АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Злочин Владе Србије над сопственим народом: Немати топoграфску мапу затрованости уранијумом је ЗЛОЧИН!


 

– Не направити топoграфску мапу затрованости уранијумом је злочин.

– Оболети од рака због необележеног нуклеарног смећа је наношење смртоносне телесне повреда из нехата оних који воде државу и који су се заклели народу!

– Не обележити у свом “дворишту”(држави) места где вреба смртоносна опасност а знати да постоје је, по мојем мишљењу, класичан злочин владајућих режима од 1999 па до данашњег дана 2014.

– Немати вољу да се направи топографска мапа затрованости уранијумом је исто што и знати за опасност по живот а не упозорити на њу. То је равно убиству из нехата.

znak-radioaktivnosti-zuto-crni

Ових последњих избора били смо сведоци јагме за посланичка места, јагме странака за власт, а да ни једној од њих није ни на крај памети било да упозори народ где и на којим подручјима Србије вреба смрт или у нешто “бољем” случају карцином и ко зна која све врста малигних обољења.

Метода за то утврђивање веома је једноставна и скоро да и не кошта ништа, а сигурно не кошта нити делић оних пара које су утрошене у предизборну кампању странака које су се представљале народу као спасиоци.

Да би се направила топографска карта цезијумом затрованих региона потребно је само нешто мало добре воље државних представника и институција, односно Министарства здравља. Све што треба да се уради за тако важан подухват је да се изда наредба здравственим установамa да скупљају млечне зубе деце и да означе општину односно регион у којем дете живи и наведе датум рођења и то без личних података – како би се сачувало право на приватност. Пошто се цезијум таложи у костима, где остаје до краја живота, млечни зуби су идеалан узорак за установљавање безболно нивоа цезијума, без било којих других последица.

Анализом тих млечних зубића на садржину цезијума добили би тачне податке о загађености подручја у којем дете живи. Чернобиљски облаци су прелетели преко Србије и сигурно оставили нешто свог смртоносног радиоактивног отрова. НАТО је бацао тоне и тоне муниције затроване отровним уранијумом, а да није ни покушао да ублажи патњу коју је нанео недужном свету тровањем животног простора.

Наравно да за такву мапу немају никакве заинтересованости савезници западне, НАТО алијансе, ти који су нас уранијумом бомбардовали. А како би и били заинтересовани кад су свесни да би неко могао затражити и одштету!

Да они прећуткују свој почињени злочин некако се може и аргументовати, схватити да за то имају разлог. Али зашто о томе ћуте наши политичари, политичари странака које су до сада држале власт у својим рукама? Зар им није јасно да знати за смртоносну опасност, а прећутати је, у ствари је саучесништво у злочину!

И овог пута као и прије више година, ако не и деценија, упозоравам јавност на овај по живот и здравље опасан проблем. Апелујем на све политичаре, а посебно на оне из опозиције, да се овај проблем тематизује и да му се прида приоритетан значај јер у нашој лепој Србији нико, ама баш нико, не може бити сигуран да ће и сутра бити здрав. Сваком мора бити јасно да му је здравље поклон који би му могао бити сваког тренутка одузет.

Преносимо апел господина Душана Нонковића:

Позивам све људе који желе и могу да помогну (родитеље као и организације – приватне и државне здравствене установе) на сарадњу око прикупљања дечијих млечних зубића.

Поред зубића потребно је доставити само два пратећа податка:

1. датум испадања (вађења) зуба и

2. место боравка детета, тј. место у којем је дете одрасло

Након прикупљања материјала за анализу, гасхроматографском анализом би се установио проценат цезијума и забележило место на мапи, што је у суштини једноставан поступак.

Сви заинтересовани могу да остваре контакт са господином Душаном Нонковићем путем мејла: dusan.nonkovic@gmx.de

******

Народе, да ли ћеш тек онда постати активан
кад и сам дођеш на ред!

Да сам у прилици све бих ја вас, почев од Николића, Вучића и посланика што ћуте послао на доживотну робију

30.8. 2016. Глас Дијаспоре

ТУГА ДО НЕБА: Преминула Катарина Илић (21) која је својом поруком расплакала Србију! Народе докле ћемо ћутати! Дали ћеш тек онда постати активан кад и сам дођеш на ред!

Већ више од 20 година захтевам јавно од државе а и од свих странака Србије да се направи топографска карта о загађености нуклеарним отровом али сви се праве глуви! Како радили тако ће нам и бити! О загађености уранијумом поготово после бомбардовања нуклеарном муницијом нема нико право да ћути а по најмање влада! Влада је дужна да тражи од проузроковача загађивања да деконтаминује загађена подручја како Србија не би била на првом месту у Европи по броју оболелих од карцинома и разноразних врста тумора! А и да захтева да НАТО-земље материјално подпомогну оболеле како би се патња минимализовала или чач и по који оболели излечио. Због овог ћутања сам више него огорчен на целокупну владу у Београду као и на посланике који ћуте по том питању! Да сам у прилици све бих Вас у Влади а и опозицији оне које ћуте о контаминацији уранијумом послао на доживотну робију због ћутања по питању загађености Србије нуклеарним одпадом

ТУГА ДО НЕБА: Преминула Катарина Илић (21) која је својом поруком расплакала Србију!

katarina-ilic-facebookКатарина Илић (21), студенткиња која је пре три месеца својом потресном поруком на Фејсбуку расплакала Србију, преминула је јуче у свом дому у Читлуку код Крушевца.

“Преко ноћи живот ми се претвори у пакао. Од обичне, нормалне и здраве особе, постала сам особа окружена лековима, болницама, лажним надама, особа која се бори за оно највредније – живот. Ја не желим да оставим људе које волим, ја желим да живим. Време је мој највећи непријатељ… Бојим се да не закасним. Нисам спремна да оставим људе које волим” написала је тада Катарина и уздрмала целу Србију.

Прве тегобе Катарина је осетила септембра 2014. године. Жалила се на болове у пределу стомака и грудног коша, а лекари су јој казали да има вишак ваздуха у цревима и да избегава газирана пића и махунарке у исхрани.

Марта прошле године нагло је добила температуру, често повраћала, а резултати су показали повећану седиментацију. На ултразвучном прегледу на јетри је примећено страно тело величине мушке шаке па су је послали на Прву хируршку клинику у Београду где је дијагностикована ретка врста тумора. У мају је урађена емболизација TACEали без ефекта. Месец дана након интервенције није могла да се подигне.

Након неуспешног лечења у Београду Катарина је прешла на даљи третман у Ниш. Тамо су покушали да јој ураде још једну емболизацију и препоручили јој лекове који се дају болесницима у последњем стадијуму болести.
Нажалост, третман није дао задовољавајуће резултате и након двомесечне борбе Катарина је преминула у понедељак поподне.

Извор: Блиц, Фото: ФБ

2 replies »

  1. ОВИ НА ВЛАСТИ СУ СТРАНИ ПЛАЋЕНИЦИ, А ОНИМА КОЈИ ИХ ПЛАЋАЈУ, НИЈЕ ИНТЕРЕС НАРОДА И ДРЖАВЕ СРБИЈЕ. ТО ЈЕ РАЗЛОГ ЊИХОВОГ незнања…

    Свиђа ми се

  2. Na vlasti neznalice, nepismenjakovici i zbog toga nezainteresovani, racunaju da su nedodirljivi… Opozicije nema! Moramo se sami organizovati, inace ce nas nestati.

    Свиђа ми се