АКТУЕЛНО

ВАНРЕДНА ВЕСТ: У винограду у Ораховцу нападнут Србин


Стеван Радић

Стеван Радић

У свом винограду у Ораховцу, на око двеста метара од задњих српских кућа, данас, у преподневним часовима, нападнут je седамдесетдвогодишњи Србин Стеван Радић из Ораховца.

Стеван је отишао у виноград негде око десет сати пре подне и већ са улаза у прве редове, угледао је неке дечаке како му  краду орахе. Због даљине није их препознао, али  је видео да су двојица мало височија, можда неких 14-15 година, а трeћи је био нижи растом, вероватно млађи. Почео је да виче на њих да не краду орахе,  рекавши им да треба да их је срамота што краду, а нарочито данас, на њихов велики празник, Бајрам.

Дечаци су побегли, а Стеван је дошавши до стабла ораха угледао торбу са убраним орасима, коју су бежећи оставили. Пошто није први пут да затекне албанске дечаке у винограду, и да их виком отера, Стеван је верујући да су отишли и да се више неће враћати, почео мотком да тресе орахе са грана. После неких сат времена, покупио је орахе на једну гомилу и почео, клечећи на коленима, да их ставља у платнену врећу.
У једном тренутку, врећа се накривила, он се благо окренуо на десни бок да је подигне и у том тренутку добио је снажан ударац у главу. Само је осетио бол и вртоглавицу. Онесвестио се. Као кроз маглу је чуо шумове корака који су се удаљавали. Кад се освестио, никог око њега није било. Само је поред себе видео преполовљену мотку. Да ли су га с њом ударили, не зна, ништа није видео. Торбе са орасима, коју су дечаци оставили, када их је јутрос затекао у винограду, није било, само је остала врећа коју је он напунио. Устао је гледао около, али никога није било.
Не зна колико је дуго био у несвести, али  се сећа да му се бол у глави све више повећавао. Покупио је орахе који су остали на земљи, и пошао кући. Тек при сусрету са рођаком, који је био у оближњем винограду, сазнао је да има и модрицу испод ока. Вратио се кући, спремио се и отишао у амбуланту где га је прегледала докторка Достана Грковић.

Повређени Стеван Радић

Повређени Стеван Радић

На инсистирање родбине обавестио је полицију тек у поподневним часовима, када му је бол у глави постаo несносан. Полиција је стигла око 16:30 часова и одвезла га у Полицијску станицу да да изјаву, али и код лекара у доњи део Ораховца.

Овај напад на Стевана Радића, који се, на сву срећу, није трагично завршио узнемирио је грађане Ораховца, јер се догодио на почетак бербе грожђа, па представља велико упозорење ораховачким виноградарима да нису слободни, и да они који су спремни да украду плодове из њихових винограда, спремни су и да убију, јер мало је требало да ударац у главу, за овог седамдесетвогодишњака, буде смртоносан.

 

НАПОМЕНА: Извор вести познат РЕДАКЦИЈИ.

————

12.9.2016. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић