ПАТРИОТИЗАМ

Данас, на Видовдан је пети рођендан СРБског ФБРепортера


Редакција СРБског ФБРепортера
Видовдан, 2016.

Пет година постоји СРБски ФБРепортер. То је повод да се присетимо наших почетака који нам сада делују тако далеко.

Сајт СРБски ФБРепортер основао је о Видовдану 2011. Миодраг Новаковић, српски родољуб из Канаде.

Као алтернативни медијски пројекат, ФБРепортер је настао из потребе да се створи простор за истину која је протерана из највећег дела медија. Идеја која је убрзо окупила већи број сарадника волонтера била је – „РАЗБИЈМО РЕЖИМСКИ МЕДИЈСКИ МРАК – ПОСТАНИМО СВИ ФБРЕПОРТЕРИ“. Како је тадашњи режим Бориса Тадића заменио ништа мање штетнији Вучићев режим, испоставило се да је ова идеја до данас само добила на актуелности.

СРБски ФБРепортер је један од првих алтернативних медијских пројеката у нас. Поносни смо на чињеницу да је наш сајт многима послужио као образац – у протеклом периоду никло је много сајтова са алтернативним медијским садржајима, од којих су неки заиста успели да, попут ФБРепортера, остану независни.

Током првих пет година постојања стекли смо велики број сарадника, успоставили смо сарадњу са многим братским сајтовима, ступили у контакт са истакнутим личностима из земље и иностранства – људима од науке и пера који су допринели да ФБРепортер изгради препознатљив стил и остави свој печат у нашем медијском простору.

Slika

Са поносом такође истичемо да смо добили више значајних признања, како сајт ФБРепортер, тако и  чланови редакције појединачно, као и да смо два пута били вордпресов сајт године.

Један од најбољих показатеља да се крећемо у добром правцу било је и то што смо се нашли и на разним листама састављених од стране србомрзаца и непријатеља Србије и на удару медија који су у њиховој служби.

Располажући веома скромним финансијским могућностима, ФБРепортер је успевао да буде присутан на многим јавним догађајима, трибинама, конференцијама, о чему смо детаљно обавештавали наше читаоце.

На овај наш мали јубилеј подесећамо се и многих тешких тренутака када је наш сајт био на ивици опстанка. Ипак, успевали смо да наставимо са радом, подршком наших читалаца и молитвама Светог Владике Николаја, нашег небеског заштитника.

Биљана Диковић, новинар и шеф редакције СРБског ФБРепортера о овом нашем петогодишњем раду каже:

 

Биљана Диковић

Биљана Диковић

„Радосна сам што нам је Господ дао време и место да можемо да направимо у народу познати Фејсбукрепортер.

СРБски ФБРепортер је чувар нашег дивног писма, културе, традиције, вере, свега што чини србство у изворном облику. Трудимо се, а по читаности и трајању се показало да је то добро, да на сајту буду једнако заступљене све теме које чине обичан живот нашег народа србског.

– Пишемо о тренутној политичкој ситуацији, али и о оном што је томе претходило, као и последицама које је произвело на обичан живот људи.

– Помињемо и не дозвољавамо да се забораве жртве усташког, муслиманског, шиптарског и фашистичког етничког чишћења и геноцида над нашим народом србским, као и злочиначко дивљачко бомбардовање нашег народа од стране такозваних културних народа ЕУропе, да се не догоди да га као највећу жртву злочинци прогласе злом зато што је увек и само бранио од напада свој голи живот, породицу, кућу, огњиште и државу, до данас…

– Помињемо и не дозвољавамо да се забораве ни наши војници и полицајци који су свој живот дали да бисмо ми данас живели, који су помагали у одбрани, као и они који су због тога постали инвалиди. Мртве треба да памтимо и помињемо а живе да поштујемо. Надамо се да ће једног дана на власти у Србији бити људи који воле свој народ и своју државу и који ће служити свом народу а не страним интересима и државама које нам уопште не желе добро, што су већ и показале кроз историју…

– Пишемо о ситуацији у свету која сигурно утиче на све државе које постоје, па и на нашу. Не смемо да дозволимо да нам историју пишу они који су је на силу стварали и да нам додељују улогу коју нисмо имали. Ту треба да се укључе сви, не само стручни људи, као и у другим областима живота.

И још… Волимо Русију али пре свега волимо своју земљу Србију; следујемо светосавском духу; нећемо ГМО; нећемо присилну вакцинацију и хемијско запрашивање са неба; нећемо да нам отимају децу да нас опет секу на комаде као на Косову и Метохији; никако нећемо у распадајућу ЕУ јер нам у тој злочиначкој организацији није место; нећемо да наша војска сарађује или буде у НАТО злочиначком и терористичком војном савезу.

Од свих нас, и наших поступака у будућем времену веома зависи како ће нам бити. Наше је да се боримо, али је у Господа победа.

Користим прилику да се пре свега захвалим свим читаоцима, а онда и члановима редакције, ауторима, сарадницима и преводиоцима, свима који су на било који начин до сада помагали да СРБски ФБРепортер постоји пуних пет година.

НИЈЕ ПИТАЊЕ ХОЋЕМО ЛИ ИЛИ НЕЋЕМО ДА СЕ БОРИМО, НЕГО ХОЋЕМО ЛИ ИЛИ НЕЋЕМО ДА ПОСТОЈИМО! – рекао је наш свети кнез Лазар на Косову пољу.

Даће Бог да догодине на Видовдан осванемо у слободној Србији!“

***

ФБР МЕДИЈСКА ГРУПА:

14 replies »

 1. Поштовање и честитке за неуморан рад у протеклом времену и нада за све нас да ћемо се ускоро бавити неким срећнијим темама, живели.

  Свиђа ми се

 2. От всей души поздравляю с Днем Рождения нашу дорогую редакцию и наших читателей!
  Символично, что именно в день великой даты Сербской истории, пять лет назад в медийное пространство смело стартовал СРБски ФБРепортер! Уникальный патриотический проект, созданный сердцем и талантом людей, бесконечно любящих нашу общую Родину.
  Пять лет – это и много, и мало. Много, потому что газета СОСТОЯЛАСЬ! Потому что у СРБски ФБРепортер есть заслуженная известность, есть мощный коллектив единомышленников. Есть аудитория верных читателей, не только в Сербии, но и в России, ДНР, ЛНР, Армении, Германии и других странах. Потому что проект развивается, и не смотря на трудности, идет вперед.
  Мало – потому что у нас еще много дел впереди!
  Так держать, Репортер! Вместе – мы победим!
  Наталья Пичурина, Россия

  Свиђа ми се

 3. На многаја љета!
  Честитке и захвалност за неуморан рад иљубав!
  Велики поздрав из далека !

  Свиђа ми се

 4. На многаја љета!Честитке и захвалност за неуморан рад,љубав!
  Велики поздрав из далека!

  Свиђа ми се

  • Много је то, брате Томиславе, нисмо ми достојни толиких дарова… 🙂
   Наше је да се потрудимо, колико је у нашој моћи, да будемо на корист свом народу.

   Хвала Вам на честиткама!
   Срдачно Вас поздрављамо!

   Liked by 1 person

 5. ЧЕСТИТАМ ВАМ ОД СРЦА И ДУШЕ ПЕТИ РОЂЕНДАН, СА ЖЕЉОМ ДА НАСТАВИТЕ НА МНОГАЈА ЉЕТА + А ЈА НАСТАВЉАМ ДА ШИРИМ ДАЉЕ … БРАТСКИ ПОЗДРАВ ИЗ ДРАЖИНЕ Ивањице ! Милош

  Liked by 1 person