АКТУЕЛНО

Масовни протести у Јапану против злочина америчких војника


okinava-640x356

Простор око америчке војнe базe Кадена на Окинави, поново је поприште масовних протеста. Повод је исти као и више пута раније, брутално насиље америчких маринаца над локалним становништвом.

rina-shimabukuro2

Овога пута је убијена двадесетогодишња Рина Симабукуро. Десет година старији америчког држављанин Кенет Франклин Гатсон, службеник у бази “Кадена“, ухапшен је приликом покушаја да сакрије Ринино тијела. У његовом аутомобилу пронађени су трагови крви и на лицу мјеста признао је кривицу. Обдукција је констатовала на тијелу несрећне дјевојке више убода ножем, док је сама смрт наступила дављењем.

ubistvo

Садистичко убиство Рине Симабукуро завриједило је велики публицитет и изазвало масовне протесте у Јапану.“Све док овде постоје базе, то ће се понављати и понављати“, рекао је јапанској телевизији један од учесника протеста.

okinawa5

Ово није први пут  да амерички војници и службеници војне базе на Окинави чине бруталне злочине. Прије три године амерички маринци Кристофер Браунинг и Скајер Дозијервокер силовали су и опљачкали јапанску дјевојку.

оки

У 2008. години силована је 14. годишња житељка Окинаве од стране од стране 38. годишњег Тајрона Хандота, службеника раније поменуте америчке војне базе. Најдрастичнији примјер догодио се прије двије деценије, када су амерички маринци Родриго Харп, Маркус Гил и Кевин Ледет силовали америчку 12-годишњу дјевојчицу са Окинаве.

okinava.2jpg

Према СОФА споразуму о војној сарадњи, јапанске власти немају право да приводе америчко војно особље, ма какав преступ да је у питању. Одсуство јурисдикције јапанске полиције над америчким персоналом доводи да се многи случајеви силовања, за које су осумњичени припадници америчке војске, вођени од стране америчке војне полиције, због “недостатка доказа“ заврше без судског епилога.

milo-1

На територији Црне Горе за сада на срећу нема стално стационираног војног персонала САД. Ипак прије нешто више од годину дана у подгоричном хотелу Премијер, двојица службеника оружаних снага САД злостављала су неименовану дјевојку. Црногорске власти и службеници америчке амбасаде у Подгорици покушали су да овај случај заташкају на сваки начин. Међутим, захваљујући више пута поновљеном писању нашег портала, те залагањем Александра Зековића из Савјета за цивилну контролу рада полиције и посланика Славена Радуновића, државни органи били су приморани да потврде да се инцидент ипак догодио, уз штуру опаску да су силоватељи, по СОФА споразуму пуштени непосредно након привођења.

Јучерашњим потписивањем Протокола у Бриселу, Црна Гора је на корак ближе НАТО пакту. Чланство у алијанси сасвим извјестно води ка сталном стационирању НАТО војних инсталација и ефектива на нашој територији, укључујући и озлоглашене америке маринце.

Примјер Окинаве упозорава, какве све страшне последице могу да се догоде уколико се на црногорској територији стално стационирају педофили, силоватељи и масовне убице, који се по неком чудном кључу масовно запошљавају у оружаним снагама САД.   

***

nismo zaboravili - ne u nato

А СРБИЈА – БОМБАРДОВАНА, УНИШТЕНА, И ОСУЂЕНА НА УМИРАЊЕ ОД ОСИРОМАШЕНОГ УРАНИЈУМА НА СЛЕДЕЋИХ ЧЕТИРИ МИЛИОНА ГОДИНА ОД СТРАНЕ СИЛА НАТО, ЕУ И САД?

dt

 

——————–

21. 5. 2016. ИН4С, за ФБР приредила Биљана Диковић

4 replies »

 1. Ма да ми лепо убијемо злочинца пре него што стигне њихова полиција, а СОФА ваљда важи двосмерно – па ће они да заташкају убиство?

  Свиђа ми се

 2. EКапа доле више него пријатељском Јапанском народу.Имао сам велику привилегију да боравим прошлог новембра у тој по мени без премца најбољој
  земљи за живот на свету.
  Јапанци осим што су нам масу пута помагали ко нико други су показали велико
  поштовање према Србији,иако имам канадски пасош свако са којим са разговарао
  сам се декларисао као Србин и на моје одушевљење 95% су само позитивно
  говорили.По марљивости и чистоћи нормално ниједна земља на свету не може парирати али ако би ми Срби само од њих научили да поштујемо своје писмо,
  своју традиционалну храну,своју веру ,своје фолклорне ношње где би нам крај
  био

  Свиђа ми се

  • Али они нису имали Југославију ни тита као ни социјализам и комунизам,нити неприродни вештчки савез са својим осведоченим вековним непријатељима у истој држави.
   Нису имали ни комунистичку диктатуру где је само у почетку стварања те и такве државе опљачкано и поубијано око пола милиона Јапанаца.Да се то њима десило онда ни они не би имали ништа са својом културом,традицијом ,историјом , писмом као ни са јапанском земљом , била би предата непријатељима у руке демократским путем?

   Тако да се србски и јапански народ не могу поредити.Србски народ и србска држава се могу поредити искључиво са руским народом и руском државом јер су исте методе преко СССР -а над братским руским православним народом спроведене и неговане од стране газда комунизма и демократије.Исти су над јапанским народом спровели нешто друго и ставили их у позицију својих слуга,слугу глобализма и сатанизма те они пострадавају сходно томе греху и греховима јер је то постало њихов избор. И једна од првих „чаша жучи Божијег гнева је изливена на Јапан и Јапанце.

   Када су Јапанци масовно почели да прихватају православље – хришћанство, сатана и његови савезници су их упозорили и казнили а тако и у своју службу ставили,бацивши атомске бомбе на Хирошиму и Нагасаки где су махом живели православни Јапанци.

   Тек толико да се зна ко влада овим и оваквим светом.И у периоду светског релативног мира и „хладнога рата“,све је текло по глобалном плану Јапанци су остали у служби глобалне аждаје и под њом и њеним савезницима те се још увек за своје грехе у слуганству и мимо слуганства нису масовно покајали а и тешко да ће моћи јер глобална аждаја све православно преузима и прави једну своју религију и један храм за све демократске грађане света,тако да ће „тешко имати где да се покају“,могући су само појединачни случајеви у циљу спасења душе вечне -подвлачимо на крају свог глобално демократског излагања !

   Свиђа ми се