АКТУЕЛНО

Западни медији и манипулација са дечаком Омраном у Алепу: И на Путина ударили лажним Маркалама


Пакао Алепа: Западни медији за сиријску кризу окривљују Русију

Пакао Алепа: Западни медији за сиријску кризу окривљују Русију

Највећи сиријски град Алепо добио је своје Маркале у виду медијске приче и фотографије прашњавог и крвљу умазаног дечака Омрана (5), који је извучен из рушевина зграде наводно срушене руским бомбама. А Запад је добио прилику за медијску сатанизацију војне кампање Кремља против терориста као што је деведесетих година прошлог века то учињено Србима, без обзира на то што се показало да је аутор фотографија рањеног детета, Мухамед Рслан, одличан пријатељ и можда саборац џихадиста који су две недеље раније одсекли главу 11-годишњаку непознатог имена у Алепу.

Једна од фотографија дечака која је обишла свет...

Једна од фотографија дечака која је обишла свет…

Дечака Омрана западни медији прогласили су за икону страдања деце Алепа, за шта је окривљена Русија, а амерички Стејт департмент је то назвао правим лицем сиријског рата.

Наиме, у Алепу се воде тешке борбе за град и сматра се да ће та битка бити одлучујућа за исход рата. Војсци се супротстављају терористи Џејш фатха ал шама, што је заправо коалиција Ал Каиде и Ахрар аш шама, којег је Америка пре неколико месеци ветом спасла од уврштавања на списак терористичких организација УН.

Сиријска филијала Ал Каиде носила је назив Џебхат ан нусра, а после уједињења у коалицију с Ахрар аш шамом назвали су се Џејш фатха ал шам. Тиме је САД омогућено да их подржи као „умерену демократску опозицију“, а да при том сакрије од своје јавности да је реч о Ал Каиди. Као што је Вашингтон затварао очи на присуство џихадиста у Босни, од којих су потом многи завршили у Ал Каиди и Исламској држави.

Упечатљиво је и да су терористи те коалиције са совјетског прешли на наоружање америчке производње, али пошто им на фронту не иде добро, учестали су захтеви Запада за примирјем у Алепу и прекидом руског бомбардовања, наводно из хуманитарних разлога.

И управо у том критичном тренутку по терористе појавила се фотографија дечака Омрана. Махмуд Рслан, фоторепортер који га је снимио, изјавио је да су дечак, његови родитељи и троје браће и сестара спасени из делимично уништене стамбене зграде. Такође, и да нико од чланова породице није задобио теже повреде, што је објавио и „Глас Америке“, док је практично прећутано да је Омран пуштен кући пошто га је лекар прегледао.

Упркос томе, неколико дана касније саопштено је да је Омранов брат Али (10) умро од последица рањавања. Такође, и да је Омран предат рођацима, а не зна се због чега ако су родитељи само лакше рањени.

Таква питања не постављају западни ни српски медији који их преносе. Као ни о личности фоторепортера Махмуда Рслана, који је на прагу да оствари каријеру и велике приходе захваљујући фотографији Омрана и изјавама западним медијима у којима рони сузе за дечаком, баш као што су западни новинари у бившој Југославији сатанизацијом Срба зарађивали престижне награде и богатство.
При том, ниједан западни медиј није поставио питање Рслану о природи његових односа с терористима, односно „умереном демократском опозицијом“.

Рслан је наводно слободни фоторепортер који је објављивао преко терористичког Алепо медија центра. Његови селфији делују као да је учествовао у борбама против регуларних снага, а врхунац су фотографије насмејаног Рслана с бандом која је две недеље раније одсекла главу 11-годишњем дечаку и објавила видео-снимак погубљења. Главосече су идентификоване, а многи у Сирији сумњају да је видео-снимак начинио – Рслан.

А шта је са 14.700 убијене деце?

Сматра се да је у Сирији од 2011. убијено око 14.700 деце, за којом још нико од западних медија није заплакао. Такође, да је убијено до 200.000 деце у сукобима у Палестини, Ираку, као и Јемену, где су углавном настрадала од авиона Саудијске Арабије.
Такође, у Сирији управо демократски и опозициони Џејш фатх ал шам мобилише децу, што је потврђено у извештајима УН.

Руси нису бацили бомбе

Руско Министарство одбране демантовало је да су њихови авиони дејствовали по кварту Ал Кватерџи где је Омран снимљен.
Генерал Игор Конашенков указао је да су већ неколико пута истицали да руски авиони дејствују искључиво изван градских квартова. Тим пре што је у кварту Ал Кватерџи један од руских коридора за излазак становништва из дела града под контролом терориста. Чак је и неколико банди пуштено да изађе све са оружјем.

Не верују ни Кинези

Кинеска државна телевизија довела је у питање аутентичност снимка сиријског дечака Омрана који је потресао свет.
– Критичари сугеришу да је снимак део пропагандног рата, у циљу стварања хуманитарног изговора за западне земље да се ангажују у рату у Сирији – наводи се у прилогу кинеске телевизије, уз примедбу да спасиоци нису предузели хитне мере, већ су убрзано поставили камеру.
Такође се наводи да је Сиријска група за цивилну одбрану Бели шлемови, а која је снимила видео, повезана са британском војском.

 

Аутор: И.Козарски
Извор: ВЕСТИ

————————-

23.8.2016. за ФБР приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Ocigledno je da je fotografija namestena.Pazi bogati,bas onakva kosa ,bas onakvo zapraseno lice ,bas samo polovina lica krvava.Manipulacija detetom ,par exelans.Vec vidjeno,nazalpst na nasem primeru kada je slicnim manipulacijama i spinovanjem izvrsena satanizacija Srbije,Srba i srpske politike.U tome je ucestvivao i jedan broj Srba i srpskih medija , istih onih koji i danas nekriticki prenose sve vesti i fotografije i klipove koji mogu da nanesu stetu ,u ovom slucaju, Rusije. Srbi, uzmimo se upamet.Ne verujte srbo i rusomrzcima.

    Свиђа ми се