавања ванредних републичких избора у недељу, 24. априла још увек се није огласио председник државе Томислав Николић. Да ли Србија уопште има Председника?

Да ли Србија има Председника?

Зашто ћути Томислав Николић, док се у Републичкој изборној комисији одвија нова изборна крађа?

Да ли Томислав Николић својим ћутањем и нечињењем саучествује у новим изборним преварама?

Да ли због подршке СНС-у мора да ћути на све оно што се данас дешава, на све лажи, подметања, измишљотине и крађе које се врше у име СНС?

Тиме Томислав Николић изнова показује да није Председник свих грађана Србије, већ слуга Вучићевог режима и СНС.

Информативна служба Српског покрета Двери

4 replies »

 1. Зато браћо оставимо све материјално, недајмо више да нам се пред очима отимају Србске територије зарад предака ,нас,и потомака пробудимо се и недајмо да нас више продају,издају у корист будућег глобалног света а на нашу штету и нестанак као нације и државе. Недајмо се и Бог ће бити на нашој страни.

  Liked by 1 person

 2. Србо комунисти од `45 год успели су да нам отргну царско Скопље,препусте Далмацију и Славонију,главу Србства преименију у монтенегрене,срце Србије Космет дају шиптарима као и раније Скадар,Босну,Херцеговину и Рашку област припреме за отпис.А они и њихова деца ће се сеирити по Београдском пашалуку,само да нема Србије то им је циљ.

  Liked by 2 people

 3. Дај Боже да је Србски народ свестан ситуације у којем се налази,у бунилу,и тешкој апатији,замагљене свести и видика и не слутимо како ћемо тек завршити и као народ и као држава. Пуних 100 година нас систематски уништавају,и увек нађу слуге у нашем народу, бојим се да припремају завршни ударац за уништење Срба и Србије.

  Liked by 1 person

 4. Како ће се расподелити посланички мандати, према 98% обрађених гласова? Погледајте у табели на линку https://goo.gl/MVyKyN
  Насупрот прогнозама, Вучић-Дачић заједно ипак остварују двотрећинску већину у Скупштини!

  Свиђа ми се