АКТУЕЛНО

Маја Тешић: НОЋ МУЗИКЕ И ПОНОСА


14100440_1312116028799882_6351462352700039036_n

Регионална дечија филхармонија и Београдска филхармонија младих 26. августа 2016. године одржали су на стадиону Ташмајдан у Београду концерт кога су назвали „Ноћ музике“. Концерт је организован у оквиру пројекта „Деца деци“ чија је реализација почела 2015. године и представља завршетак велике турнеје младих уметника.

Догађај је дуго најављиван у свим нашим медијима и вероватно ће следећих дана бити објављивана вест да је концерт успешно одржан.

Вечерас се на стадиону Ташмајдан окупило десетак хиљада људи. Стадион је обновљен, он блиста, а блистао је вечерас и сваки његов посетилац. Београђани који су на тај стадион долазили шездесетих година били су ту и вечерас. Вечерас је Таш угостио сигурно више стотина Београђана који су се са њим сусрели по први пут, зато што су сада довољно порасли. Ташмајдан је вечерас био велика концертна сала. Није подсећао на неке године и нека времена. Ташмајдан је за сва времена. Није будио успомене, већ показао да је ту, као и увек, да окупи, да подржи. Вољен и када је, оронуо и похабан, онемогућен да прими оне који би ту запевали, потрчали или клизали, и данас показује да је место где се долази и одакле се одлази са осмехом.

Млади музичари су вечерас показали да су велики уметници. Београд је показао да није изгубио добар укус, да га нису поквариле свакодневне наметнуте теме. Београд је вечерас показао да је град културе, без обзира на све субкулутре и подкултуре којима га свакодневно опседају. И да је јак и постојан. Као стена. Као мајдан. Као Ташмајдан. Вечан.

Маја Тешић

27.8.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић