АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

За радикале је Николићева издаја Косова мањи грех од лажне дипломе


Готово сви медији у Србији су пренели вест о састанку делегације СРС са Томиславом Николићем, и да су радикали од њега тражили оставку због лажне дипломе и активности његове супруге али – не и због издаје Косова и Метохије!

Neocekivano

Пише: Иван Максимовић
24. мај 2016. КМ Новине

Готово да нема медија у Србији који није пренео кратки видео у коме се делегација Српске радикалне странке састала са председником републике Србије, Томиславом Николићем, поводом консултација за састав нове Владе.

Громогласно је одјекнула вест о овом сусрету јер је трајао свега тридесетак секунди након чега је Николић демонстративно напустио састанак.

Како Новости преносе, Шаровић је новинарима прецизирао да су консултације са Николићем трајале око 30 секунди, а да их је затим председник државе демонстративно напустио.

– Рекли смо Николићу да немамо намеру да улазимо у Вучићеву владу и позвали смо га да одмах поднесе оставку. Изнели смо му велики број криминалних афера због којих мора да оде, од куповине станова и викендица, подизања цркве покајнице, оснивања фондације његове супруге у згради Председништва, лажне факултетске дипломе. Спремили смо се свашта још да му кажемо, али он је једноставно устао и отишао.

Наташа Јовановић је додала да ју је Николић на крају, док су одлазили, “неприлично” упитао – како је прошла на локалним изборима у Крагујевцу.

Шта је то још „свашта нешто“ можемо да претпостављамо али не можемо да тврдимо. Међутим оно што можемо да тврдимо јесте чињеница на коју се осврнула и читатељка КМ Новина.

sl1
Све ово се и види у приложеном, још и титлованом видео снимку, где представници Радикала ни једном једином речју нису поменули Косово и Метохију нити било шта од онога кроз шта држава и српски народ пролазе од потписивања Бриселског споразума за који се лично Томислав Николић у Косовској Митровици клео да ће га поништити.

А у Косовској Митровици се српском народу обраћао и Немања Шаровић. Српска радикална странка је своју предизборну кампању марта, 2013. године, започела баш у Косовској Митровици. Шаровић је тада рекао:

„Шта мислите о политици и (бриселским) преговорима које воде издајници Томислав Николић, Александар Вучић и Ивица Дачић“?

– Уааа! Издаја, издаја, издаја – скандирали су окупљени.

„Пет стотина година српски народ је био под турским ропством али смо тада сви сањали слободу и били спремни, да зарад те слободе, и свој живот положимо на олтар отаџбине. Али је српски народ тада другачије радио са издајницима. Много смо, браћо и сестре Срби, много смо слабији, много смо меканији него што су то били наши преци“,

…у наставку је додао Шаровић истичући како је наш задатак да пружимо активан отпор и шиптарским терористима али и домаћим издајницима.

На јучерашњем састанку, са тим истим Томиславом Николићем, Шаровић и радикали су имали неку другу бољку и тегобу. После изнетих, малтене естрадних, мотива за тражење оставке Николић, председник Србије је устао и демонстративно напустио састанак. Готово је нестварно како је он сам, иако др суочио се са истинитим чињеницама које су му презентоване у лице, са овог састанка отишао као морални победник и то у тренутку када није имао ни један аргумент којим би то могао да оствари! Сами Радикали су му ову победу даровали користећи озбиљан тренутак за мало циркусијаде којом ће придобити толико жељену пажњу медија у Србији.

И где сада Шаровић види себе?

Шта нам је, браћо и сестре Срби, задатак и дужност да чинимо са онима који Косово и Метохију издају? Да ли можда Шаровић и Радикали имају неку нову идеју, приступ, нову „лиценцу“ за решавање издаје или све оно што је рекао у Косовској Митровици ипак још увек стоји?

Извор: КМ Новине

2 replies »

  1. Са краја текста:

    Да ли можда Шаровић и Радикали имају неку нову идеју, приступ, нову „лиценцу“ за решавање издаје или све оно што је рекао у Косовској Митровици ипак још увек стоји?

    Оно што су рекли у Косовској Митровици не стоји и није никада стајало. Било је само за дневно политичку употребу и замајавње очију народу.

    Радикали су фолиранти, манипуланти, гледају своје интересе, филозофирају и калкулишу. Боли их брига и за КОСМЕТ и за Србе на Космету!

    Свиђа ми се