АКТУЕЛНО

Протест у Бањалуци из часа у час: Додик поручио Сарајеву: „Српски народ има двије државе – Србију и РС! Шта је овдје освајачки?


Србин.инфо, Принцип, ФБ 14.05.2016.

 У центру Бањалуке одржавају се два скупа — протест који организују представници опозиционих партија, као и митинг на чијем челу ће бити председник Републике Српске Милорад Додик са коалиционим партнерима. Догађаје у Бањалуци, Принцип ће пратити уживо, из минута у минут.

Присталице власти и опозиције већ око 10 сати почеле су да се окупљају у граду. Ситуација је готово ванредна, све улице у центру града и сви угоститељски објекти су затворени.

Виде се заставе и транспаренти попут – „Укључи мозак“ на страни опозиције, док присталице власти носе оне са написима „Напред Српска“, „Милорад Додик чува РС“ и Срцем за Српску. Стоп издаји“.

Како је најављено, о безбjедности учесника ових скупова, али и грађана, бринуће 2.000 припадника полиције.

protest-opozicije-i-vlasti-u-srpskoj-banja-luka-1


13:56 Митинг на Тргу Крајине под називом „Срцем за Српску“ је завршен после обраћања предсједника Милорада Додика. Окупљени се полако и у миру разилазе.

Ilustracija_839

 

13:55 Занимљиво је да је данас на протесту опозиције у парку „Младен Стојановић“ присутна кћерка Радована Караџића, Соња Караџић-Јовичевић, док је на митингу власти син српског хероја Ђенерала Ратка Младића, Дарко Младић.

13:52 Иванић: Окупили смо се из ината Додику, борим се за Српску у Сарајеву

„Када нас је Додик назвао издајницима, ми смо се из ината окупили. Они нису очекивали оволики број. Хвала вам свима. Обећавам вам да ћу се у Сарајеву борити за Републику Српску“ – рекао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић окупљенима на протесту опозиције.

13:44 Миланко Михајлица, један од опозиционих лидера поручио је присутнима у парку да је митинг „Свим срцем за Српску“ пропао јер се они разилазе и одоше својим кућама.

„Митинг власти је пропао, они се разилазе. Није им помогла ни Додикова пјесма“, рекао је Миланко Мхајлица и додао је да је ово почетак њиховог краја.

„Нека зна врховни командант криминалне организације, ускоро ће Српском владати поштени, а не криминалци“, рекао је Михајлица.

Ilustracija_838

13:31 Предсједник Републике Српске Милорад Додик је поручио да Српска није пријетња никоме, и да „сви заједно морамо да учинимо све за њено очување“.

„Српски народ је кроз историју научио да је слобода једнако држава. Ако немате државу, немате слободу. Зато морамо да бранимо Републику Српску како би одбранили слободу. Иако многи кажу да није – Република Српска је држава. Окупили смо се овдје да покажемо да желимо стабилност и мир, и зато ћемо мирно након митинга отићи кући“ – рекао је предсједник Републике Српске, на шта су га окупљени на Тргу Крајине подржали аплаузима и узвицима „Миле, Миле…“

Додик је додао да је власт у Републици Српске свјесна да стање није сјајно, и поручио да се уз заједничку борбу то стање сваким даном поправља.

Он је још једном позвао све окупљене на оба скупа да не праве инциденте и поручио:

„Проклет да је онај који направи неки инцидент“.

Dodik

13:23 Додик је поручио Сарајеву: „Српски народ има двије државе – Србију и РС. Да узвикнемо Србија! Шта је овдје освајачки? Екстремне групе су на Косову а не овдје!“

13:15 Марко Павић, предсједник ДНС-а обратио се скупу на Тргу Републике ријечима: “Ово је вријеме искушења кроз које пролази српски народ, али знали смо увијек наћи прави пут за излаз свих искушења. Никад нам није пут показивао Изетбеговић и његови следбеници. Највећа вриједност коју смо стекли је РС и морамо је чувати. Тешко ми пада кад прођем поред плаката ‘Ослободимо Српску’. Од кога да је ослободимо? Имали смо ми и очинских порука патријарха и Србије. Нисмо их послушали. Зар је неко пречи од њих? Има један дио руководства који нажалост не мисли тако. Имамо изборе сваке 2 године, дали сте нам повјерење сваки пут. А сада неко хоће да руши на улици. Највећа вриједност РС је наса саборност. Они који желе да поруше РС поручујемо да неће успјети у томе и да ћемо очувати РС. Нудили смо им разговоре, да одустанемо од митинга и заједно одлучујемо о РС. Нажалост то није прихваћено.”

13:12 Адам Шукало, лидер СНС-а рекао: „Смирити се нећемо док не ослободимо РС и њене институције и отмемо им све оно што су покрали“, рекао је Шукало.

Adam Sukalo

naprednjaci

Извор слике: Босна

13:06 Опозиција на свом протесту оптужује власт да је приватизовао институције у РС. Данас крећемо у ослобађање РС, чуло се на скупу опозиције.

13:03 Петар Ђокић, предсједник Социјалистичке партије је рекао је окупљенима на митингу на Тргу Републике: „Никада ми није било лакше изаћи пред свој народ и говорити јер говором чистог срца и из најбоље намјере шаљем поруку да смо се окупили само због РС. Градимо још бољу РС на том путу смо заједно већ десет година. Обезбједили смо највећи раст РС. Овдје смо и због тога да коначно спријечимо свађе и подјеле и да јасно кажемо да смо сви на путу напретка РС. Само има данас неких који вјерују сину Алије Изетбеговића који сумњају. Данас смо овдје да од вас затражимо подршку. Данас смо овдје да покажемо да је народ већински уз ову власт на челу са Милорадом Додиком. Немамо ништа против оних тамо који су се у мањем броју окупили. Наставићемо да водимо политику сарадње али не можемо да схватимо да се неко може наругати очинским порукама патријарха српског.“

13:02 Почетак протеста опозиције био је помјерен са 12.00 на 13.00 часова због, како су навели организатори, пристизања још једног броја аутобуса. Организатори су најавили да ће се у првом дијелу протеста окупљенима обратити пензионери, синови погинулих бораца, незапослени и пољопривредници, а након тога и представници Савеза за промјене.

Ilustracija_831

12:58 Аплаузом грађани окупљени на протесту опозиције су поздравили Младена Босића, Младена Иванића, Бранислава Бореновића, Драгана Чавића, Вукоту Говедарицу, Александру Пандуревић, Игора Црнатка…

12.51 Представници опозиције управо су изашли на бину и почело је интонирање химне „Боже правде“.

Ilustracija_830

12:57 Драган Ђурђевић из Српске радикалне странке се захвалио свима који су дошли на Трг Крајине. Захвалио се доктору Војиславу Шешељу који се брине за РС. “Предсједнику Додику хвала. Има ли ишта часније него бити сљедбеник Радована Караџица Ратка Младића и својих који су стварали Републику Српску. Хвала свима у СДС који мисле другачије него њихово руководство. Позовите на разговоре и на пружање руке. Мора економија да се покрене да се вјерује руководству РС.”, рекао је Ђурђевић.

12:54 Припадник дринског корпуса ВРС Милан Јоловић обратио се скупу  на Тргу Крајине и поручио: “Припала ми изузетна част поруку да прочитам поруку наших ратних команданата. Никад нисмо били дио подјеле српског народа. Због наших хероја поручујемо свим непријатељима српског народа да смо и даље своји на своме и да не угрозавамо никога. Генерали су замолили да испунимо 2 жеље. Прва да пошаљемо поруку матици Србији региону и свијету да нико неће окренути Србе на Србе. Молим нашег предсједника и све вас да поздравите великим аплаузом оне који протестују у парку. Значи жеља генерала који су утамничени. Друга жеља Обраћам се свима на овом величанственом скупу и браци и сестрама у парку Младен Стојановић поручујем да смо сви једно. Највећи успјех у рату што нисмо подијелили на партизане и четнике. Сви треба да буду мирни и спокоји јер смо сачували мир.“

12:53 – На митингу на Тргу Крајине се обратио син Ратка Младића, Дарко Младић.

12:48 Са митинга „ Срцем за Српску“: Ми смо већ сви побиједили јер смо показали да неће удрити брат на брата.

12:45 „Забрана шетња је прављење негативног амбијента, апсолутно не очекујем нереде, нисмо због њих овде“, каже члан предсједништва БиХ, Младен Иванић.

12:38 – Почели су говори на оба скупа. На протестима опозиције окупљени непримјерено скандирају и шаљу поруке предсједнику Републике Српске.Ilustracija_828

 

12:37 – Контрамитинг власти почео пјесмом „Једна једина“ Мире Јањанина, аутора пјесме „За љепшу Српску“. У исто вријеме је Маршом на Дрину почео протест опозиције у парку Младен Стојановић.

Ilustracija_826

 

12:36 – Грађани и даље пристижу, а за сада нема ни најмањих инцидената.

12:35 На митингу владајуће коалиције „Срцем за Српску – Стоп издаји!“ у Бањалуци до подне окупило се више од 35.000 грађана, док је на протесте опозиције „Ослободимо Српску“ у парку „Младен Стојановић“ пристигло око 6.000 људи, јавља Срна. То још нису коначни подаци јер и на митинг и на протесте људи и даље пристижу.

12:32 Полицајци направили обруч око Парка „Младен Стојановић“, чиме је стављено до знања да је протестна шетња забрањена.

Ilustracija_824

12:30 Још није могуће процијенити број грађана који су се данас окупили на двије бањалучке локације, јер људи и даље пристижу. Говоре ће, према најавама, одржати лидери Милорад Додик и Младен Босић

Ilustracija_820

12.27 – Почео и протест опозиције. Уз звуке корачнице „Марш на Дрину“ лидери Савеза за промене изашли на бину.

12.24 – Почела јака киша у Бањалуци.

12.23 – У Бањалуци има лица која би могла да наруше сигурност, изјавио је министар за безбедост Републике Српске Драган Лукач

12.20 – Додик: Српском да владају мир и стабилност

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да жели да Српском владају стабилност и мир.

„Желим да Републиком Српском владају стабилност и мир и да проблеме рјешавамо у институцијама, да се међусобно уважавамо и политичке разлике ријешавамо у институцијама Републике“, рекао је предсједник Додик новинарима испред Палате Републике у Бањалуци одакле је пјешке кренуо према Тргу Крајине гдје ускоро треба да почне митинг владајуће коалиције „Срцем за Српску-Стоп издаји!“

Он је свим грађанима пожелио успјешну и стабилну Републику Српску.

Са предсједником Републике на Трг Крајине кренули су и премијер Жељка Цвијановић, посланици СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске, посланици и делегати у парламенту БиХ, те високи функционери СНСД-а.

12.04 – Очекује се почетак скупа на Тргу Крајине

У првим редовима на Тргу Крајине су, одмах уз бину, министри у Влади РС, бројни службеници републичких институција, директори јавних предузећа. Како сазнајемо, Додик ће се присталицама обратити око 13.50 часова, а пре њега ће на скупу говорити Марко Павић, лидер ДНС, Петар Ђокић, лидер СП, радикал Драган Ђурђевић и Дарко Младић, син Ратка Младића.

***

Реаговања поводом протеста у Бањалуци

Yvonko

__________

Marko

Бошко Обрадовић позива и власт и опозицију у РС на разум и уздржаност

Поводом најављеног окупљања власти и опозиције у Бањалуци, огласио се председник Двери, Бошко Обрадовић.

Не требају нам нови сукоби и поделе. То Запад жели, како би дестабилизовао наш регион. Најбитнији је опстанак РС – поручује Председник Двери.

Непријатељима РС је у интересу да дође до немира и дестабилизације и то мора бити на уму сваком Србину који се бори за опстанак РС. Конструктиван дијалог свих политичких опција је нужан зарад опстанка РС, закључио је Обрадовић.

Саопштење Политичког савета Двери

Веома смо забринути збивањима у Републици Српској. Апелујемо на све актере јавне и политичке сцене у Републици Српској да своје разлике и неслагања, ма колико легитимни били, подреде националним и државним интересима. Молимо их да не допусте њену дестабилизацију, од које би имали користи само и искључиво поборници њеног уништења.

У успостављању равнотеже између политичке борбе и националних интереса треба следити пример једног старог, нама пријатељског народа. Израелски премијер Бенџамин Нетанјаху има бројне непријатеље широм политичког спектра своје земље, али ником од њих не пада на памет да пактирају са Хамасом или Хезболахом – који негирају и само право на постојање јеврејске државе – да би „Бибија“ рушили и дискредитовали.

На исти начин, учесници у јавном и политичком животу Републике Српске треба да имају у виду чињеницу да је очување нагрижених тековина Дејтона далеко важније од дневно-политичких размирица и сукоба. Западна српска држава угрожена је са многих страна и суочаваће се са бројним изазовима у годинама које предстоје. Надамо се и уздамо да ће њени политички прваци и посленици јавне речи ову чињеницу имати у виду у предстојећим данима.

Информативна служба
Српски Покрет Двери

_____________

11.48 – Иванић наговестио да може доћи до шетње

Савез за промјене и даље инсистира на могућности кретања његових присталица, речено је након састанка с Драганом Лукачем.

Младен Иванић је наговестио да би до протестне шетње ипак могло да дође, не желећи да открије смер.

11.46 – Лукач: Полиција не може да држи под контролом оволики скуп

„Опозиција инсистира на протестној шетњи, упозорени су да ако до тога дође може кренути и друга протестна шетња, што може довести до сукоба“, рекао је министар унутрашњих послов Драган Лукач.

Према Бањалуци се креће 300 аутобуса, навео је Лукач, додавши  да се на  демонстрацијама очекује око 30.000 људи.

„Уколико би дошло до кретања, око 2.000 полицајаца који се налазе на улицама не би могло да одговори задатку. Због тога је забрањено кретање демонстраната“, упозорио је он.

11.50 – Медији јављају да је на скупу владајуће странке за сада окупљено око 10.000 људи, док је на скупу опозиције присутно око 4.000 демонстраната.

banjaluka-protest-foto-tanjug-oksana-toskic-146

Фото: Танјуг – Оксана Токсић

11.48 – Додик је на Тргу Крајине дочекан аплаузом и узвицима “Додик, Додик”, након чега је отишао у оближњу посластичарницу пре званичног обраћања на митингу власти.

11.45 – Након састанка у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, представници опозиције су рекли да нису одустали од протестне шетње, и да ће о томе одлучити накнадно.

11.36 – Додик стигао на Трг Крајине: Желим све најбоље свима

– Желим све најбоље свима – и оним на Тргу Крајине, а и оним који су у Парку “Младен Стојановић. Свима желим успешну и стабилну РС и да размирице решавамо у институцијама Републике Српске – рекао је председник СНСД Милорад Додик, након што се из Палате председника РС упутио према Тргу Крајине.

С њим су кроз Господску улицу прошли чланови руководства СНСД межу којим су Жељка Цвијановић, Никола Шпирић, Небојша Радмановић, Средоје Новић.

11.25 – Црнадак дошао у парк

Игор Црнадак (ПДП) је дошао у парк „Младен Стојановић“, на протест Савеза за промене. Изразио је наду да ће све протећи мирно.

11.26 – Како јављају извештачи са лица места, ситуација је готово ванредна, све улице у центру града и сви угоститељски објекти су затворени.

11.25 – Знак захвалности Шаровићу, аутобусе платила Сарајевска пивара?

Сарајевска пивара платила је аутобусе СДС-у на подручју Сарајевско-романијске регије који ће возити грађане на сутрашње протесте опозиције у Бањалуку, сазнаје Срна.

Извор из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ рекао је да је то „мали знак захвалности за гест ресорног министра Мирка Шаровића /потпредсједник СДС-а/ који је обуставио усвајање закона о акцизама које би додатно опорезовале пиварски сектор“.

„Шаровић је том одлуком направио велики услугу Сарајеву и ово је само мали знак захвалности Сарајевске пиваре“, рекао је извор из овог министарства.

11.12 – Састанак са министром унутрашњих послова

На састанак са министром унутрашњих послова Републике Српске Драганом Лукачем дошли су у име Савеза за промене Младен Босић, Младен Иванић, Драган Чавић, Дарко Матијашевић и Бранислав Бореновић. Састанак се одржава у просторијама Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

11.06 – ПДП: Нисмо уносили летве у аутобус

Партија демократског прогреса (ПДП) са гнушањем је одбацила тврдње из полицијског извештаја ЦЈБ Бијељина у којима се активисти ПДП-а оптужују за покушај уношења летви у аутобус који је кренуо из Бијељине на протест у Бањалуку.

11.03 – Неколико хиљада грађана на Тргу Крајине

10.59 – Опозиција: „Укључи мозак“; Власт: „Напред Српска“

Присталице и једне и друге стране почели су још од 10 сати да се окупљају носећи заставе и транспаренте попут – „Укључи мозак“ на страни опозиције, док присталице власти носе оне са написима „Напред Српска“, „Милорад Додик чува РС“ и Срцем за Срспку. Стоп издаји“.

10. 24 – Двоструки ред ограде раздваја два скупа

Како јавља дописник „Блица“ из Бањалуке, јаке полицијске снаге на улазима у град контролишу све аутобусе који довозе демонстранте, након чега под полицијском пратњом настављају према граду. Полиција редовно контролише и аутобусе са приградских линија.

Такође, између зграде Владе РС и парка Младен Стојановић припремљен је двоструки ред ограде у чијој близини се налази и јединица са око 40 полицајаца у пуној опреми.

10.19 – Распоређивање обезбеђења у парку Младен Стојановић

Грађани полако пристижу на протест опозиције „Ослободимо Спску“ који је заказан за подне у парку Младен Стојановић у Бањалуци, у близини зграде Владе Републике Српске.

10.15 – Грађани се окупљају на митингу власти

Контрамитинг владајуће коалиције под слоганом „Срцем за Српску. Стоп издаји“ одржава се на Тргу Крајине.

10.10 – Почело окупљање, бањалучки парк под опсадом

Локације на којима су два скупа удаљене су око километар. Два митинга обезбеђиваће око 2.000 полицајаца, а учесници протеста и митинга биће раздвојени кордонима.

9.34 – Aутобус „Заветника“ заустављен на граници

Председник Српског сабора „Заветници“ Стефан Стаменковски рекао је Срни да Гранична полиција БиХ на Граничном прелазу Рача не дозвољава пролазак аутобусу са активистима „Заветника“. Опширније прочитајте у одвојеној вести испод:

СТОП за СРБЕ ИЗ СРБИЈЕ: Бакир Изетбеговић спречио за данас улазак у Српску

9.10 – „Носим летве ‘за фајта’“

Полицајци Центра јавне безбедности (ЦЈБ) Бијељина јутрос су спречили особу чији су иницијали В.М. да у аутобус који је активисте опозиционе странке ПДП-а требало да превезе у Бањалуку на протесте, унесе 41 летву дужине 80 центиметара, речено је из МУП-а Српске Срни.

Он је приликом уношења летви у аутобус полицијском службенику рекло да их носи „за фајта“, кажу у МУП-у.

8.40 – Лукач: Полиција ће узвратити ако буде нападнута

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач нагласио је јуче да је Полиција Републике Српске способна да обезбеђује велике скупове и омогући да буду одржани у миру.

Он је потврдио да су за оба скупа забрањене најављене шетње, те позвао све грађане Бањалуке и Републике Српске да буду свесни да сукоби нису потребни јер могу направити само велику штету.

Лукач је нагласио да ће полиција узвратити ако буде нападнута, као и да ће било какве провокације бити санкционисане. Он је упозорио да МУП има информације о доласку екстремних група из Србије, Хрватске и Федерације БиХ са лошим намерама.

8.37 – И Вучић апеловао да у Републици Српској окупљања буду мирна

Подсетимо, председник Владе Србије Aлександар Вучић апеловао је у среду на власти у БиХ и РС, поводом најављеног протеста у Бањалуци за суботу, да сачувају мир и да не изазивају сукобе, јер према домаћим обавештајним подацима, постоје могућности за изазивање немира. Опширније прочитајте у одвојеној вести.

БАЊА ЛУКА: Улице које ће бити блокиране данас због митинга опозиције и власти МАПА

8.34 – 8.25 – Стефановић: 120 особа из Србије спречено да оду у Бањалуку

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је синоћ да је спрецено око 120 лица из Србије који су хтели да се прикључе неком од скупова у Бањалуци и додао да су за Србију најважнији мир и стабилност у региону.

8.21 – Забрањена продаја алкохола, пунктови у целом граду

МУП РС јуче је забранио шетњу по граду присталицама оба блока, али је Савез за промене саопштио да то не прихвата и да ће данас саопштити нову руту, како би изебегли састанак са симпатизерима власти. Међутим, министар полиције их је упозорио да ни то неће дозволити и да ће бити кажњени. Између два скупа, МУП РС ће направити тампон зону уз помоћ заштитних ограда.

Бањалука ће данас бити у готово опсадном стању. Локалима у целом граду је забрањен рад, а ни на другим продајним местима неће бити дозвољена продаја алкохола, све до 20 часова. На сваком од улаза у град биће полицијски пунктови, а неколико главних градских улица биће затворено.

У друмском и железничком саобраћају на територији Републике Српске данас је забрањен превоз експлозивних материја, саопштено је из МУП-а Српске.

8.13 – Узаврела атмосфера у граду

Скупови су оцењени као високоризични, будући да је ово први пут да се оваква окупљања одржавају у исто време и на скоро истом месту. У оба политичка табора очекују да скупе више присталица од оних других. Полицији је СНСД пријавио долазака између 150 и 200 аутобуса из целе РС, а опозиција од 100 до 150. Мир ће обезбеђивати око 2.000 полицајаца.

Aтмосфера је попрлично узаврела због најава могућих инцидената у Бањалуци, о којима су протеклих дана причали српски премијер и министар полиције, Aлександар Вучић и Небојша Стефановић, као и министра полиције РС Драган Лукач.

5 replies »

 1. „Српски народ има двије државе – Србију и РС! Шта је овдје освајачки?

  Ништа. Напротив је за србски народ оробљивачки. Али мало ко то може да догледа и разуме? Чак су и антиглобалисти „заћутали“ и морају да остану у глобално политичко демократском глобализму а тако и у етнофилетизму.

  Ко год би „искочио“ одмах би „глобалну политичко демократску „етикету“ добио? Иако би их Срби изговорили ( етикете итд) , морамо знати чије су те етикете и „плакете“ оних који олако лупају антисрбске етикете и олако „карактеришу“обе стране које чини србски народ?

  Чије су вечите етикете бачене као коска међу србски народ како би био и остао подељен него управо непријатеља србског народа који као поробљен деценијама обитава и робује остацима југословенским комунистичким републикама у авнојевским границама непријатеља србског народа или у деловима тих антисрбских република?

  Зато а због србског народа у целости ОПРЕЗНО са етикетама и етикетирањем обе стране избегавајмо их а кукољ одвојимо од жита. Шта је реална и објективна стварност? Да су обе стране и у праву и нису у праву? А зашто је то тако што сваки Србин који не бежи од Истине,добро и види и зна и осећа?

  Нисмо ли коначно и сами себе као народ ухватили у сопственој лажи и пат позицији и упали у сопствену замку коју смо сами себи и поставили ? Ово је последица и почетак свих осталих „сопствених замки“ уколико се цео србски народ не „опамети“ и не схвати шта је узрок почетка оваквог веома опасног а по целокупно србство,стања србскога народа који деценијама робује не знању и не разумевању глобалне ситуације у којој се нашао, на силу и превару убачен мимо своје слободне воље.

  Ту где је и где га држе НЕМА ни једне србске опције за добробит србства.

  Све су путеви глобални а природно је да нема „статус квоа“ вечнога и да ако је србски народ слеп за једини пут спасавајући и пут Божији , светосавски , мора ходити путевима глобалним а то су путеви пострадања по србски народ као уосталом пострадања свих осталих нација.

  Паметне србске главе антиглобалне знају шта и какву улогу у томе игра „глобална економија “ па нека то повежу и проследе своме народу? И једној и другој и трећој страни.
  Светска економија је на издисају. Из пепела њеног треба да никне нови поредак на овом србском делу света? Остају само моћне корпорације елите а која србски народ ни за робове неће.Србин је генетски Господин човек и неће хтети да ради за 5 долара недељно и порцију дневне хране у пеленама као кинез или неке друге нације.

  А опасан је борац и ратове добија и као такав сувишан као велики ризик за поредак у ком ризика не сме бити? А ту је и велики брат из Русије ако би било напада из окружења?Онда би имали србско-руске трупе на граници еу и глобални у еу ,пораз.

  То знају корпоративне газде и неће са слободарским србским народом никакав ризик. Знају ли то „све“ стране из србскога народа и ако не знају ову истину зашто је не знају? Да ли то кукољ преовладава у житу србског народа у свим економским „опцијама“ које су основни „главни аргумент“ подела у народу а које по природи ствари изазивају још дубље поделе ?

  Нема пута Србину а из глобалног екуменизма нег у нове смрти и погибије. А све „опције“ признају глобални екуменизам ,светску демократију и економију и у томе се слажу? Значи слажу се по питању свога глобалног нестанка и „довршења“ глобалног посла?

  У питању је само под којом опцијом ,под ким ће на тај глобални пут самоуништења и не дај Боже братоубилачког рата онако глобално успут? Да помоћ од братске Русије не би била могућа а што је и главни глобални циљ уз такву могућност и нај већи страх од таквог сценарија свих непријатеља србства и Русије.Ко неће брата за брата имаће туђина за Господара важи и за Србе и за Русе у оба правца.

  МИР и ДОБРА ВОЉА међ Србима ! Смиримо се и у молитву и покајање за странчарења и политичарења и слуганство непријатељима Божијим а тако и нашим иако многи у не знању, не знање никог не оправдава.

  Смиренима Господ показује прави пут као и нај већим грешницима уколико се покају за грехе учињене и више их не понављају.

  Бог чува Србе и Србију а не Републике или светска демократија или политика или светска разарајућа „економија“,“религија“…!

  Зато Срби треба да су с Богом у Истини,у вери и тамо где је Бог а не онај други господар који нас из дна душе црне мрзи па нас је толико преварио и намагарчио да иде још даље како би Божије допуштење добио да поново Србин на Србина зарад глобализма иде и руке братом окрвави а сви такви душе погубе и њему на вечно му мучење дају како би могао да „ликује“ над тиме пред Господом све до страшног суда !?

  И како су њему Срби душе приволели и све Божије свете земље србске њему предали, сва богатства што Господ Србима даде, предаше њему јер је и као Божије успео да их превари републикама својим , демократијом својом , политиком својом ,религијом својом и као нај важнијим , глобализмом својим у који се ето Божији Срби уопште не разумеју ( а ипак га гласају) и тако доказаше да су од Божијих закона и пута Божијег као и од Бога отпали а њему господару зла се приволели те њему верују,робују и као прави незнабошци и богоборци у глобално самоуништење срљају као и погибељ душа вечних !?

  Свиђа ми се

 2. Mora biti jedinstva među svima. Služeni su i molebani za jedinstvo svih kršćana. Treba se biti u poslušanju parijarha i eparaha i crkvi koje ne sme da se ruše nego pozlate.

  .

  Свиђа ми се

 3. Подела више не сме бити у Србском народу,Републику Србску чувати као очи,власти се морају предочити све грешке,а опозиција не сме да буде инструмент страних сила и Сороша.Као и у Србији,корупција,незапосленост и лоповлук уништавају наш народ и државе,али не смемо их рушити са туђинима,мора се наћи прави начин.И `45„-те ,су нам довели на власт комунисте знамо како смо прошли,и од тада се само смењују под контролом тих истих светских моћника.

  Свиђа ми се

 4. Kao prvo ,u opšte ne poznaješ dramatičnu socijalnu situaciju u Republici Srpskoj da bi mogao cijeniti na način kakav si to uradio, narodu trebaju promjene i to promjene odmah i sad, a aktuelna vlast je napravila sirotinju koja u dobi od 30 do 55 godina nema nikakve šanse da se zaposli, radi ili ostvari bilo kakva prava…vladajuća oligarhija stalno i iznova potura stranog neprijatelja, primjer iz parka je to nedvosmisleno pokazao..vlast je izgubila kompas…ovaj narod ,opozicioni kako ga zoveš je daleko više svjestan i patriotski osvješćen od Milorada Dodika i njegovih istomišljenika, nikoga oni nisu izdali ,niti će to je sve jadni i siromašni borac i radnik koji nema baš ništa…ne lažite svijet više vi demagozi i taskozvani poznavaoci svjetskih prilika poput Galijaševića…narod je gladan, hoće da radi i živi od svog rada…Marš više od Republike Srpske i njenih heroja….

  Свиђа ми се

 5. Destruktivna opozicija u Republici srpskoj nije ništa drudgo do organizovana grupa neo fašista (iz briselskog četvrtog evreoatlanskog fašističkog raj(h) a EU , NATIO i SAD) Organizovani su u frontui NVO iz Srbije po direktnim instrukcijama srpskog izdajnićkog režima iz Beograda i Sarajeva i dirigentskom palicom Bakira Izetbegovića, DŽordža Soroša, Majklla Devenporta, Toni Blera, Huseina Baraka Obame i gospođe Mogerini.Šta hoće fašistička Evropska unija? Šta hoće od Republike srpske da učine nejeni sateliti evrosatanisti domaća izdajnička bagra.? Hoće da nestane Republika srpska, da Vojvodina bude država, da Sandžak dobije autonomiju , da se Preševska dolina pripoji budućoj Velikoj Albaniji – Hoće da se dovrši pakleni plan Bžežinskog, Karla Bilta, Bila Gejca „Novog svetskog poretka“ po kome slovenski narodi i pravoslavlje treba da nestanu i da svetom zavlada zapadni Satana. Kao u svakom narodu tako i u Republici srpskoj postoji minoran broj izdajnika, izroda, kameleona. ljigavaca, antisrba, prodanih duša, lopova, ludaka,prevaranata . antihrista , lupeža, koje će Narod Rerpublike srpske postaviti na stub srama , kada potpuno ovlada pravo i pravna država a Republika srpska bude nezavisna i oslobođena od stranih prokuratoira (namesnika naci- fašista EU) tada će Slobodna država Republika srpska svoje izdajnike poslati na doživotne robije za izdaju svoje otadžbine , a ne bi bilo ni malo ne demokratski da ih sve Narod Republike srpske koja će tada biti ujedinjena sa Srbijom ,javno strelja u centu Banja Luke .

  Свиђа ми се