Избори

Двери – Згрожени смо дегутантном изјавом мандатара Александра Вучића


На основу стеченог искуства из 2012. и 2014, када је Српски покрет Двери доживео изборне крађе, овог пута у сарадњи са коалиционим партнером ДСС-ом и опозиционим странкама, покренути су процеси који би за резултат требало да имају измену изборног законодавства у циљу спречавања изборних нерегуларности у будућности.

Згрожени смо недавно изреченом дегутантном изјавом мандатара Александра Вучића, који лидере опозиционих странака, забринуте за прекрајање изборне воље око милион грађана Србије, назива бандом која упада у два ноћу и малтретира председника и чланове РИК-а. Као да у РИК, државну институцију Народне скупштине, може да упада ко како и кад хоће!

У кампањи смо преживели и веће клевете и лажи из арсенала Вучићеве медијске машинерије оличене у „Пинк“-у и „Информеру“, али је посебно интересантна цензура и перфидна негативна кампања коју над непарламентарним, а сада и парламентарним Дверима, спроводи гл. и одг. уредник „Политике“ Љиљана Смајловић са својим режимским новинарима.

У прилог томе и текст од 31.маја 2016, новинарке Мирјане Чекеревац под називом: „Може ли анкетни одбор да открије шта се десило у РИК-у“. Г-ђа Чекеревац суптилно формулише реченице приказујући вербални обрачун председника Двери са Ђурђевићем и Ковачевићем као насиље, а притом нигде у тексту не даје прилику Бошку Обрадовићу да изнесе свој став у виду изјаве. Изгледа да су у пинкизираној „Политици“ заборавили на бројеве телефона Двери, па их овим путем подсећамо да их нисмо променили.

Живо нас занима и шта се дешава са кривичним пријавама које је РИК поднео против чланова бирачког одбора на бирачком месту Лепосавић 9. Након што је јавност сазнала за изборну крађу на овом БМ, коју је јавности презентовао председник Двери, чланови РИК-а нашли су се у небраном грожђу, па су брже-боље испланирали да кривицу са координатора РИК-а који су били задужени за организацију бројања изборних резултата са КиМ у Рашкој и Врању, свале на небитне појединце које су дежурали на бирачком месту за дневнице. Наше кривичне пријаве биће усмерене у правцу РИК-а, јер нам је јасно да се гласовима са КиМ манипулисало у Рашкој и у Врању.

kolaz

Фото колаж: СРБски ФБРепортер

Као одговор мандатару Вучићу на оптужбе да нас је неко угурао у Народну скупштину, указујемо и на прво постизборно истраживање агенције „Фактор плус“, где чак и аналитичар-апологета Вучићевог режима, Дејан Вук Станковић види ДВЕРИ-ДСС на 5,6%. Да је Станковић пристрастан, знамо и због 30-то минутног „пљувања“ по Дверима и ДСС-у за време изборне ћутње пред поновљене изборе 4. маја и то уз Ђукину кафицу код изнова награђеног потпредседника СНС-а. Какав би тек рејтинг Двери био да није пристрастан и под утицајем мандатара Вучића?

За део изборне крађе пре избора, а који се зове улога РЕМ-а, знали смо и раније. И овог пута се поновила. Имајући искуство са неравномерном заступљеношћу изборне листе Двери на изборима 2012. и 2014, формирали смо сопствену службу при Инфо-служби Двери, која је током предизборног периода вршила мониторинг заступљености свих листа у бесплатном информативном програму на ТВ станицама са националном фреквенцијом и на Радио Београду. Поднели смо и три представке РЕМ-у, које су све одбијене.

Забрињавајуће је и то што, поред тога што су опомене РЕМ-а великим емитерима без правне, а што је још важније, и без финансијске последице по емитера, прошло је више од месец дана од одржавања седнице РЕМ-а пре него што смо добили решења са образложењем зашто су поднети приговори за неравномерну заступљеност изборне листе ДВЕРИ-ДСС одбијени.

Основни разлог за одбијање приговора су да указивања Двери на неравномерну заступљеност, нису и дискриминација, а да период на који се указује у пријави се не односи на целу предизборну кампању, па се не може сматрати комплетним.

Како су се наше пријаве односиле на информативни програм за период од месец дана, а до избора је било само 7 дана, емитери нису имали могућност „да исправе неравномерну заступљеност“, без увођења додатних информативних емисија, на шта немају право уколико нису од раније предвиђене програмском шемом емитера. На крају, каква је корист изборној листи да приговоре РЕМ-у поднесе након избора, када су кампање завршене, емитери нису опоменути благовремено, а изборни резултати проглашени? И улога РЕМ-а биће тема за будући анкетни одбор.

(Наставиће се)

 

Информативна служба Српског покрета Двери

2 replies »

 1. Да толико огроман број гласова да украде..,па где су сад те западне Сотоне,педери и њима слични.Ти исти су сиктали да је Слободан Милошевић
  наводно украо пар стотина гласова
  А порука господину мандатару нека је.. г….

  Liked by 1 person

 2. ………………………коме треба анкетни одбор?
  ++++
  Грађанима.
  Да коначно сазнају, ко, када и колики аванс уз задатке је примио од убица србског народа. За потпуно уништавање наше јадне, опљачкане и окупиране домовине.

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  А да онда, после одузимања комплетне покретне и непокретне имовине сав тај антрополошки шљам сместе у Забелу до краја живота. Без тога, ни нама, ни нашој јадној дечици нема живота.

  Liked by 1 person