АКТУЕЛНО

СНС се толико заплела у изборну крађу да не зна како из ње да изађе


Опозиција предала захтеве РИК-у у вези са кршењем изборних радњи

kzm-rik-2016-05-03-dveri-opozicija-post-2

Српски покрет ДВЕРИ, 3.5.2016.

Захтеве су потписале све четири опозиционе листе: ДС, ДЈБ, СДС-ЛДП и ДВЕРИ-ДСС.

Предаји и конференцији за новинаре присуствовали су председници ДС-а, Бојан Пајтић, ДСС-а, Санда Рашковић Ивић, Доста је било, Саша Радуловић и ДВЕРИ, Бошко Обрадовић.

IMG_1170-1024x636

Лидери СДС-а и ЛДП-а нису били у могућности да присуствују, али су представници ове странке потписали захтеве:

Захтев за остваривање права на електронски увид бирача у Извод из бирачког списка након одржаних избора,

Захтев за достављање података

Лидери опозиције су истакли да без обзира што је у току изборна ћутња, ове радње се односе на општу регуларност изборног процеса и не ометају регуларно спровођење избора на 15 бирачких места који се понављају 4.маја.

Режим Александра Вучића је тај који крши изборну ћутњу и дезинформише грађане тиме што на насловној страни режимског „Информера“ износи лажи и неистине о лидерима опозиције, а министар Вулин обилази дом за незбринуту децу.

Захтеви опозиције представљају платформу и почетак борбе за измену изборног законодавства за које ће се залагати све четири странке у наредном сазиву Скупштине, како се изборне крађе и нерегуларности као што су биле на овим и ранијим изборима више никад не би поновиле.

Лидери опозиције захвалили су се СНС-у што су објавили податке о гласању о фантомског гласача из Витине, без обзира да ли има 44 или 144 године, јер није уписан у бирачки списак, па самим тим није могао ни да гласа, а јавно је изјавио да је гласао за СНС. Више на ову тему погледајте видео.

 

_________

Двери: Срам те било, Томиславе Николићу!

2 replies »

  1. Све што се пријављује – свака уочена неправилност и сваки захтев комисији, потребно је слати дупло и тродупло на адресе страних посматрача уз сву пратећу медијску галаму! Све док се не одговори по хитном-најхитнијем поступку. Каквих бре пет дана чекања?!?

    Свиђа ми се