АКТУЕЛНО

Проф. емеритус др Бранка Лазић: Дижем глас против ГМО!


prof branka lazic

*

http://www.prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo/tribina-kako-da-opstane-srbija-bez-gmo.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/srbija/dejanu-milosevicu-portal-ppns-priznanje-za-rad-o-gmo.html http://www.prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo/za-srbiju-bez-gmo-mars-protiv-monsanta-2016.html

Драги пријатељи,

У овом часу не могу да верујем да онолике ваше, наше акције и потписане декларације могу пасти у воду. Не улазећи у расправу о ГМО што врше различити стручњаци, дижем глас против ГМО који су почетак краја развоја еколошких система пољопривреде, где посебно истичем органску пољопривреду.

Да ли стварно мислимо да ће ГМО решити проблеме пољопривреде, а да се не запитамо – шта остаје иза ГМО?

Нарушена природна равнотежа, нове врсте губитака наших поља за органску пољопривреду која је наша, не само шанса, већ предност. Мислим да су наше еколошке предности један од мотива притиска за увођење ГМО.

Органски произвођачи могу да кажу да су Законом о органској производњи Републике Србије из 2010. године заштићени од употребе ГМО, али ни то не вреди ако око нас буде све ГМО.

Наша битка је за заједништво живог света, за очување природних ресурса Србије и то не себично за нас, већ широко за генерације и генерације које долазе. Тај укупни фер однос према окружењу је и битна супротност ГМО који жели само економски, а занемарује еколошки профит.

Зато један глас, мој, нека буде потпора Вашим активностима. Не сме бити умора и застоја! Јер, не заборавите, друштво ГМО је снажно, финансијски је јако и изнад свега – опасно.

А следећи корак ту је мењање генетске основе човека и стварање нових људи по жељи. Планови су готови (има их на интернету). Наш глас мора да буде јединствен – НЕ ГМО! Хоћемо еколошку производњу и развој, очување наших природних ресурса, али и лепоте – за будуће генерације.

Проф. емеритус др Бранка Лазић,
академик АИН Србије
Јавни скуп у покрету
ZA SRBIJU BEZ GMO – MARŠ PROTIV MONSANTA
Крагујевац, Велики парк – субота 28. мај, 12 часова
О јавном скупу у Крагујевцу:

Portal PPNS Za Srbiju bez GMO - Mars protiv Monsanta, Kragujevac, 28. maj 2016 INSERT

FB DOGAĐAJ

MARCH AGAINST MONSANTO EVENTS 2016: EUROPE/SERBIA/ŠUMADIJA/KRAGUJEVAC

Извор: prviprvinaskali.com

25. 5. 2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Уколико буде одазив на протесте велики, има наде за Србију.
  Хвала Госпођо Бранка.
  Бог ти дао здравља.

  Свиђа ми се

 2. ХВАЛА Проф. Бранки Лазић на гласу разума и савести.
  ГМО у пољопривреди је опасност да затрујемо нашу мајку Србију!
  Сви смо одговорни!
  Супротставимо се овој пошасти – или нас неће бити!

  Свиђа ми се

%d bloggers like this: