АКТУЕЛНО

Њено име је на списку страдалих у Сребреници: Мила тражи Сениду / Mila seeking Senida (Trailer)


SENIDA

„Ружно је то кад видиш себе, своје име, своје презиме, на споменику несталих…“ – каже на почетку трејлера за документарни филм Сенида Бећировић, Мила из Београда…

ko laze

„Ја не знам више ко прича истину а ко лаже.“
„Дознала сам неке ствари у вези мајке и сестре, постоји могућност да су и оне живе…“

КОМЕНТАР: ЛАЖИ СЕ ДУЖЕ ПАМТЕ НЕГО ЈАСНА ИСТИНА… ДЕВОЈЧИЦА КОЈУ СУ СРБСКИ БОРЦИ СПАСИЛИ И ДАНАС ЈЕ УПИСАНА КАО ЖРТВА ИЗ СРЕБРЕНИЦЕ! 

———

Документарни филм Роберта Томића Зубера

Синопсис:
Мила/Сенида је девојчица нестала 1992. када је у место Цапарде (БиХ) ушла србска војска. Мала Сенида 1993. доспева у Београд где је усваја породица Јанковић и дају јој име Мила. Са 16 година Мила одлучује да потражи своју породицу. ДНК анализа потврђује да је она кћи Мухамеда и Сенаде Бећировић.
Милина потрага је препуна нових рукаваца попут лавиринта, са врло честим сазнањима да је изречено превише лажи о судбини њених најближих, што за њу постаје све стресније и напорније.

Продукција: Maxima film, HRT, Propeler film, Baš Čelik, SCCA/pro.ba, Veritigo/Emotionfilm

MILA SENIDA

Documentary film by Robert Tomic Zuber

Synopsis:
Mila is a girl who went missing in 1992, when Serbian troops entered her village in Bosnia. Fifty or so village folk, including her mother and her older sister, went missing or were killed. For sixteen years it was believed that Senida, who was 11 months old at the time, met the same fate. However, Senida’s story had continued.
In 2008 with the help of Serbian social workers Mila decided to find out about her roots. Soon she learn about her father possibly being Muhamed Becirovic who nowadays lives in Germany with his new family. DNA tests confirmed assumptions.
From the media information about her story, all the way to her 18th birthday, in the period of six months, Mila travels across Bosnia, embarking on an incredible quest for answers to the question of what happened to her older sister and mother.

Production: Maxima film, Croatian Radiotelevision, Propeler film, Bas Celik, SCCA/pro.ba, Vertigo/Emotionfilm

 

——————–

http://wp.me/p1Fuk8-IY9

3. 07. 2015. ФБ Vlada Petkovic, за ФБР приредила Биљана Диковић

12 replies »

 1. Невероватно је шта сами себи раде, како се муче, Алах тешко може да им помогне у големој несрећи. Никакон да одустану од сулуде идеје.
  Они су касапили, клали децу, породице.
  У Сребреницу су највећи делом погинули у битци.
  Нека им Алаааа помогне, а малој Мили свака срећа и поштовање. Наћи ће она родитеље. Нека су живии здрави.

  Свиђа ми се

 2. Molim ljude koji imaju vremena da pregledaju prvobitni spisak ubijenih u Srebenici, da shvate koliko tu ima zena i dece, a dusebriznike da u potocare ne sahranjuju sve zrtve rata u BiH i da ih nazivaju zrtvama genocida jer to nisu!

  Свиђа ми се

 3. Za razliku od Srba Bosnjaci su prebrojali svoje zrtve i otkrivanjem novih masovnih grobnica taj spisak od 8 hiljada i nesto se približava a to sto se pojavi koji slučaj da je živ kao ove djevojke ( koja je pronadzena medxu živim) je sasvim normalno ne umanjuje brojku ostalih žrtva…

  Свиђа ми се

  • Malice, Bosnjaci jesu prebrojali zrtve. I Srbi su. Samo, ako si gledao dokumentarne filmove koje su , upravo, Bosnjaci pravili, mogao si lijepo cuti da je brojka od „8 hiljada i nesto“ prilicno pretjerana. U prilog tome ide cinjenica da u Svedskoj zivi 500 mrtvih Srebrenicana samo u Norcepingu. U Stokholmu preko 300 mrtvih je zivo i zdravo. Danska oko 1000 mrtvih Srebrenicana zivi od socijale. Nesporno je da je bilo mnogo mrtvih Bosnjaka u Srebrenici, skoro ista cifra koliko i mrtvih Srba u i oko Srebrenice. Meni je zao sto su to i jedni i drugi Srbi, samo jedni su to zaboravili. Jedan mrtav covjek u zlocinu je mnogo… Ali kad izazoves revolt Srba ubijajuci im sunarodnike nekaznjeno godinama, kako mozes da grakces o „genocidu“… Revolt Bosnjaka bi bio blazi???

   Свиђа ми се

  • Vi Bosnjaci i Hrvati ste najhrabriji narod na svetu ali ne po tome jer se nicega ne bojite vec po tome da se nicega ne stidite .. U lazi su kratke noge sve ce jednog dana doci na videlo !! Nemate nikakvu istoriju kao narod ni Vi ni Hrvati treba da vas je sramota i Vas i vase mentore !!

   Свиђа ми се

 4. Direktor Istraživačko-dokumentacionog centra iz Sarajeva Mirsad Tokača je izjavio da se za najmanje 500 osoba ustanovilo da su žive….Ibran Mustafić, autor knjige „Planirani haos“ i osnivač nemačkog ogranka Majki Srebrenice,se dugo godina vodio kao mrtav, a za to vreme je čak govorio u Memorijalnom centru…..

  Свиђа ми се