Балкан

Терористи ОВК прете: Напад на Косову 21. августа


Спремају напад: Припадници ОВК

Спремају напад: Припадници ОВК

Терористичка тзв. Ослободилачка војска Косова (ОВК) могла би ускоро да изведе терористички напад у јужној српској покрајини, пишу београдски медији.

Напад је најављен на Фејсбук страници једног од оснивача ове терористичке групе Мује Краснићија који је убијен 1998. године.

На овој страници објављене су фотографије маскираних и наоружаних мушкараца у паравојним униформама а у опису слике се наводи да је реч о припадницима специјалне јединице 113. бригаде ОВК из Дренице, пише “Информер”

„Објавићемо имена свих активних припадника ове специјалне јединице ОВК из Дренице. Ту ће почети први ударац. Очекујте бомбу 21. августа када ће имена бити објављена“, написано је у статусу који је лајковало више од 16.000 људи.

Лист сазнаје од извора блиског Косовској полицији, да су фотографије објављене на Фејсбуку настале током тренинга у селу Обриње.

„Тај предео је идеалан за кампове и тренинге. То људи у којима још увек живе идеје ОВК одлично знају и веома често иду тамо и обављају тренинге. Неколико пута смо их ту затицали али тада нису били маскирани и нису имали оружје код себе тако да нисмо имали основа да подносимо пријаве“, рекао је извор.

Администратор Фејсбук странице терористе Мује Краснићија, којег су југословенске снаге ликвидирале током 1998. године када је покушавао да прикријумчари оружје на Косово, наводи да је ОВК активан у свим селима у Дреници.

„Прва имена која ћемо објавити су из месне заједнице Добра Вода, где је рођен наш командант Мује Краснићи. Управо ту ће почети први ударац. Села која су у оквиру месне заједнице Дреница су: Добра Вода, Чабич, Забрђе, Риђево, Гларева, Добри до, Штарица, Сићево и Јашаница“, наводи се на Фејсбук страници која обилује фотографијама наоружаних терориста који носе униформе злочиначке ОВК.

Пре четири месеца објављен је проглас терористичке групе Албанске националне армије који је прочитан током њиховог тренинга у јужној Митровици.

Дописом су позвали „своје борце да се удруже и наставе рад на заштити националних интереса. АНА је тада тврдила да се њихови припадници налазе у Прешевској долини, Албанији, Македонији и на Косову, пише “Информер”.

 

Извор: МОНДО/ВЕСТИ

—————–

19.8.2016. за ФБР приредила Биљана Диковић