АКТУЕЛНО

МЕЂУНАРОДНИ МАРШ ПРОТИВ МОНСАНТА – 21.05.2016. (фото, видео)


svet 1

Више од 400 истовремених протеста широм света пренело је свету поруку негодовање против биотехничког америчког гиганта Монсанта коме прети непријатељско преузимање од стране немачке фармацеустске компаније Бајер.

monsanto bajer

Све зло на једном месту, дивно…

„Нацистички створена немачка компанија Bayer – чији је бивши председник Fritz ter Meer служио затворску казну за злочин против човечности – жели да купи Монсанто за 42 милијарде долара, преноси Bloomberg. Ако то успе, вредност преузимања могла би бити већа од 42 милијарде долара, а и овако сатанизовани Монсанто био би под контролом убиствене хемијске компаније засноване на нацистичкој науци и злочину против човечности.

Dr. Fritz ter Meer који је био директно укључен у развој плина који је убио милионе Јевреја, осуђен је на седам година затвора, али је пуштен након четири године због интервенције Rockefellera и J.J. McCloya високог повереника за Немачку из САД. Тако се Fritz ter Meer, крив за геноцид и злочине против човечности, вратио на посао у Bayer, где је вршио дужност председника више од 10 година, све до 1961. године.

Тај исти ter Meer, осуђени нацистички ратни злочинац, постао је један од иницијатора Комисије Codex Alimentarius-а 1962. године, тела које је основано 1961. од стране УН-а тј. FAO-а (организације УН за пољопривреду и храну). Овом пројекту придружила се такође и WHO (Светска здравствена организација такође под патронатом УН).

Сада, према Bloomberg.com, Bayer истражује потенцијалну понуду за америчког конкурента Монсанто како би створили највећу светску компанију добављача семена и пољопривредних хемикалија.

Чини се да Bloomberg слави идеју комбиновања и спајања нацистичког зла са сотонском смрти и уништењем Монсантом, објашњавајући како би то била величанствена комбинација – лекови, андоли, семе (тко има семе, има живот) хемикалије, пестициди – све у рукама једне компаније која је, гле случаја, била главни убица у нацистичкој Немачкој. Спрема ли се елита на исту ствар, с обзиром на то да ће им опет требати нека средства за логоре будућности, а да је дизајн Новог светског поретка пресликани нацистички пројекат… Не брините, то је само теорија завере, сигурно нас не планирају ‘побити’, у питању је вероватно само добар посао! Аха.“

(Зринка.К)

гмо но

Јуче се у свету марширало против Монсанта, мултинационалне, али пре свега америчке, компаније, која се у прошлости бавила производњом хемијског оружја, а чија је садашња основна делатност биотехнологија. Монсанто је највећи произвођач хербицида глифосата, познатог као Раундап (енг. RoundUp). Монсанто је и највећи произвођач генетички модификованог семена са тржишним учешћем од 70% до чак 100% код неких култура. Међу најпознатијим производима је RoundUp Ready семе соје, модификовано да соја може да поднесе хербицид RoundUp док све остале биљке вену што омогућава производњу без корова.

zeleni sabac 2

МОНСАНТО је синоним за СМРТ ИЗ ТАЊИРА и Зелени Шапца су се придружили глобалном протесту против ове компаније. У разговору са продавцима на зеленој пијаци Живинарник и купцима њихових производа уверили смо се да:

СРПСКА ПОЉОПРИВРЕДА ТРЕБА
ДА БУДЕ ОАЗА БЕЗ ГМО

У свету све више јача свест о штетности ГМО производа, донете су и прве пресуде против великих мултинационалних компанија и због тога би Србија требало да задржи закон о забрани увоза, производње и промета таквих производа и да се окрене органској производњи.

zeleni sabac3

У свету постоји 180 милиона хектара површина засејаних ГМ културама, а прошле године је први пут у последње две деценије дошло до смањења тих површина за два одсто. Шеварлић је нагласио да је до тог смањења дошло у високо развијеним земљама, где постоји велики отпор потрошача и где се већ прелази на другу фазу истраживања. Наиме, прва фаза је подразумевала да се за истраживања о штетности ГМ производа користе пацови, док се у другој фази користе волонтери, који добровољно пристају да буду храњени тим производима. Поред тога, пољопривредници се буде због све веће разлике у цени соје и шећерне репе, између оних са ГМО и без ГМО. У САД је било више покушаја организовања референдума о увођењу обавезе обележавања ГМ производа, али су то спречиле велике мултинационалне компаније. Успело је само у једној америчкој држави – Вермонту.

zeleni sabac1

Оранице у Србији годинама се прскају хербицидима који садрже глифосат, активну супстанцу за коју је Комитет од 12 стручњака Светске здравствене организације утврдио да је канцерогена и да изазива рак. Глифосат садрже 34 различита препарата за заштиту биља које српски пољопривредници користе по угледу на Европску унију.

Професор Пољопривредног факултета у Земуну др Миладин Шеварлић каже да је Комитет СЗО за борбу против рака потврдио оно што је истраживао Арпад Пустаји који је давне 1995. године утврдио да глифосат лоше делује на животиње које су се храниле ГМО кромпиром и кукурузом који су током зрења прскани том супстанцом.

Код стоке која је храњена ГМО кукурузом и кромпиром већ у другој генерацији су се појавила оштећења органа, у трећој генерацији је регистрована канцерогеност, у четвртој неплодност. Највише су страдале животиње у Аргентини где авионима запрашују ГМО соју на огромним пространствима.

Када се страдање животиња упореди са људима јасно је да ће и људи доживети сличан сценарио за 30 до 120 година.

На жалост иако је глифосат обележен као канцерогена супстанца, он се у ЕУ користи и тако ће бити све до 2020. године, када ће се вршити нова испитивања о штетности.

СТОП ГМО

СТОП МОНСАНТО

***

monsantooo1

МЕКСИКО:

ХОЛАНДИЈА:

АРГЕНТИНА:

ARGENTINA

ХРВАТСКА:

HRVATSKA

АМЕРИКА:

AM3

CIKAGO

AM

AM1

AMM

ФРАНЦУСКА:

FR

FR1

ЈАПАН:

***

ФРАНЦУСКА:

https://www.rt.com/news/343929-monsanto-bayer-march-gmo/video/
———-

ПОВЕЗАНО:
*ДЕМОНСТРАЦИЈЕ против корпорације „Монсанто“: СТОП МОНСАНТО у 428 градова и 38 земаља (Видео)

*МОНСАНТО ЈЕ СВЕСНО ТРОВАО ЉУДЕ (БАР) 35 ГОДИНА – Али нама није дозвољено да то знамо!

*Светска здравствена организација (СЗО): МОНСАНТО ЈАЧИ ОД ДРЖАВА – Отров остаје на тањиру!

*Први пут у Крагујевцу: Марш против Монсанта 21. маја 2016. године

——–

22. 5. 2016. zelenisrbije.org, rt.com, ДНЕВНО, за ФБР приредила Биљана Диковић