АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Зоран Влашковић: Нигде у свету, као на Космету, нема толико илегалног оружја


Нигде у свету, као на Космету, нема толико илегалног оружја!? Арсенал од 460.000 комада незаконитог оружја! Сваки четврти Албанац поседује илегално пушку или пиштољ а на квадратном километру на Космету има 42 комада пушака и пиштоља. КФОР запленио и претопио тек 10.000 илегалних пушака, пиштоља и другог оружја! 

ORUZJE NA KIM STATISTIKA, GRAFICKI PRIKAZ KOLICINE PRISUTNOG ORUZJA.

***

Пише: Зоран Влашковић, 13.5.2016.
КМ Новине

У европској Колумбији на Балкану, како се због албанског диловања наркотика све чешће у свету назива простор Космета, данас се налази више од 460 000 комада илeгалног оружја, углавном пушака и пиштоља. Процењује се да има и више од 50 милиона комада муниције. То констатују „Агенција УН – за лако наоружање“ из Приштине, УНДП (Програм УН за развој) и Институт за међународне студије из Женеве.

Сваки четврти Албанац на Косову и Метохији (а Албанаца је 93 %, од укупно близу 1.8 милиона становника КиМ) поседује илегално пушку и пиштољ. На једном квадратном километру на КиМ (површине 10.886 км2) налази се невероватан број од 42 пушке и пиштоља. Када се броју илегалног оружја дода и близу 50 000 комада легалног оружја у рукама грађана, затим 10 000 комада оружја у рукама косовске полиције, 5 000 комада оружја у рукама такозваних Косовских безбедоносних снага и још око 5 000 комада оружја у рукама толиког броја припадника присутнoг КФОР-а, онда се може само потврдити да је Косово данас простор са који има више оружја него било који други део планете.

Siptar

Наведене организације које су се бавиле илегалним оружјем, а то тврде и у студији Косово и оружје, наводе да терористичка „УЧК“ још није разоружана и да се код њених припадника и данас налази велика количина оружја. Указом број 13219 из 2001. године Џорџ Буш је „УЧК“ ставио на црну листу терористичких организација због помагања терористима!

Кфор је до сада запленио око 10.000 комада илегалног уружја, пушака, пиштоља, пушкомитраљеза, минобацача, зоља, као и више од 500 комада противракетног оружја, 90 ракета, 2.500 ручних граната, 300.000 комада разне муниције… које је претопио у топиоци Јањево код Липљана.

До сада је било више једномесечних акција „амнестије оружја“ на КиМ, али нису дале скоро никакве резултате. Чак и када је ЕУ 2003. године понудила 20 милиона еура оној општини која сакупи највише оружја, та награда није додељена је тада јер на читавом Космету предато само 127 комада углавном старог и несправног оружја. Очито је да се Албанци тешко одвајају од пушака, пиштоља и другог оружја.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Наведене организације које су се бавиле илегалним оружјем на Косову и Метохији констатују да је и данас развијена илегална трговина оружјем, да се „калашњиков“ на КиМ продаје за 400 до 500 евра и да је Пећ главни центар трговине оружјем. Такође се констатује да илегално оружје улази и излази са Косова преко Албаније и преко Тетова из Македоније, али не преко планина, већ постојећим путним правцима.

Са друге стране, косовска полиција, КФОР и ЕУЛЕХ констатују да се највећи број криминалних радњи на Космету обавља илегалним оружјем!

Данас на такозваном независном Косову влада невероватан несклад свега – 360.000 незапослених, 30 % сиромашног и 14 % је екстремно сиромашног становништва које преживљава са мање од евра дневно, док се на истом простору налази и невероватних 1.182 бензинске пумпе и 460 000 комада илегалног оружја!

И ко у свету може рећи да се овде ради о држави!?

_____________

Извор: КМ Новине 

Zoran Vlaskovic

1 reply »

  1. Gde god stupi okupatorska americka noga, tu je mnogo njihovog oruzja, tu je ubijanje i prolivanje krvi nevinog stanovnistva. Kakvo ilegalno oruzje?!? To je americka vojska legalno prodala siptarima svoje oruzje. Siptari novac prave narko-biznisom i tim novcem kupuju americke puske i drugo oruzje. Zar nemamo sada situaciju u Siriji? Americka vojska prodaje oruzje njihovim islamskim glavosecama ili kako ih nazivaju ISIS, Daesh, ISIL, Al-Kaida, i ostale „Al“ ima ih oko 60 grupa terorista koje naoruzava i finansira Amerika. Cak su im dali i ime: „umerena opozicija“ koja se kao bori protiv diktatoora Asada. Lazno ime da se narod prevari? Kao Kfor ili ne znam koje snage se kao bore protiv toga pa naprave par fotografija kao oni „nesto“ rade, kao bore se protiv toga, kao imaju nekakve peci za topljenje …ajte molim vas! Pa oni ih i snabdevaju oruzjem. Ali istina je da je velika beda siptarskog naroda. Pre par meseci sam gledala emisiju na nemackoj Dojce Wele, gde je njihov novinar bio na Kosovu i prikazao kako taj narod zivi. Posto beze u Nemacku, a njihove vlasti ih vracaju nazad, jer kazu da sad na Kosovu vlada demokratija(ha, ha, ha!) i nedaju im vize. Zaista nemaju posla, zele da se ponovo otvore rudnici koji su zatvoreni, ne pominju Srbe, ali ne krive ni amerikance. Njih ima samo 1,7 miliona stanovnika (manje nego ceo Beograd!) i procenat nezaposlenih je mnoooogo veci nego sto ovaj clanak iznosi. Na pocetku, posle rata jedno 5-6 godina ih je pomagala UN, dobijali su novac i drugu pomoc, ali to je odaaavno prestalo. Taj divlji i najprimitivniji narod u Evropi drze jedino mrznjom prema Srbima, ali to nije hrana koja se stavlja na sto. Jedino gde imaju posla je u Bondstil bazi, gde je zaposleno 10.000 siptara koji rade na pretovaru i pakovanju avganistanske droge koja se salje na trziste Zapadne Evrope. Amerikanci tu drogu prevoze vojnim avionima, a sada tu drogu cuvaju britansdki vojnici u Avganistanu. Posto su glupi i neobrazovani, nisu shvatili da su upotrebljeni-zloupotrebljeni od Amerike za njihove interese, iskljucivo. A podigli spomenik Klintonu! Koji su to idioti od naroda! Neka jedu gloginje. Inace strahovito mnogo umiru od raka. Definitivno, ti siptari nemaju nikakvu buducnost. A, takodje definitivno, otici ce im amerikanci odatle, vec nemaju tu svoje vojske.

    Свиђа ми се