АКТУЕЛНО

Ратни ветерани Србије се обраћају јавности после олимпијских игара саопштењем од којег застаје дах! (видео)


ratni-veterani

Поводом додељивања новчаних награда олимпијцима, који су иначе учествовали равноправно по први пут равноправно са шиптарским сепаратистима, српским властодршцима су се обратили РАТНИ ВЕТЕРАНИ следећим САОПШТЕЊЕМ…

„Свака част нашим олимпијцима, борили су се, проливали зној, одрицали свега да би остали у животу и дошли до циља, то је за похвалу и треба. Обезбедили су себи пензије од своје четрдесете године и то 118 хиљада динара за бронзану медаљу, па до 160 хиљада за злато.

Сада ми, ратни ветерани, овако ЈАВНО ПИТАМО: колика ће бити пензија ветерана који су остављали крв, зној, делове тела, па чак и животе, по рововима, јаругама и шумама? За разлику од олимпијаца ми нисмо носили заставе, патике и тренерке. На нашим лицима се није видео осмех, већ грч, туга и понека суза. Са наших усана се није орила песма већ захвалност Богу за још један поклоњен дан…

Сада овако јавно, сви ми, учесници ратова, питамо: колика је наша пензија?
Колико ћемо ми добити што смо се борили за своју земљу, што је нисмо обрукали, што нисмо побегли?

Господине министре Вулине и господине премијеру Вучићу, колико ће наша држава да издвоји за своје хероје са Кошара, Морине, Паштрика и осталих делова Србије где смо је бранили?
Да ли ћемо доживети да неко изађе за говорницу и каже, јасно и гласно, да смо ми ХЕРОЈИ, да смо и ми ИСПИСАЛИ ДЕО СТРАНИЦЕ НАШЕ ЧАСНЕ ИСТОРИЈЕ?
Да ли ћемо некад дочекати да нам неко КАЖЕ ХВАЛА за све што смо урадили? Јер, можда, да тада није било нас, ко зна да ли би данас било и њих…“

 

Извор: Ју тјуб канал Дејан Дамњановић

——————————

8.9.2016. за ФБР приредила Биљана Диковић

 

10 replies »

 1. Вероватно нас осећај срамоте, што нисмо били тамо, где је било густо, наводи на затварање очију пред ситуацијом у којој се налазе ратни ветерани. Управо је, објављена Прва саборска деклерација Двери у којој ништа нема по питању ратних ветерана. Колико ми је познато ни остале странке томе не посвећују било какву пажњу. НАЖАЛОСТ! Овде је објављен и текст, који прозива „надлежне“ у вези написа на споменицима и у књигама у Грчкој. Као да се стално бавимо мање важним стварима, а затварамо очи пред судбином ратних ветерана.

  Свиђа ми се

 2. СВИ МИ КОЈИ СМО ВЕТЕРАНИ РАТОВА, НИКАДА НЕЋЕМО ДА ДОБИЈЕМО ТО ПРИЗНАЉЕ, ОНИ ИЗ ВЛАСТИ БИХ ЖЕЛЕЛИ ДА МИ НЕСТАНЕМО, ДА НАС НЕМА, НИЈЕ ЗАВРШЕН НИ ОНАЈ РАТ, А ВЕЋ ЋЕ ПОЧЕТИ ДРУГИ, КОЈИ НАМ ВЕЋ КУЦА НА ВРАТА, МИ СЕ РАЗЛИКУЈЕМО ОД СВИХ МИ СМО ДРУГА КАСТА ЉУДИ, ПА МОЖДА И ТРЕЋА, СВИ ИМАЈУ ЗАКОН О ЗАШТИТИ, САМО ВЕТЕРАНИ ГА НЕМАЈУ, МИ ЗА ЊИХ НЕ ПОСТОЈИМО

  Свиђа ми се

 3. Браћо ветерани потпуно вас подржавам, као човек који је и сам са пушком бранио ову земљу. Молим Вас да не останете само на саопштењу…

  Свиђа ми се

 4. E, moji ratni vetrani, Časni Srbi, dobro je što ste se oglasili ali, samo zbog građana Srbije, jer je očigledno da ovima kojima ste se obratili, vi, kao ljudska bića, ne značite baš ništa, isto kao što im ni jedan Srbin ne znači ništa! Ne samo da im ne značite ništa, nego oni bi da vas se što pre reše, da što pre zatru tragove vašeg postojanja!! Nadam se da ste do sada shvatili da oholost i bezdušnost ovih kojima ste se obratili prevazilazi granice svih do sada poznatih svetskih zlotvora! Ovi monstrumi koji upravljaju Srbima i Srbijom jedv a čekaju da zatru svoje tragove zločina tako što će sve što ima veze sa Srbijom i Srbima da u korenu unište! Svi smo mi očevici i svedoci da su ovi zlikovci Srbima nasilno oduzeli i zabranili uživanje elementarnih ljudskih prava, prava na rad, život i slobodu, i da Srbi uživaju elementarno ljudsko dostojanstvo! Doduše, i Srbi, svojim pokornim ćutanje, ovim zliovcima su dozvolili da ih svrstaju ispod nivoa životinje, biljke!! Neverovatno bi bilo da Srbi, posle 30.god. njihove kružne vladavine, ne shvataju da su oni jedna organizovana, udružena kriminalna banda zlikovaca čiji kriminal je odavno prevazišao sve granice kriminala i postao jedan od najmonstruoznijih zločina, jedan od najvećih genocida, nad jednim narodom, Srbima, i nad jednom državom, Srbijom, ikada zabelež u istoriji!! Ovim oholim i bezdušnim zlikovcima koji se već 30.god. u Srbiji samo vrte u krug, praveći od Srbije grobnicu Srba i plen svakojakim lešinarima, jedini je cilj da u što kraćem roku usmrte što veći broj Srba, kao i da što pre raskomadaju Srbiju, tj. da nam zatru sve tragove.

  Свиђа ми се

 5. То што очекујете нећете дочекати, али будите спремни на друга изненађења.Ваш ратни саборац из Ваљева, иако незапослено лица добио је додуше још неправоснажну пресуду Основног суда у Ваљеву да тужиоцу Министарству за рад, борачка и социјална питања на име неоснованог обогаћења плати износ од 860.259,00 динара са законском затезном каматом, јер је као незапослено лице и ратни војни инвалид са метком у глави и онеспособаљеном десном руком, примао месечну накнаду од 12 668,00 динара.
  За хероје нема ни хлеба ни хвала. Само крв, ззној и мука, јер сузе нису за јунака.

  Свиђа ми се

 6. Белосветска олош,са благословом ватикана-римског папе,када је напао Србску нејач преко Дрине,отишао сам да браним мој народ,моје Србе,да помогнем да се што више Срба спаси од римокатоличког и муслиманског ножа.
  Остао сам инвалид.
  Као и скоро сви инвалиди,никада нисам знао своја права.
  Нико није хтео да нам објасни наша права,а скоро сви су ми говорили“зашто си ишао,ко те терао“.????????

  Мало ко разуме,да ме терала савест.
  Како онима без савести помињати да постоји савест…….

  Пензија је солидна од 5.300 динара до 5.600 динара,како који месец.
  Слушам сваки дан да нам говоре БИЋЕ БОЉЕ.

  К А Д А ????????????

  Свиђа ми се

  • Ти си пријатељу бранио Србску нејач од римокатоличког и муслиманског ножа,док су они који су данас на власти само ширили ратно-хушкачке поруке…Данас се види да би и рођену мајку продали за шаку еура.

   Требао би да имаш много,много већу пензију,јер и ти и сваки човек који је учествовао у рату(и поготово онај који је изашао из тог рата са последицама-инвалидитет,ратни синдром и сл…) треба да добије ту пензију,јер сте је крвљу својом зарадили.

   Што се тиче оних од којих си бранио Србску нејач,са таквима се од 1965. године СПЦ богу моли(намерно ставих бог малим словом,јер бог коме се моле није Бог хришћански!),помињући на проскомидији архијеретика папу!О томе више можеш прочитати у књизи „Јединство цркава се догодило“ https://mega.nz/#!AE0AjBqa!9kNIhmPHjgCVK881JU4Zb70v37LIXiS6BgaEAh3OUww

   Тако да,на жалост,нико не брине за вас,ни ,,црква“,ни држава.Јер ни та иста ,,црква“,као што рекох,одавно није ни Православна,а још мање Србска…То исто важи и за саму државу.Искрено,као такви немамо се чему надати и заслужујемо да нестанемо.

   Волео бих да се нешто у овој држави промени и да више цени вашу жртву,ал са оваквим људима на власти,који су оперисани и од патриотизма и од морала,то је нешто што се неће десити у скоријој будућности.

   Свиђа ми се