Европа

Хајнц Кристијан Штрахе говори оно што већина српског становништва мисли и осећа


Штрахе као „Тројански коњ“ слободарских идеја

1427216106_255_croped

Милош Дојчиновић, 4.6.2016.

Хajнц-Кристијан Штрахе називан је”нацистом” и ”екстремним десничаром” од стране другосрбијанских портала јер говори оно што већина српског становништва мисли и осећа: да су Американци највећи светски империјалисти који су нас бомбардовали да би нам отели Косово и Метохију, да је њихов партнер Немачка отворила огроман број својих банака по Србији не би ли нас привредно колонијализовала и претворила у јефтину радну снагу.

На страну свих клевета, овај Аустријски слободарац је доказао на изборима да народ у Аустрији прижељкује истинске промене у њиховој друштвеној заједници. Наклоност Србији може стати у једној изјави потпредседника Слободарске партије и бившег председничког кандидата Норберта Хофера: ”Косово је срце Србије!“ и то на нашем матерњем језику у инат злу и безглављу које долази са запада.

Иако се актуелном председнику државе Томиславу Николићу може што шта замерити, не може му се и приговорити одржавање пријатељских политичких односа са Слободарском партијом Аустрије. Лобирање је било у историји одувек најважнији политички интерес сваке државе, посебно сада када нас Србе бије лоша репутација због силне пропаганде коју су водиле и још увек воде земље Евроатланске алијансе.

Штрахе је пре свега политичар који савршено познаје геостратешке интересе Америке и Европске уније. Потпуно су му јасни двоструки аршини ове две пропагандне војне машинерије ”људских права и слобода“. Отворено негодује на то што Републику Србију оптужују за ”агресивну политику деведесетих” јер је уставно и легитимно бранила свој територијални интегритет од шиптарских екстремиста. Штрахе указује да су окупирали Косово и Метохију и од јужне српске покрајине направили парадржаву коју деведесет и осам земаља (рачунајући и нас) није признало те су нам подметнули антисрпски ”Ахтисаријев план” као алиби да ће Срби на окупираној територији бити”конститутиван народ”, заједно са Албанцима.

Са друге стране противник је политике увођења економских санкција Русији због тога што је Путин потпуно оправдано анектирао Крим и стао у заштиту свог становништва од про-натовске владе у Кијеву. Пошто западњачка политика треби кукољ од жита, то жито је Штрахе и његова Слободарска партија. Он је на прошлогодишњем скупу званица у Бечу изразио наду да ЕУ неће од Србије тражити признање Косова у приступним преговорима, међутим Евро-колонијати су се оглушили на његове речи јер сила Бога не моли.

У сваком случају ма колико његова партија била”ситна риба у плавом мору Унијатских ајкула”, нама је сарадња са Слободарском партијом добродошла, јер она је нека врста ”Тројанског коња” у ”заједници европских народа”. Када би у будућности Штрахеова партија добила председничке и парламентарне изборе у Аустрији, то би значило зелено светло да се Србима у Аустрији призна статус националне мањине.

Треба се подсетити да је управо захваљујући њему, Немања Дамјановић као први Србин добио посланички мандат у Бечкој скупштини. Током ратних деведесетих, многе наше избеглице (понајвише) из БиХ, емигрирале су у Аустрију и тамо су се запослиле. Пре две године, када сам обилазио Беч, у готово свакој антикварници радили су наши Срби из Босне. Потребна је јака политичка воља и сарадња са онима који нам желе добро и деле са нама исте политичке ставове.

Занимљивост је и то што Штрахе у својој канцеларији има на зиду окачен грб Републике Србије, изрезбарен у дрвету.

1 reply »