Анализа

Договор о коначној издаји! По хитном поступку и по Бајденовој „поруџбини“ основан „Управљачки тим за формирање ЗСО“


СРБски ФБРепортер: Вест преносимо у изворном облику. Редакцијски коментари дати су у загради и истакнути плавом бојом и искошеним словима.

***

Брисел: Срби на Косову добијају Заједницу општина по хитном поступку

08.09.2016. РТРС/ТАНЈУГ

Процес формирања Заједнице српских опšштина покренут је с мртве тачке, констатовао је данас у Бриселу Дејан Радојковић у име Управљачког тима за успостављање ЗСО, који је први пут представљен јавности. (Занимљиво… После Бајденове посете Србији и „држави“ Косово, формирање ЗСО се нагло покреће са мртве тачке)

Српски Управљачки тим за успостављање ЗСО - Фото: ТАНЈУГ

Српски Управљачки тим за успостављање ЗСО  Фото: ТАНЈУГ   (или тим за коначну издају?!)

– “Господин Тачи и премијер Мустафа одлучили су да се хитно почне са радом на изради Статута и успостављању Заједнице српских општина”, рекао је Радојковић новинарима. (За „српски Управљачки тим за успостављање ЗСО“ Тачи је ГОСПОДИН а Мустафа је ПРЕМИЈЕР!)

Према његовим риејчима, колективна права Срба на Косову биће том одлуком коначно и у пуној мјери успостављена, послије свега што се од 1999. дешавало на том простору. (Вероватно је „заборавио“ да каже да ће „колектива права“ Срба бити „успостављена“ у оквиру терористичке и сепаратистичке Репубљик Косово и по законима „Репубљик Косово“!)

До преокрета, будући да је формирање ЗСО блокирано у Приштини дужи временски период, дошло је након посјете потпредсједника САД Џозефа Бајдена.

Бајден је тада запријетио Приштини политичким лидерима Косова да ратификују споразум о демаркацији са Црном Гором и омогуће формирање Заједнице српских општина на Косову или ће, како је поручио, Приштина изгубити подршку САД. (Дaклe Бајден је извршио притисак на Брисел и „власт“ тзв. државе Косово – вероватно није могао да спава јер су угрожена права Срба на Косову! Или је у питању нова издаја, нови план за предају СВИХ ПРЕОСТАЛИХ институција државе Србије и коначну и потпуну окупацију целе територије КиМ!)

– “Одлуком владе у Приштини да хитно успостави ЗСО биће створени и неопходни предуслови за повратак хиљада и хиљада Срба у општине са српском већином, али и у друга мјеста на Косову, као и у Метохији, која је током ратних сукоба била жртва најбруталнијег етничког чишћења – објаснио је Радојковић. (Треба ли да верујемо у ово, након прогона појединаца који су током претходних година покушавали да се врате на своје огњиште! Сада ће ЗСО да заштити повратнике!?)

Како је подвукао, овим се потврђује исправност одлуке да Српска листа уђе у коалицију са странкама Тачија и Мустафе, додајући да је њиховом одлуком да подрже хитан почетак рада на успостављању ЗСО начињен велики и важан први корак ка враћању повјерења међу заједницама. (Или је то правдање издаје дириговане „одозго“!!)“

Овај процес ће промијенити Косово заувијек и набоље, и ствари никада више неће бити исте”, рекао је Радојковић и додао да су чланови тима дошли у Брисел како би „саговорнике, као и међународну јавност, упознали са визијом нове, позитивне стварности на Косову, коју ће донијети успостављање ЗСО“. (ЗАУВЕК! То је кључна реч! Предаја српске територије заувек! И то подмукло – рукама Срба са КиМ!)

Звук српског језика и ћириличко писмо, као резултат данашње одлуке, постаће поново нормални у Пећи, Призрену, Ђаковици и Приштини, примијетио је Радојковић.“

А српски народ тако постаје потпуно равноправан у управљању институцијама и доношењу одлука на Косову”, закључио је Радојковић. (И остављен од своје државе Србије!)

У Бриселу се истовремено наставља и технички дијалог делегација Београда и Приšтине.

Најављене теме су питање катастра, признавање диплома, слобода кретања и формирање ЗСО.

Делегацију Београда предводи директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

На челу делегације Пришšтине је министарка за дијалог са Београдом Едита Тахири.

1 reply »

  1. НАМА ТРЕБА ПУНИША РАЧИЋ ИЗ ВАСОЈЕВИЋА ПЛЕМЕНА ТАЈ ТЗВ бајден је бауер унук нацистичког официра ЗАШТО СРБИЈА НЕ КАЖЕ ПО ЗАКОНУ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА ? И ЗА НАС НЕ ВАЖЕ ТЗВ одлуке владе зечевића и усташе тита моше пијаде и остале банде КОЈА ЈЕ ДОШЛА ИЗ затвора из лепоглаве И НА ЖАЛОСТ ТЗВ ЊИХОВИ ЗАКОНИ ЈОШ УВЕК ВАЖЕ ГОСПОДЕ ВАЗДА БУДИ УЗ НАШЕ КОСОВЦЕ И КОСОВКЕ И МЕТОХИЈЦЕ И МЕТОХИЈКЕ

    Свиђа ми се