АКТУЕЛНО

Документарни филм Немање Трбојевића: Bombing of Serbia 1999 (Documentary 2016 – видео)


12990882_888329007979411_2333859743628694816_n

Аутор документарног филма о бомбардовању Србије Немања Трбојевић на свом фејсбук профилу је написао:

„This is a documentary film that focuses on people’s lives during the bombing of Serbia in 1999. It started as a school project but later on I decided that I want to spread awareness about this and educate people. I was very limited with interview material since I live in Canada but the story is well told.

Напокон завршио!

Хвала свима на подршци, мислим да је ова тема била јако запостављена а и дан данас је. Просто је невероватно да већина људи у свету ни не зна да се ово дешавало.

Траје 25 минута тако да верујем да свако има времена да погледа и да види и чује нешто што до сада није, јер овакав тип документарног филма нема на интернету, већина њих су по 2 сата дуги документарци из 2005,6 и тако.

Please share this and educate people.“

НЕМАЊИ НАЈЛЕПШЕ ХВАЛА ЗА ОВАЈ ЗНАЧАЈАН ЗАПИС ВРЕМЕНА КОЈЕ СМО ЖИВЕЛИ У ДАНИМА ЗЛОЧИНАЧКОГ БОМБАРДОВАЊА СРБИЈЕ И УБИЈАЊА ЦИВИЛНОГ СТАНОВНИШТВА ЗА КОЈИ НИКО НИКОМ НИЈЕ ОДГОВАРАО…

ПОГЛЕДАЈТЕ ФИЛМ:

This is a documentary film that focuses on people’s lives during the bombing of Serbia in 1999. It started as a school project but later on I decided that I want to spread awareness about this and educate people. I was very limited with interview material since I live in Canada but the story is well told.

Thank you a lot to everyone who supported me.

Narration: Dusan Petrinjac

Certain material is courtesy of: RT, AP Archive, RTS
and Cultures of Resistance.

Music:
Tomasz Bednarcyzk – Night
Sergey Cheremisi – Labyrinth
Knights Amore – The Path of Irreversible Scars
Savior – Nanina Uspavanka
Savior – Rasti Rasti

This is a non-profit project.

————–

7. 5. 2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић