ДРУШТВО

Томислав Николић: Све док постоји, ЕУ ће бити наш циљ, ма колико чланова бројала


Спутњик, 28.6.2016.

1106837528

ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић изјавио је за Спутњик да Србија треба, без икакве дилеме, у потпуности да настави своју политику пријатељства са свим државама и народима и да настави да жели да постане чланица ЕУ.

У дану када предводи највишу државну и војну делегацију на централној комеморативној церемонији у Крушевцу, на обележавању Видовдана, једног од највећих српских празника, Николић поручује да није време за сукобе око европског пута Србије.

Председник Србије је након полагања венца на Споменик косовским јунацима за агенцију рекао да преговори са ЕУ нису спречавали Србију да има пријатељске и економске везе са многим земљама ван Уније.

„Србија треба, без икакве дилеме, у потпуности да настави своју политику пријатељства са свим државама и народима и жеље да постане чланица Европске уније. Наши преговори са ЕУ нису нас омели да своју будућност везујемо и за нераскидиво пријатељство и економске везе са Русијом, Кином, Азербејџаном, Казахстаном, Белорусијом, Кубом…“, рекао је Николић.

Председник Србије је истакао да само неодговорни појединци могу да се радују кризи која би могла да захвати ЕУ ако њени главни ослонци не пронађу праве одговоре на овај изазов.

„Свакако, због свега што је у последњих 26 година учињено на нашем повезивању са ЕУ – негативне последице за Србију би биле несагледиве. Оптуживали су ме да сам русофил, што и јесам, и да вучем на Исток, говорио сам да је ЕУ нужно зло, али није време за наша сукобљавања око тога“, истакао је он.

Николић наглашава да посебно није време за „дуваџије и удараче у прса, најчешће туђа, којима је довољан једноцифрени проценат гласова и камере, па да помисле да нешто зависи од њиховог мишљења“.

Одговарајући на питање – да ли је Србија спремна на велике потресе које „брегзит“ доноси Европи – председник Србије је рекао да је тај „најгори могући“ сценарио, одлазак већег броја земаља или распад Велике Британије, можда и могућ.

Све док постоји Европска унија, невезано је колико чланова броји, она ће бити наш циљ. Противници таквог става треба да дају одговор на питање ко ће надоместити радна места која бисмо изгубили. Да не буде после шалили смо се и лагали, као у Британији“, закључио је Николић.

5 replies »

  1. Обраћам се лично функцији државе, што написа текст, можете у своје лично име ићи куд вам воља, а да говорите у име моје немате право! Нисте овлашћени, осим само за оне прочитајте им имена са бирачких спискова! Ваљда сте сигурни јер вам је закон у топузу!

    Свиђа ми се

  2. Која радна места?Мисли на она на којим радници носе пелене а његова сељанчура армани одело.

    Свиђа ми се