КОСОВО И МЕТОХИЈА

ДСС КиМ: Санда Рашковић да повуче оставку, ДСС да изађе из власти на Вождовцу и Врачару


dss

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР
ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ
ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

На јучерашњем састанку чланова Покрајинског одбора ДСС са Косова и Метохије у проширеном саставу са члановима Главног одбора са Косова и Метохије на коме су били присутни Александар Поповић председник свих савета Демократске странке Србије и Игор Ивановић члан председништва Демократске странке Србије Покрајински одбор је једногласно донео следеће закључке:

  1. Демократска странка Србије хитно мора да напусти локалне коалиције на Вождовцу и Врачару, а у случају да чланови ДСС то одбију, да се онда исти санкционишу.
  2. Затражено је од некадашње председнице Санде Рашковић-Ивић да повуче своју оставку у циљу стабилизације странке.

Чланови Покрајинског одбора су на лицу места објаснили и показали своје незадовољство присутним високим функционерима странке јер док они на Косову и Метохији трпе ужасан терор од стране режима Александра Вучића, дотле њихови партијски другови по Београду сеире, диване и деле пословни простор у оквиру власти са припадницима Српске напредне странке.

Тај терор се огледа у апсолутној дискриминацији чланова Демократске странке Србије на Косову и Метохији, бацању бомби на стамбене објекте припадника ДСС, паљењу возила, пребијању, шиканирању, претњама и уценама све под покровитељством Александра Вучића. За овог српског диктатора веће зло су чланови Демократске странке Србије него Тачи, Мустафа и припадници УЧК. Ово из разлога јер Покрајински одбор ДСС јасно, конкретно и на сваком кораку указује на косовску издају српског премијера.

јовановић дссНа састанку се такође чуло да неки ставови наводног кандидата за председника ДСС-а Милоша Јовановића чланове Покрајинског одбора Демократске странке Србије на Косову и Метохији доводе у недоумицу. Милош Јовановић локалне коалције са Српском напредном странком не сматра озбиљним проблемом јер како он каже, то је за њега бура у чашици воде, чиме он одбрава да ДСС на локалу формира власт са издајницима, лоповима који су покрали изборе и силеџијама који под фантомкама руше Савамалу, што је у моралном смислу просто несхватљиво. Поменути кандидат за председника ДСС-а такође ставља у исту раван, рецимо, политичку странку „Доста је било“ и Српску напредну странку што је просто необјашњиво имајући у виду да политичка странка „Доста је било“, макар до сада, ниједним својим потезом није допринела стварању независног Косова као што то чини режим Александра Вучића. И са друге стране, та политичка странка је у поновљеном кругу гласања позвала своје присталице да гласају за ДСС чиме је Демократска странка Србије постала део Парламента Србије. Такође и тврдња да Александар Вучић није диктатор просто чуди имајући у виду начин његове владавине у Србији.

Најгора ствар за Демократску странку Србије биће да ако иза избора новог председника на било који начин стоји Српска напредна странка јер то онда у најмању руку значи да Демократској странци Србије прети судбина СПО-а, јер ће постати зарепак Српске напредне странке.

Иначе, сам састанак је протекао на моменте у жустрој али надасве коректној атмосфери.

 

У Косовској Митровици
13.09.2016. године

Председник покрајинског одбора
Демократске странке Србије                                                                           ___________________________
др Ненад Којић