АКТУЕЛНО

КРАХ ЕВРОУНИЈЕ- ЕУ без Британије је као сарма без меса… Ко ће сада да једе Вучићев купус !?


brexit

Последњи, и готово коначни, резултати, објављени око шест сати по београдском времену, указују да је већина Британаца одлучила да се ослободи евроунијских окова. Од око 29 милиона гласача, 15 милиона је гласало (са вишком од милион гласова) за излазак из Евроуније. Све прогнозе водећих британских медија већ најављују победу Независне партије Најџела Фараџа. Остало је да се преброји око 7% гласова.

Међународни медији и политички аналитичари указују на то да је сада ланчана реакција распада Евроуније готово извесна. Више скандинавских земаља такође најављује референдум. Покрети за референдум о независности су све јачи у Немачкој и Француској. Да не спомињемо евроскептицизам Пољске, Чешке, Словачке и Мађарске. Грчка је у унији једино под претњом међународно-монетарне цеви…

Питање је сада какве амбиције по питању Евроуније има Вучићев србски режим, који је уз свесрдну помоћ претходних квислиншких режима, у име евроинтеграција распродао готово све националне интересе- подржао „државност“ терористичког шиптарског ентитета на Косову, укинуо србске државне институције на КиМ, престао да кривично гони НАТО лидере за стравичне злочине 99те над србским народом, испоручио Хагу све истинске националне хероје, распродао националне ресурсе западним предаторским корпорацијама, готово сатро сва јавна предузећа, дозволио евроатлантистима да у срцу Србије формирају ромску и азилантску „републику“, и да не набрајамо…

…Из Вучићевог угла гледања, вероватно да он мисли да му је сада највећа шанса да се укрца на уклети евроунијски брод, који управо тоне пред нашим очима. Питање је да ли ту катастрофу у најави виде и сви они који га још увек слепо прате, и своју светлу будућност и даље виде у евроунијским „сиротињским кухињама“!?

За писца ових редова нема дилеме, да још није касно да окренемо леђа евроатлантским (не)пријатељима, и потражимо праве пријатеље, тамо где су одувек и били- Ка Истоку, тамо где се одувек рађало сунце…

Написао Миодраг Новаковић

(овај текст је лични став оснивача ФБР медијске групе)

10 replies »

 1. Gospodine Novakoviću, zašto mislite da su sarme sa mesom najukusnije? Ima mnogo sarma koje se spremaju bez mesa(recimo u mom kraju posne sarme se spremaju sa orasima, a sada san našao recept za sarme sa gljivama) i verujte mi da su mnogo ukusnije i ono što je najvažnije mngo su zdravije. Tako će i EU bez VB biti mnogo zdravija. Ionako oni su bili kočničari rzvoja EU a i izlaskom VB iz EU smanjiće se uticaj SAD na EU. A gospodinu Toplici bih poručio da ne donosi tako brzo zaključke. Funta je devalvirala, kreditni rejting joj pao, sada će desetak hiljada radnika koji su radili u EU ostati bez posla, finansijski kapital beži iz Londona…..videćete da su baš ti koje hvalite bili grobari prosperiteta VB.
  Već sada kolovođe bregzita su pobegli ko miševi sa palube broda koji tone i ostavili druge da se koprcaju!

  Свиђа ми се

 2. Србијо и народе Србски ако идеш Божјим путем нећеш никада погрешити ни залутати,кренеш ли путем еурофанатика и екумениста пропашћеш спаса ти бити неће. Размисли још можда времена има!

  Свиђа ми се

 3. ИМАЈУ ЛИ СРБИ ПРАВО НА РЕФЕРЕНДУМ
  „Вучић је рекао да од јутрос има оних који би да расписују референдуме у Србији и мењају политику, али да је народ своје рекао на изборимa.“
  Ова изјава курјачког је његова судбина! Може се она анализирати из више углова – сви би они довели до истог закључка: параноидни самозванац до те мере се самоиздигао изнад народа да не може одолети искушењу да га вређа и понижава и онда када би за њега било много боље да је само ћутао!
  Нерон је запалио Рим да би добио инспирацију као умишљени песник да испева бољу песму! Овај курјачки нам поручује да смо се ми за*ебали наводно изборима, јер смо бирајући – наводно њега – изабрали да он у наше име и за наш рачун доноси одлуке које по Уставу припадају народу. Референдум је и по неолибералној демо(но)кратији неотуђиво врховно право народа да сам одлучи о најважнијим питањима своје судбине?!
  Он је наводно правник и сигурно зна да је то што је рекао у супротности са правом, демократијом и Уставом! Али од судбине се не може побећи: његово самољубље и његова сујета су јачи од разума! Изазов је за параноика и деструктивног апсолутисту био толики, да је залајао и кад пролазника није било! Дубоко у себи и у свом небићу осетио је да је енглески „брегзит“ толико опасно искушење за њега да мора припретити том јадном и бедном народу србском да се не заноси енглезима и не умишља да има право на некакву демо(но)кратију и на референдуме, јер су то само пусте лажи које служе „паметнима“ и „изабранима“ да се попну народу на леђа и да га онда мамузају и усмеравају само како њима одговара или како им они који су их поставили нареде!
  (Како оно рече један представник империје зла о бомбардовању Србије „сиротињским“ уранијумом: Морали смо да вас бомбардујемо у вашем интересу?! Не личи ли вам, браћо Срби, то на ово да нам курјачки забрањује референдум у нашем интересу?!)
  Није, дакле, референдум за свакога! Он је само за енглезе, на пример, и они могу да га користе како хоће, па и на своју штету, на пример! Њему „брегзит“, дакле, личи на штету и он би референдум укинуио и енглезима кад би могао! *ебо га ко га измисли и тај референдум! Међутим, када би референдум могао да донесе њему лично штету – *ебо народну корист, нема га, забрањен је – и готово! Шта име везе што избори по праву и логици немају никакве везе са референдумом?!
  Истина је лаж која се понавља онолико пута колико је потребно да у подсвести оних кјима је упућена постане истина (рече онај гебелс). Демкратија је, стоко гласачка, оно што вам ја кажем, а не оно што ви мислите да јесте и што је за вас добро. Ако није добро за мене курјачког или ако ја мислим да није добра за мене – није демократија и немате право ни на њу, нити на било шта што ја не одобрим…
  Честитам вам, браћо Србљи, добили сте „премијера“. Не морате више да мислите ни о чему – он мисли уместо вас! Не морате да бринете за своје живота и будућност својих потомака – ако је премијер одлучио да сте жртвовани и да немате право на то… Благо вама – немате више брига, немате памети јер вам и није потребна, немате ни живота пре смрти… А и шта ће вам кад не знате да га користите према Божјој вољи и благодати коју вам је дао…
  Доле референдум! Доле народ! Доле демократија! Живео наш „премијер“!!!

  Свиђа ми се

  • Богами, Видоје, ви сте се подобро наљутили. У праву сте. Сви смо некако траљаво и немоћно љути. Ја ипак мислим да ће до њега једног дана стићи одговор. Питаће
   – Шта ради раја?
   А неко ће му морати одговорити
   – Раја ћути, господине Премијеру!
   Знате шта следи? Ко буде бржи, стићи ће до границе.
   (Узгред, ја ћу тамо ипак стићи пре њега, па шта му Бог да)

   Свиђа ми се

 4. Вучићев купус ће као и до сада да покуса васколики србски народ. Месо је изрод одавно покупио и још увек купи, док и Србима не дође из задњице у главу, па покажу болеснику где му је место.

  Свиђа ми се

 5. Posle Britanije dolazi red da se održi referendum u Holandiji, Danskoj, Švedskoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj i Španiji o izlasku iz EU. Tako sam srećan što se EU raspada. 🙂

  Свиђа ми се

 6. А што се тиче Вучића и његове дружине, немају они никакве идеологије, већ као проститутке чине све то за паре и ту ће бити до последње плате, а онда ће наћи неког другог да служе.

  Свиђа ми се

 7. Господине Новаковићу, овај сажет текст, без „бомби“ и са разумном смиреношћу, вам је прави бисер. И жанра осврта и аналитике помало и новинарства. Без дозволе, надам се да ми не треба, послужићу се вашим речима подоста тамо где ми је доступно, а изузетан део вам је предзадњи пасус.

  Свиђа ми се

 8. Морам да похвалим Британце , тако се штите интереси своје државе, а не као ми убили смо привреду, војску уништили, територију ( КиМ ) издали и предали, народ разјурили, а све ради интереса фашиста и терориста из владе Србије и Брисела !

  Свиђа ми се