ДРУШТВО

Иван Ивановић, председник СНП Наши, ослобођен због лепљења налепница против Вучића


4. маја. 2016. СНП Наши

Ивана Ивановића, председника организације “СНП Наши”, Виши суд у Београду правоснажно је ослободио оптужби да је извршио кривично дело расна и друга дискриминација током изборне кампање на Вождовцу 2013. године, лепљењем плаката са натписом “Лопову са спрата жути крст на врата”.

Ivan Ivanovic

Ослобађајућом пресудом одбијена је жалба тужилаштва и потврђена првостепена пресуда којом је Други основни суд прошле године ослободио Ивановића.

Душану Ђелићу, који је био оптужен за помагање Ивановићу, јер је у својој штампарији одштампао плакате, такође је потврђена ослобађајућа пресуда.

Виши суд у образложењу одлуке, у коју је Танјуг има о увид, наводи да је првостепени суд правилно утврдио да тужилаштво није доказало током суђења да су Ивановић и Ђелић тим гестом намеравали да изазову нетрпељивост и мржњу између припадника Демократске странке и Српске напредне странке.

Виши суд је даље навео да је првостепени суд правилно закључио да је Ивановић хтео да на сатиричан начин укаже на мржњу која је у то време већ постојала између ДС-а и СНС-а, у склопу изборне кампање, која је тада била у току.

У Вишем суду у Београду Ивановићу је у току и суђење због оптужби поводом објављивања на Интернету списка јавних личности под називом “30 највећих србомрзаца”.

Ивановић тврди да списак “србомрзаца” представља његов политички став, док га тужилаштво за високотехнолошки криминал терети за кривично дело расна и друга дискриминација.

Танјуг

%d bloggers like this: