АКТУЕЛНО

Едита Тахири: „Избаците Косово из Србије“


Шиптарски сајт је објавио фотографију о жељама сепаратиста за србском територијом Косово и Меохија

Шиптари на Фејсбуку објавили фотографију о жељама сепаратиста за србском територијом Косово и Меохија

Такозвана „министарка за дијалог“ у шиптарској сепаратистичкој влади Едита Тахири сматра да се „односи Приштине и Београда не могу нормализовати уз постојећи Устав Србије“.

Према садашњем Уставу Србије Косово је део њене територије.

„Осим услова за добросуседске односе, Србија такође има и Поглавље 35 које је обавезује за тако нешто. У том смислу, важно је да се постигне један споразум који ће бити правно обавезујући у предстојећим фазама, а за почетак, тражили смо да је време да Србија из свог Устава, дакле из преамбуле, избаци Косово“, рекла је Тахири за Радио Слободна Европа.

На питање када је могуће да се то деси она је рекла да „што се више приближавамо ЕУ, до тога ће доћи, али оно што је сада сигурно јесте да Србија не може да постане део ЕУ без признања Косова“, истакла је она.

Она је поновила да Србија не може да постане чланица ЕУ а да не призна независност Косова.

фото: ПРАВДА

фото: ПРАВДА

————-

25.7.2016. ВЕСТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Свака будућа власт која потегне мењање устава на штету Србије и Србскога народа понеће ореол највећих Србских издајника,у то нема сумње.Какве све Србе неће довести на власт да испуне свој прљави сценаријо разарања Србске државе,Србског народа,Србске православне цркве.

    Свиђа ми се

  2. Из овога јасно произилази, да се Устав Републике Србије ни по коју цену НЕ СМЕ мењати и да све приче о уставним променама у зачетку треба спречити.

    Свиђа ми се