АКТУЕЛНО

Хероји битке за Кошаре – документарни филм (ВИДЕО)


Припадници наше војске су одолевали нападима и одбранили Кошаре

Припадници наше војске су одолевали нападима и одбранили Кошаре

Тог 9. априла 1999. ујутро, око три сата, кренули су са артиљеријском паљбом из правца Албаније ка правцу Кошара. У првом налету учествовали су припадници терористичке ОВК/УЋК њих преко 1.700 уз свесрдну помоћ артиљерије припадника француске Легије части. Ово је филм о храбрим браниоцима Отаџбине.

Документарни филм Горана Јанићевића из емисије „Дозволите“ о нападу терориста ОВК уз подршку албанске артиљерије и НАТО авијације и херојској одбрани карауле Кошаре од стране Војске Југославија 1999. године.

Извор: МАГАЦИН

3.6.2016. за ФБР приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. И где им је улица, који се градови, реке, школе зову по њима? Касарне, авиони, компаније? Кад славимо дан Кошара?

    Свиђа ми се

  2. Ја сматрам да је реч јунаци битке за Кошаре јача,Србскија од речи хероји јер праве и велике битке смо добијали само као јунаци.Највеће Србске војсковође су командовале само замном јунаци.А то хероји је деградирало право србско јунаштво,и част у војевању.

    Свиђа ми се

  3. Сваки преживели учесник ове битке треба да буде поносан за подвиг који су направили а држава Србија да буде захвална као и сви ми и да имају добар статус у друштву као и њихове породице ,а још и више породице погинулих у биткама на Кошарама.Јер ова битка се може сврстати међу највећим Србским биткама.

    Свиђа ми се